Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τρίτη 19/03/2024

Αποκριάτικες εκδηλώσεις σε όλο τον Δήμο Λαγκαδά

ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΓΚΑΔΑ: Κουδουνοφόροι Σοχού, Αποκριάτικες Παρελάσεις, Παραδοσιακά Κούλουμα και Αναβίωση Εθίμων σε όλο τον Δήμο
ΛΑΓΚΑΔΑΣ – ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ: Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 16:00, θα πραγματοποιηθεί η 3η αποκριάτικη παρέλαση στην πόλη του Λαγκαδά, με τη συμμετοχή επαγγελματιών και πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου μας.

ΣΟΧΟΣ – ΚΟΥΔΟΥΝΟΦΟΡΟΙ “ΜΕΡΙΟΥ”: Το τριήμερο της Καθαρά Δευτέρας κορυφώνονται οι εκδηλώσεις στο Σοχό με τη “Ρούμπα”, την “Παρωδία Γάμου”, το έθιμο της συγχώρεσης “Προστάβανι” και τη γενική παρουσίαση των Μικρών και Μεγάλων Κουδουνοφόρων.

ΑΣΚΟΣ – ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2018: Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου θα αναβιώσει στην πλατεία Ασκού ο παραδοσιακός γάμος, ενώ θα ακολουθήσει παρέλαση αρμάτων. Την Καθαρά Δευτέρα ο Ασκός θα γιορτάσει τα κούλουμα με παραδοσιακή φασολάδα.

ΟΣΣΑ – ΒΥΣΣΟΚ΄ΝΗ ΑΠΟΚΡΙΑ: Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στο χώρο του Συλλόγου Οσσαίων “Αγία Κυράννα” θα αναβιώσει το “Προστάβανι” (έθιμο συγχώρεσης) και το άναμμα της “Σίρνιτσας” (κλαδαριά από πουρνάρια). Την ίδια ημέρα θα προσφέρονται η παραδοσιακή φασολάδα, νηστίσιμα εδέσματα, κρασί και ντόπιο τσίπουρο, υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής.

ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙ – ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2018: Στην πλατεία Ζαγκλιβερίου από τις 10:00 π.μ. θα γιορτάσουν την Καθαρά Δευτέρα με φασολάδα και σαρακοστιανά εδέσματα, παραδοσιακούς χορούς, αλλά και μουσική και δράσεις για τα παιδιά.

ΑΔΑΜ – ΤΟ ΕΘΙΜΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ: Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ. θα αναβιώσει στην πλατεία του Αδάμ το Έθιμο του Σταυρού.

ΚΡΥΟΝΕΡΙ – ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 2018: Μουσική, παραδοσιακή φασολάδα, νηστίσιμα εδέσματα, κρασί και καλή διάθεση την Καθαρά Δευτέρα από τις 12:00 στο Κρυονέρι.

ΑΣΣΗΡΟΣ– ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ: Γαϊτανάκι, μουσική, χορός και σαρακοστιανά εδέσματα την Καθαρά Δευτέρα από τις 11:00 π.μ. στην πλατεία της Ασσήρου.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ωραιόκαστρο Μελισσοχώρι: 22 χρόνια φυλάκιση στον απόστρατο που προσπάθησε να ανατινάξει τα παιδιά του

Ωραιόκαστρο Μελισσοχώρι: 22 χρόνια φυλάκιση στον απόστρατο που προσπάθησε να ανατινάξει τα παιδιά του με φιάλη υγραερίου, o κατηγορούμενος αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών που