Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τρίτη 19/03/2024

Τραγωδία – Συνετρίβη στρατιωτικό αεροσκάφος

Το Ilyushin Il-76 συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από την αεροπορική βάση του Μπούφαρικ, περίπου 30 χλμ από το Αλγέρι – Μετέφερε στρατιώτες στην πόλη Μπεϊσάρ, στα νοτιοδυτικά της χώρας
Ένα αλγερινό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη την Τετάρτη περίπου 30 χλμ από το Αλγέρι, μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, επρόκειτο για μεταγωγικό αεροσκάφος Ilyushin Il-76 της αλγερινής αεροπορίας, στο οποίο επέβαιναν τουλάχιστον 100 άτομα, ίσως και 200 όπως αναφέρουν άλλα τοπικά ΜΜΕ.

Όπως μεταδίδει το Al Arabiya, το αεροσκάφος συνετρίβη λίγη ώρα μετά από την απογείωση του από το στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μπούφαρικ, το οποίο αποτελεί βάση της Αλγερινής Αεροπορίας.

Τα βίντεο που ανέβασαν στο διαδίκτυο αυτόπτες μάρτυρες δείχνουν μαύρο καπνό να υψώνεται κοντά σε έναν αυτοκινητόδρομο και ένα πλήθος αξιωματούχων ασφαλείας και άλλων προσώπων να βρίσκεται κοντά στον τόπο της συντριβής. Πίσω από τα δέντρα διακρίνεται η ουρά του αεροσκάφους.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης και αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για πολλούς νεκρούς. Ωστόσο οι πληροφορίες σχετικά με τον ακριβή αριθμό των θυμάτων είναι συγκεχυμένες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στο αεροσκάφος επέβαιναν τουλάχιστον 100 άνθρωποι, ενώ το Al Arabiya, επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές, κάνει λόγο για 200 νεκρούς.

 

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τέσσερα χρόνια σημειώθηκε μια παρόμοια τραγωδία στην Αλγερία, όταν ένα στρατιωτικό σκάφος Hercules C-130 συνετρίβη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 76 άτομα. Το αεροσκάφος είχε καταπέσει τότε κοντά στο αεροδρόμιο της Κωνσταντίνης.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα