Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τρίτη 19/03/2024

ΝΕΟ ΘΑΝΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟ 2018

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, δυστυχώς, μπήκε το 2018. Την δεύτερη μόλις ημέρα του νέου έτους η «οικογένεια» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θρηνεί ένα ακόμη μέλος της. Ο υπάλληλος καθαριότητας του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης Η. Ζ. έχασε χθες τη μάχη που έδινε να κρατηθεί στη ζωή μετά το σοβαρό ατύχημα που είχε στις 23 Οκτωβρίου 2017, όταν το απορριμματοφόρο το οποίο οδηγούσε ανατράπηκε στην Αττική Οδό.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκφράζει την βαθιά οδύνη της για τον θάνατο του 51χρονου Δημοτικού Υπαλλήλου και την ίδια στιγμή εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια της στην οικογένεια του.
Είναι τραγικό να χάνονται ανθρώπινες ζωές εν ώρα καθήκοντος με αυτόν τον τρόπο. Πόσο μάλλον, όταν τα αρμόδια Υπουργεία και υπηρεσίες συνεχίζουν να επιδεικνύουν εγκληματική αδιαφορία στην εφαρμογή και τήρηση των νομοθετημένων μέτρων Υγιεινής και Ασφάλειας για τον κλάδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που θα μπορούσε να έχει σώσει ανθρώπινες ζωές.
Ο Η. Ζ. ήταν ένα από τα θύματα των πολλών ατυχημάτων του 2017 και με τον θάνατο του, στην αρχή του 2018, με το πιο τραγικό τρόπο μας θυμίζει πώς τίποτα δεν έχει αλλάξει και αν δεν αναληφθούν εδώ και τώρα πρωτοβουλίες και μέτρα το νέο έτος θα είναι δυσοίωνο.
Τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας οφείλουν να ενισχύσουν το νομοθετικό πλαίσιο για την Υγεία και Ασφάλεια των εργαζομένων και οι αρμόδιες υπηρεσίες τους να αποδώσουν ευθύνες εκεί που υπάρχουν για τον θάνατο του 51χρονου Δημοτικού υπαλλήλου.
Θα πρέπει δε να σταματήσει η προσπάθεια απαξίωσης του προσωπικού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που με ευσυνειδησία επιτελούν τα καθήκοντα τους, να μπει οριστικό φρένο στην εντατικοποίηση της εργασίας, να πραγματοποιηθούν άμεσα μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να μην εκχωρηθεί καμία αρμοδιότητα των υπηρεσιών στα ιδιωτικά-επιχειρηματικά συμφέροντα.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα