Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Σάββατο 20/04/2024

Ο Ιαματικός Τουρισμός στο επίκεντρο της συνάντησης με την Υπουργό Τουρισμού

Προγραμματισμένη συνάντηση με την αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, πραγματοποίησαν χθες Μ. Δευτέρα ο Δήμαρχος Λαγκαδά και Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας Γιάννης Καραγιάννης και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.
Αντικείμενο της συνάντησης, η σχέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τον Τουρισμό Υγείας, έναν τομέα στον οποίο οι Δήμοι αναπτύσσουν σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα μέσω των Ιαματικών τους Πηγών.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη οικοδόμησης μιας άμεσης συνεργασίας ανάμεσα στον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών και το Υπουργείο Τουρισμού, για την περεταίρω ανάπτυξη και προώθηση του προληπτικού τουρισμού υγείας.
Συζητήθηκαν επίσης οι τρόποι βελτίωσης του τουριστικού προϊόντος των Δήμων μέσω των απαραίτητων επενδύσεων που χρειάζεται να αναζητηθούν. Ο Δήμαρχος Λαγκαδά πρότεινε την δημιουργία ενός άξονα προστασίας και ανάδειξης των Ιαματικών Πηγών, μέσα από τα επιχειρησιακά προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ. Παράλληλα, συμφωνήθηκε η δραστηριοποίηση του ΕΟΤ πάνω στο ζήτημα, έτσι ώστε η χώρας μας να καταστεί παγκόσμιος προορισμός του τουρισμού υγείας.
Σχετικά με τα προβλήματα που έχουν καταγραφεί τα προηγούμενα χρόνια στην σύσταση φακέλων αναγνώρισης και την λειτουργία της Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων, ζητήθηκε από την κ. Υπουργό η στελέχωση του τμήματος των Ειδικών Μορφών Τουρισμού και η παράταση του χρόνου κατάθεσης των φακέλων αναγνώρισης έως τις 31/12/2016, έτσι ώστε να μην μείνει ανεκμετάλλευτος εθνικός πλούτος.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη δημιουργία του Εθνικού Κέντρου Θερμαλιστικών Σπουδών από τον ΣΔΙΠΕ καθώς, όπως τονίστηκε από τον κ. Καραγιάννη, μόνο με τη δημιουργία εξειδικευμένων στελεχών πάνω στον θερμαλισμό θα μπορέσουμε να προσφέρουμε ένα ποιοτικό τουριστικό προϊόν.
Η κ. Κουντουρά δεσμεύτηκε για θετικές εξελίξεις στο χώρο μετά το Πάσχα στη βάση των προτάσεων του Συνδέσμου, ενώ επίκειται και η συμμετοχή της Υπουργού στην ημερίδα που θα συνδιοργανώσουν ο ΣΔΙΠΕ και η ΚΕΔΕ για τον Τουρισμό Υγείας και τις επενδύσεις στις υποδομές των Ιαματικών Πηγών.
Τέλος ο Δήμαρχος Λαγκαδά αναφέρθηκε στις σημαντικές περιοχές με ιδιαίτερο θρησκευτικό, λαογραφικό, ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον που περιλαμβάνει σήμερα ο καλλικρατικός Δήμος Λαγκαδά, ζητώντας την συνδρομή του Υπουργείου για την οργανωμένη ανάδειξή τους.
Ο σημαντικής αρχαιολογικής αξίας χώρος των Αρχαίων Καλινδοίων στην Τοπική Κοινότητα Νέων Καλινδοίων, το προαιώνιο έθιμο υποδοχής και φιλοξενίας του τιμίου σταυρού στα Πετροκέρασα, οι πανηγυρικές εκδηλώσεις στην μνήμη της νεομάρτυρος Αγίας Κυράννας στην γενέτειρά της Όσσα, η Αγία Ακυλίνα στο Ζαγκλιβέρι, το ορεινό χωριό Βερτίσκος σε υψόμετρο 750 μ. πλούσιο σε φυσικές ομορφιές και παραδοσιακή αρχιτεκτονική, το πανηγύρι των Αγίων Αποστόλων με την διοργάνωση των παραδοσιακών αγώνων πάλης και η αναβίωση των Κουδουνοφόρων Μέριου στο Σοχό, ο Βυζαντινός Πύργος του Αγίου Βασιλείου, κτισμένος τον 14ο αιώνα, η Τούμπα Ασσήρου, η οποία αποτελούσε διοικητικό και οικονομικό κέντρο της περιοχής χρονολογημένη από το 2000 π.Χ., οι εγκαταστάσεις αγροτουρισμού στο Λευκοχώρι της Δημοτικής Ενότητας Λαχανά και φυσικά η ιστορική έδρα του Δήμου μας, ο Λαχανάς, μια περιοχή την ιδιαίτερη αξία της οποίας αναδεικνύει η ίδια η ιστορία με την σημαντική για την ιστορία της πατρίδας μας μάχη.
“Ο τουριστικός τομέας είναι ένα κεφάλαιο”, όπως τόνισε ο κ. Καραγιάννης, “στο οποίο η Διοίκηση είναι αποφασισμένη να επενδύσει οργανωμένα, μεθοδικά και με ένα πλάνο δράσης συνολικό για όλες τις Δημοτικές μας Ενότητες, που θα αποφέρει διαχρονικά οφέλη στην περιοχή μας”.

Ο Ιαματικός Τουρισμός στο επίκεντρο της συνάντησης με την Υπουργό Τουρισμού
Ο Ιαματικός Τουρισμός στο επίκεντρο της συνάντησης με την Υπουργό Τουρισμού

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα