Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 19/04/2024

Δυναμικά για τον δημαρχιακό θώκο του Ωραιοκάστρου ο Παντελής Τσακίρης

Δυναμικά για τον δημαρχιακό θώκο του Ωραιοκάστρου ο Παντελής Τσακίρης
Στην τελευταία επίσκεψη της θητείας του στη χώρα μας, ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτείων Μπαράκ Ομπάμα ανέφερε χαρακτηριστικά: το σημαντικότερο αξίωμα του κόσμου δεν είναι “πρόεδρος” ή “πρωθυπουργός”. Το σημαντικότερο αξίωμα του κόσμου είναι “πολίτης”. Πενήντα τέτοιοι λοιπόν ενεργοί πολίτες του Δήμου μας ανέλαβαν την πρωτοβουλία να με καλέσουν να συμμετάσχω και να ηγηθώ μίας νέας πρωτοβουλίας στις επόμενες δημοτικές εκλογές – και τους ευχαριστώ θερμά για αυτό.
Τα χρόνια της κρίσης απαξίωσαν την κεντρική πολιτική σκηνή. Όμως αυτο αποτελεί ευκαιρία για την τοπική πολιτική, για την πολιτική που εμείς οι ενεργοί πολίτες μπορούμε να διαμορφώσουμε για τον τοπο μας, τη γειτονιά μας, τον Δήμο μας χωρίς να περιμένουμε πολλά από την κεντρική εξουσία, αλλά ταυτόχρονα διεκδικώντας αυτά που δικαιωματικά μας ανήκουν.
Με γνωρίζετε καλά. Είμαι ενας νέος που από καιρό έχω αναπτύξει, τόσο επαγγελματική όσο κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα στο Ωραιόκαστρο. Γνωρίζετε την αγάπη μου και το ενδιαφέρον μου για τον τόπο μας. Τα τελευταία χρόνια εργάστηκα σκληρά για να στηρίξω την οικογένεια μου και τις επιχειρήσεις μας, χωρίς να χάσω ούτε στιγμή το ενδιαφέρον μου για τα κοινά της περιοχής μας. Θέλω να δω το Ωραιόκαστρο να ευημερεί και να μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής. Θέλω να δω το Ωραιόκαστρο ξανά πρωταγωνιστή των εξελίξεων.
Χρειαζόμαστε ανανέωση στα πάντα. Όχι μόνο ηλικιακή. Γνωρίζω πολλούς νέους με παλιές ιδέες και πολλούς “παλιούς” με νέες ιδέες. Το ζητούμενο εδώ είναι η αλλαγή στα μυαλά και στις πολιτικές που εφαρμόζονται και όχι η ηλικιακή διάκριση. Ποτέ μου δεν υπήρξα υπέρμαχος ρατσιστικών αντιλήψεων και δεν πρόκειται να γίνω τώρα.
Γνωρίζω καλά ότι ο Δήμος μας έχει κατά τόπους διαφορετικές – και εκ πρώτης όψεως αποκλίνουσες ανάγκες. Στο τέλος της ημέρας, ωστόσο, δεν παύουμε όλοι να αποτελούμε πολίτες μια ενιαίας αυτοδιοικητικής οντότητας στην οποία αξίζουμε να ζούμε και να προοδεύουμε μαζί. Δεν πρέπει να είμαστε Δήμος των λίγων ή των «μερικών». Για τη Μυγδονία και την Καλλιθέα, συγκεκριμένα, οφείλουμε να εφαρμόσουμε πολιτικές σύγκλισης, ιδιαίτερα σε ζητήματα υποδομών, ενώ για το Ωραιόκαστρο το ζητούμενο είναι να επαναφέρουμε την παλιά του αίγλη. Και πρέπει αυτό να το πράξουμε, στοχεύοντας σε έναν Δήμο «έξυπνο» που θα αξιοποιεί κατά τον αποδοτικότερο δυνατό τρόπο κάθε διαθέσιμο υλικό και ανθρώπινο πόρο, που θα επιμορφώνεται και που θα κοιτάζει προς τα έξω για να αντλήσει βέλτιστες πρακτικές, προσαρμόζοντάς τες στις ιδιαίτερες συνθήκες της περιοχής μας. Ο Δήμος Ωραιοκάστρου είναι εν τέλει ο τόπος όλων των δημοτών του και δεν περισσεύει κανείς από τη συνδιαμόρφωση της ζωής και του μέλλοντός του. Με αίσθημα ευθύνης αναλαμβάνω λοιπόν την πρόκληση και δηλώνω παρών για τις δημοτικές εκλογές του 2019.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα