Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 28/03/2024

Απαλλαγή του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης

Το παράδειγμα της Μ. Βρετανίας προτείνει να ακολουθήσει η χώρα μας ο επιχειρηματίας και εμπειρογνώμονας στον Τομέα Εξαγωγικής Πολιτικής του Ποταμιού, Νίκος Νυφούδης.

Μιλώντας στην εκπομπή της TV100 «Δημότης Online» με τον δημοσιογράφο Παναγιώτη Κρινή τόνισε πως το σημαντικότερο πράγμα για το ΦΠΑ είναι η είσπραξή του και όχι όλα τα υπόλοιπα.

Αναφερόμενος στην εμπειρία του από την επιχειρηματική του δραστηριότητα στο Λονδίνο πρότεινε να ισχύσει στην Ελλάδα κάτι παρόμοιο με την Μ. Βρετανία όπου τα τρόφιμα δεν έχουν ΦΠΑ. «Το φωνάζω από την πρώτη χρονιά που η κυβέρνηση πήγε στο ΔΝΤ και έψαχνε τρόπους να δείξει μια κοινωνική πολιτική. Γιατί δεν επιλέγουν τα βασικά αγαθά του νοικοκυριού για να μηδενίσουν το ΦΠΑ εφόσον οδηγούμαστε σε μειώσεις μισθών και συντάξεων» ανέφερε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι είναι μια πραγματική παροχή προς τους πολίτες.

«Εφόσον υπάρχει πραγματικά πρόβλημα ανθρωπιστικής κρίσης, στα είδη που χρειάζεται ο μέσος πολίτης για να επιβιώσει, δεν βάζω ΦΠΑ» πρόσθεσε ο Ν. Νυφούδης. Παράλληλα πρότεινε να επιλεγούν 50 είδη πρώτης ανάγκης που παράγονται στην Ελλάδα από ελληνικές πρώτες ύλες και να απαλλαγούν από το ΦΠΑ. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η κατανάλωση και συνάμα η αύξηση των θέσεων εργασίας που θα βοηθήσει και στο πρόβλημα της ανεργίας.

 

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα