Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 26/04/2024

Ο Δήμος Λαγκαδά στην “Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων”

Ο Δήμος Λαγκαδά στην “Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων
Στην τελετή υπογραφής πρωτοκόλλου συνεργασίας Δήμων, Περιφερειών και φορέων της Βορείου Ελλάδος με σκοπό την ίδρυση της “Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων”, παρέστη εκπροσωπώντας τον Δήμο Λαγκαδά, ο Δήμαρχος Γιάννης Καραγιάννης.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 20 Μαΐου σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή και με τη συμμετοχή 62 Δημάρχων και εκπροσώπων Δήμων.
Το δίκτυο που ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού και την ΚΕΔΕ, αποτελεί την πρώτη οργανωμένη προσπάθεια συνεργασίας για θέματα πολιτισμού σε επίπεδο αυτοδιοίκησης. Στόχος είναι η αξιοποίηση των δυνατοτήτων διασύνδεσης και η ενίσχυση των διοικητικών δομών των Δήμων με τεχνογνωσία, ειδικά για τον τομέα του πολιτισμού.
Η “Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων” θα ανταλλάσσει τεχνογνωσία και θα προωθεί τη συνεργασία μέσα από κοινές δράσεις και συνέδρια. Στοχεύει επίσης στη διασυνοριακή σύμπραξη μέσω της συνεργασίας με διεθνείς αυτοδιοικητικούς και πολιτιστικούς οργανισμούς, φορείς και ιδρύματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τον εκπαιδευτικό, επιστημονικό και πολιτιστικό οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization – UNESCO).
Ο Δήμος Λαγκαδά συμμετέχει στο δίκτυο της “Αμφικτυονίας”, έχοντας να επιδείξει πολλά σημεία αξιόλογου αρχαιολογικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος σε όλες τις Δημοτικές μας Ενότητες. Ένα από τα σημαντικότερα αυτών είναι ο αρχαιολογικός χώρος Καλινδοίων στην Τοπική Κοινότητα Νέων Καλινδοίων. Επίσης, ο Βυζαντινός Πύργος του Αγίου Βασιλείου, ύψους 15 μέτρων και κτισμένος τον 14ο αιώνα, ενώ αρχαιολογικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η Άσσηρος, όπου τα παλαιοτέρα γνωστά στοιχεία για την περιοχή χρονολογούνται από το 2000 π.Χ. και αφορούν στην Τούμπα Ασσήρου, η οποία αποτελούσε διοικητικό και οικονομικό κέντρο της περιοχής.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα