Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 26/04/2024

Πραγματοποιήθηκε η 1η Ημερίδα για τη νέα ΚΑΠ για τον αγροτικό κόσμο του Δήμου μας

Ενημερωτική εκδήλωση για τη νέα ΚΑΠ 2014-2020 πραγματοποίησε την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015 ο Δήμος Λαγκαδά, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί την αρχή μιας σειράς ενημερώσεων που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Για ακόμη μία φορά ο αγροτικός κόσμος του Δήμου μας με την συμμετοχή του και τις ερωτήσεις που έθεσε στους ομιλητές, ανέδειξε τον έντονο προβληματισμό και την ανησυχία του για το μέλλον της γεωργικής δραστηριότητας στην περιοχή μας.
Στην αρχή της εκδήλωσης ο Δήμαρχος κ. Καραγιάννης επανέλαβε την πρόθεση της νέας δημοτικής αρχής να είναι συνεχώς δίπλα στους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους της περιοχής μας και μαζί να προσπαθούν για την επίλυση κάθε προβλήματος που αντιμετωπίζουν.
Επιπλέον, τόνισε τη σημασία της ενημέρωσης και την προσπάθεια που καταβάλλεται προκειμένου να ενημερωθούν οι γεωργοί και κτηνοτρόφοι του Δήμου Λαγκαδά για τις σημαντικές αλλαγές που θα συμβούν την επόμενη πενταετία με την εφαρμογή της νέα ΚΑΠ. Ενημέρωσε δε τους παραγωγούς ότι από τη θέση του αντιπροέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε και τις επαφές που είχε με την προηγούμενη και την σημερινή πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, έχει επισημάνει ότι η νέα ΚΑΠ πρέπει να εγγυάται την οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητα.
Επίσης επανέλαβε τη θέση του ότι για να ικανοποιηθούν οι προσδοκίες που έχουν καλλιεργηθεί με τη νέα ΚΑΠ θα πρέπει να υπάρξει στοχευμένη, ρεαλιστική, αλλά και αποφασιστική παρέμβαση στο θέμα του κόστους παραγωγής όπως το πετρέλαιο, το ρεύμα και η φορολογία των αγροτών και κτηνοτρόφων.
Στη συνέχεια της εκδήλωσης ο κ. Σαρόπουλος Αθανάσιος, γεωπόνος την ΠΕΚΜ και ο κ. Γιαννόπουλος Κωνσταντινος, γενικός διευθυντής της ΕΑΣΘ Α.Ε, παρουσίασαν και ανέλυσαν τι προβλέπεται στην νέα ΚΑΠ. Μετά το τέλος των εισηγήσεων οι ομιλητές απάντησαν σε ερωτήσεις, ενώ υπήρξαν πολλές και ουσιαστικές παρεμβάσεις αγροτών και κτηνοτρόφων του Δήμου μας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και χαιρέτισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Ταχματζίδης Ιωάννης.

“Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις για την νέα ΚΑΠ 2014-2020 θα συνεχιστούν την Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 στο Σοχό στις 19.30, στην αίθουσα Δημοτικού Θεάτρου.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα