Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τρίτη 19/03/2024

Αιφνιδιαστική αυτοψία του Δημάρχου Λαγκαδά στο Camp Λαγκαδικίων

Αιφνιδιαστική αυτοψία στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στα Λαγκαδίκια πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης, προκειμένου να έχει προσωπική εικόνα για την αύξηση του αριθμού των προσφύγων που έχουν μεταφερθεί εκεί λόγω των συνεχιζόμενων ροών στη χώρα μας.
Κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, επισκέφθηκε τους οικίσκους και τις εγκαταστάσεις στις οποίες φιλοξενούνται οι πρόσφυγες ενώ είχε μακρά συνομιλία με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Θεοφύλακτο Σιδηρόπουλο. Όπως ενημερώθηκε από τον ίδιο, ο αριθμός των προσφύγων που στεγάζει αυτή τη στιγμή το Κέντρο ανέρχεται στους 600 και μέχρι αύριο Τετάρτη αναμένεται να μειωθεί στους 400, καθώς 200 άτομα πρόκειται να μεταφερθούν στο camp της Αλεξάνδρειας.
Ο κ. Καραγιάννης έθεσε το ζήτημα του αυξημένου αριθμού προσφύγων στο κέντρο των Λαγκαδικίων, οι υποδομές του οποίου έχουν σχεδιαστεί για τη φιλοξενία μόλις 400 ατόμων. Ζήτησε την ομαλοποίηση της κατάστασης προκείμενου να λειτουργεί και πάλι σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής, με μέγιστο αριθμό από 100 έως 150 άτομα όσα μέχρι πρότινος φιλοξενούσε, παρόλο που είχε ξεκινήσει με 1.000 άτομα κατά τη διάρκεια έξαρσης των προσφυγικών ροών το 2016. Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου ενημέρωσε σχετικά με τη σχεδιαζόμενη μεταφορά των προσφύγων τις επόμενες ημέρες, σε δομές εκτός της Κεντρικής Μακεδονίας.
Στη συνέχεια, ακολούθησε ενημέρωση για τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο Κέντρο από τους υπεύθυνους αστυνομικής ασφάλειας και τους εκπροσώπους των δομών υγείας του camp.
Για το συγκεκριμένο θέμα, θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση από τον Δήμαρχο Λαγκαδά κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας σήμερα το μεσημέρι.
Ο Δήμος Λαγκαδά παραμένει σε εγρήγορση και θα προχωρήσει σε κάθε απαραίτητη παρέμβαση για τη διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς λειτουργίας του μοναδικού πλέον camp που υπάρχει στον Δήμο μας, μετά την κατάργηση του πρώην εργοστασίου Sinatex στο Καβαλάρι.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα