Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 28/03/2024

Οι Μύθοι της Ψυχολογίας – Μεγάλος Διαγωνισμός Υποτροφιών

Pop psychology – Οι Μύθοι της Ψυχολογίας
Ο τομέας της Ψυχολογίας συνεχώς εξελίσσεται αποτελούμενος από ένα ευρύ πεδίο επιστημών αλλά και καλύπτοντας μία μεγάλη ποικιλία πρακτικών και θεωρητικών προσεγγίσεων (ψυχανάλυση, γνωσιακή-συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία, συμβουλευτική κ.λ.π.), τομέων εφαρμογής (π.χ. κοινωνική ψυχολογία, εργασιακή ψυχολογία, κλινική ψυχολογία) και μεθόδων (π.χ. πειραματική ψυχολογία).
Πέραν των διαφορετικών προσεγγίσεων, μεθόδων και πεδίων εφαρμογής, η ψυχολογία έχει έναν κοινό άξονα: το ενδιαφέρον για την ανθρώπινη λειτουργία και συμπεριφορά και κυρίως για την υποκειμενικότητα, κάτι το οποίο δύσκολα προσεγγίζεται επιστημονικά λόγω της πολυπλοκότητάς του.
Η πολυπλοκότητα αυτή έχει δημιουργήσει κάποια στερεότυπα στον χώρο της ψυχολογίας, που για να μπορεί κάποιος να τα αντιμετωπίσει απαιτείται να εντρυφήσει στο χώρο της κοινωνικής αυτής επιστήμης. Τα στερεότυπα αυτά έχουν καθιερωθεί ως οι μύθοι της ψυχολογίας.
Η πανσέληνος επηρεάζει την ανθρώπινη συμπεριφορά και οδηγεί στην αύξηση των εγκλημάτων; Ο γραφικός χαρακτήρας αποκαλύπτει την προσωπικότητα του ατόμου; Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα στα οποία νομίζουμε πως η απάντηση είναι προφανής αλλά τελικά αποτελούν μύθους στον χώρο της Ψυχολογίας.
Το Mediterranean College Θεσσαλονίκης διοργανώνει διαγωνισμό υποτροφιών επικεντρώνοντας σε κάποιους από τους συνήθεις μύθους της ψυχολογίας. Οι συμμετέχοντες καλούνται να απαντήσουν σε 5 ερωτήσεις στερεότυπα, που όμως τελικά οι απαντήσεις τους δεν είναι τόσο προφανείς. Όσοι απαντήσουν σωστά διεκδικούν 50% επιδότηση διδάκτρων στο πρώτος έτος σπουδών οποιουδήποτε προγράμματος επιλέξουν στον Τομέα της Ψυχολογίας. Παράλληλα θα κληρωθούν 10 επιταγές εκπαίδευσης 1.000 ευρώ η κάθε μια για προγράμματα σπουδών στον Τομέα της Ψυχολογίας.
Για να πάρει κανείς μέρος στον διαγωνισμός μπορεί να επισκεφθεί το παρακάτω link:
http://bit.ly/1c9rZaG
ή να επισκεφθεί το επίσημο fan page στο Facebook
https://www.facebook.com/MediterraneanCollegeThessaloniki

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ασφαλτικές εργασίες στην ΑΡΤΟΖΑ περιοχή Λητής

Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή της Λητής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή