Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τρίτη 19/03/2024

Ξεκινά η κτηματογράφηση στον Δήμο Λαγκαδά

Ξεκινά η κτηματογράφηση στον Δήμο Λαγκαδά – Έως το φθινόπωρο η υποβολή δηλώσεων .
Συνάντηση εργασίας με το Νόμιμο Εκπρόσωπο κ. Γιώργο Τσακούμη και συνεργάτες της Κοινοπραξίας «Κτηματολόγιο Νομού Θεσσαλονίκης» είχε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Γιάννης Καραγιάννης, για το έργο της κτηματογράφησης που ξεκινά στον Δήμο μας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν η εξέλιξη του έργου και το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσής του, ενώ συμφωνήθηκε και ο προγραμματισμός μιας σειράς ενημερωτικών συναντήσεων με φορείς και συλλόγους της περιοχής.
Σύμφωνα με τη σύμβαση μεταξύ του αναδόχου της μελέτης «Κ.Τ. 5 – 03» «Κτηματολογίου Νομού Θεσσαλονίκης» και του Εθνικού Κτηματολογίου για το Νομό Θεσσαλονίκης που υπογράφηκε στις 21/12/2017, έως το φθινόπωρο του 2018 θα γίνει η υποβολή δηλώσεων από τους ιδιοκτήτες για τα κτηματολογικά τους στοιχεία.
Το Εθνικό Κτηματολόγιο είναι μια ενιαία και συστηματική καταγραφή, η οποία περιλαμβάνει τη γεωμετρική περιγραφή και το ιδιοκτησιακό καθεστώς κάθε κομματιού γης, με την ευθύνη και την εγγύηση του Δημοσίου. Η διαδικασία κτηματογράφησης υλοποιείται με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα που ξεκινά με την κήρυξη μιας περιοχής υπό κτηματογράφηση και ολοκληρώνεται με την έναρξη λειτουργίας του Κτηματολογικού Γραφείου στη συγκεκριμένη περιοχή.
Τα οφέλη για την τοπική ανάπτυξη από την κτηματογράφηση θα είναι ιδιαίτερα σημαντικά και επιτέλους ο Δήμος Λαγκαδά κτηματογραφείται.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα