Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τρίτη 19/03/2024

Τελέσθηκε το εσπέρας στο Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά.

Με την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη τελέσθηκε το εσπέρας της 14ης Αυγούστου ε.έ., ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός επί τη κορυφαία εορτή του Θεομητορικού κύκλου, της Κοιμήσεως και την εις ουρανούς μεταστάσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, εις τον πανηγυρίζοντα και περίλαμπρο ενοριακό Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά.

Του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, πλαισιούμενος από Ιερείς της Μητροπόλεως, ενώ μεταξύ του πιστών και προσκυνητών που συνέρευσαν και εφέτος για να ανάψουν ένα κερί, να ασπασθούν την Εικόνα της Παναγίας μας καθώς και τον καταστόλιστο Επιτάφιο Αυτής υποκλινόμενοι με πίστη, ευλάβεια και σεβασμό στην Χάρη Της, παρέστησαν οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτριος Μάρδας και των ΑΝ.ΕΛ. κ. Γεώργιος Λαζαρίδης, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, ο Εισαγγελέας Αρείου Πάγου κ. Δημήτριος Παπαγεωργίου, εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου και της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, καθώς και των Πολιτιστικών φορέων της πόλεως.

Εν συνεχεία, και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Λαγκαδά, πραγματοποιήθηκε η μεγαλοπρεπής περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας, ενώ στην κεντρική πλατεία της πόλεως τελέσθηκε η καθιερωμένη Αρτοκλασία, στο τέλος της οποίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθηκε στην σημερινή εορτή και στο πανσεβάσμιο πρόσωπο Της Πλατυτέρας των Ουρανών.

Οι εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις επί του λεγομένου και «Πάσχα του καλοκαιριού», θα κορυφωθούν την 15η Αυγούστου με την τέλεση της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, στο τέλος της οποίας θα ψαλούν και τα Εγκώμια προς την Υπεραγία Θεοτόκο, συμφώνος με το Ιεροσολυμίτικο Τυπικό.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα