Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τετάρτη 27/09/2023

Αδυναμία και συνεχής ατοπήματα με τα αδέσποτα ο Δήμος Λαγκαδά

Το να βγαίνει ένας Δήμος δια μέσου του αρμόδιου Αντιδημάρχου να ζητά την βοήθεια των εθελοντών, είναι σαν να παραδέχεται εξαρχής την αδυναμία του και την ανεπάρκεια του.

Εκεί ακριβώς έρχεται ο εθελοντισμός να καλύψει την απουσία ή την ανεπάρκεια του επίσημου κράτους, ή του δήμου, όταν αυτός αδυνατεί να λειτουργήσει ή είναι ανεπαρκής.

Ο εθελοντισμός είναι μία πράξη προαιρετική, που προσφέρεται από τον εκάστοτε πολίτη, χωρίς να περιμένει κάποιο αντάλλαγμα, που θέλει να συμβάλλει στο κοινό καλό.

Δεν ζητείται, δεν ζητιανεύεται.

Ο Δήμος Λαγκαδά, όπως δεκάδες άλλοι δήμοι, έχει λάβει χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών της φροντίδας των αδέσποτων ζώων στην επικράτεια του. Αυτές οι χρηματοδοτήσεις, δεν είναι κάτι καινούργιο, ή κάτι καινοτόμο.

Υπάρχουν κάθε χρόνο.
Το πρόβλημα των αδέσποτων, επίσης δεν εμφανίστηκε τώρα, και ο Δήμος Λαγκαδά δεν είναι ο μοναδικός με αυτό το πρόβλημα.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος αν μη τι άλλο εφόσον είναι «νέα» και «άπειρη» επί του ζητήματος, μπορούσε να ζητήσει την συμβολή – συνδρομή των εθελοντών που γνωρίζουν και δραστηριοποιούνται επί σειρά ετών στο πρόβλημα της διαχείρισης και περίθαλψης των αδέσποτων.

Επίσης, θα μπορούσε να έρθει σε επικοινωνία με τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο στην διαχείριση των αδέσποτων στον Δήμο Βόλβης, ώστε να αξιοποιήσει την εμπειρία του , και να αποφύγει τα ατοπήματα.

Εξάλλου όπως λέει ο σοφός λαός μας «ρωτώντας πας στην πόλη».

Είναι αστείο να βλέπεις στον διπλανό Δήμο Βόλβης τον Αντιδήμαρχο Β. Σιάγκα να μοιράζει μόνος του με το δικό του αυτοκίνητο τροφή για τα αδέσποτα στις Δημοτικές ενότητες, στους κατοίκους που ταΐζουν τα αδέσποτα, και στον Δήμο Λαγκαδά πριν καλά καλά ξεκινήσει οτιδήποτε, να ζητείται η συνδρομή των εθελοντών.

Οι εθελοντές κ. Αντιδήμαρχε ταΐζουν και τάιζαν τα αδέσποτα, πολύ πριν «συγκινηθείτε» εσείς να το πράξετε…

Εσείς εκμεταλλευτείτε σωστά τις ετήσιες χρηματοδοτήσεις, εκμεταλλευτείτε το AnimalSolidarity.gov.gr , κάνοντας αυτό που πρέπει..

Αλλά έχετε υπόψη σας, ότι σε κάθε περίπτωση βάσει νόμου υπεύθυνοι για τα αδέσποτα ζώα είναι πάντα οι δήμοι και μην προσπαθείτε να μετακυλήσετε στα φιλοζωικά σωματεία και τους εθελοντές της περιοχής τις ευθύνες που απορρέουν από τις έμμισθες θέσεις σας.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ο γνωστός επιχειρηματίας Χρήστος Παπασωτηρίου υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη “Αλληλεγγύη“, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα είναι στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο γνωστός επιχειρηματίας Χρήστος Παπασωτηρίου.

Μαρία Κουλτουκή για ένα Αειφόρο Λαγκαδά εκμεταλλευόμενοι τις Ανανεώσιμες Πηγές και τα Φωτοβολταϊκά

Μαρία Κουλτουκή για έναν Αειφόρο Λαγκαδά εκμεταλλευόμενοι τις Ανανεώσιμες Πηγές και τα Φωτοβολταϊκά Αγαπητοί συμπολίτες του Δήμου Λαγκαδά είμαι πτυχιούχος της Νομικής σχολής του ΑΠΘ

Κατερίνα Καραποστόλου Σκέψεις και προτάσεις για την εκπαιδευτική πολιτική του Δήμου Λαγκαδά

Κατερίνα Καραποστόλου : Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες Η περίοδος που διανύουμε– με χρονικό ορόσημο τις δημοτικές εκλογές της  8ης Οκτωβρίου 2023 – αποτελεί μια περίοδο σημαντικών

Νέος Πρόεδρος Χρήστος Παντέλης του Πειθαρχικού της Ένωσης Λειτουργών & Γραφείων Κηδειών Ελλάδος

Για τρίτη θητεία πρόεδρος του Πειθαρχικού της Ενωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος ο Χρήστος Παντέλης Συνεχίζει για τρίτη θητεία ο Χρήστος Παντέλης ως πρόεδρος του