Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 29/03/2024

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ Ι. ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗ ΣΤΟΝ “ΕΝΕΡΓΟ ΔΗΜΟΤΗ”

ΘΕΜΑ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΙΩΑΝΝΗ ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗ ΣΤΟΝ «ΕΝΕΡΓΟ ΔΗΜΟΤΗ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΤΗΣ NEAΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ.

Η κυρία Ταυρίδου δεν αρκέσθηκε στην ανάρτηση του μέλους του συνδυασμού της Τρύφωνα Τσομπάνη και επανέρχεται, ως επικεφαλής, …προφανώς για να φαίνονται πολλοί.

Ποτέ δεν ισχυρίσθηκα ότι όλα βαίνουν καλώς στο Δήμο Λαγκαδά, όμως η κυρία Ταυρίδου μάλλον ζει σε άλλη χώρα γιατί θεωρεί ότι αναλάβαμε κάποιο δήμο της Ελβετίας και όχι ένα δήμο ένα βήμα πριν από την επιτήρηση.

Προφανώς στα πέντε χρόνια που είναι στην αντιπολίτευση δεν είδε και δεν κατάλαβε την πραγματική εικόνα του δήμου και ζητά από τον δήμαρχο να αλλάξει ως δια μαγείας την εικόνα μέσα σε ένα χρόνο.

Όμως κυρία Ταυρίδου για να …γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ. Και αυτό κάνουμε.

Με τα μάτια σας όλα μαύρα, δεν έγινε τίποτα, μηδέν.

Φοβόμαστε το διάλογο, αρνούμαστε τη συνεργασία, τα βρήκαμε με τον Καραγιάννη, τον Αναστασιάδη, τα βρήκαμε με όλους, τα κάναμε πλακάκια με την Περιφέρεια…

Μεγάλη φαντασία.

Θυμηθείτε, όμως ότι όταν σας πρότεινα να συνεργαστούμε επάνω στο γνωστικό αντικείμενό σας, πριν καν αναλάβω τη Διοίκηση του Δήμου, μου είπατε ότι επαγγελματικά είστε πολύ απασχολημένη.

Ίσως το θεωρήσατε υποτιμητικό να είμαι εγώ Δήμαρχος ενώ εσείς συνεργάτης μου. Οι δημότες, όμως, εμένα επέλεξαν κυρία Ταυρίδου. Φαίνεται ότι σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις δεν καταφέρατε να τους πείσετε και μην τους θεωρήσετε αδαείς, μάλλον εσείς πρέπει να προβληματιστείτε.

Αναφέρεστε σε διάφορα πράγματα.

Για τα Λουτρά, πχ. στα οποία έγινε μια τεράστια δουλειά, με μηδενικό κόστος, για να αλλάξουν εικόνα και να σταθούν όρθια. Νομιμοποιήθηκαν κτίρια που ήταν σε εκκρεμότητα δεκαετίες και τους είχε αφαιρεθεί το σήμα λειτουργίας τους.

Προσκληθήκατε και τα είδατε όλα αυτά κυρία Ταυρίδου. Αναφέρεστε στη ΔΕΥΑΛ με τις συνεχόμενες βλάβες, που λες και εμείς τις δημιουργούμε, αγνοώντας ή αποκρύπτοντας ότι βρήκαμε ένα απαρχαιωμένο δίκτυο. Αναφέρεστε στους ειδικούς συνεργάτες του Δήμου (που όλοι είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ)και ότι δεν ξέρετε που στεγάζονται.

Κυρία Ταυρίδου εάν στον ένα χρόνο της διοίκησής μας ερχόσασταν έστω και μια φορά στο Δημαρχείο θα βλέπατε και που είναι και τι αρμοδιότητες έχουν. Όσο για την επιλογή των συνεργατών μου, δεν ήξερα ότι έπρεπε να πάρω την άδειά σας.

Αναφέρεστε στη ΔΗΚΕΛ στην οποία έμεινε μόνο μια υπάλληλος και οι υπόλοιποι απορροφήθηκαν στο Δήμο, και το Νομικό Πρόσωπο βαίνει προς κατάργηση…

Όσο για το γραφείο που απασχολείται με τα ευρωπαϊκά προγράμματα σας ενημερώνουμε ότι έχει στελεχωθεί ήδη. Αλλά δεν μας ρωτήσατε…

Μιλάτε για συγκάλυψη Καραγιάννη, Αναστασιάδη λες και είμαι συνένοχος, αναρωτιέστε που είναι τα λεφτά αλλά δεν ήρθατε ποτέ να σας ενημερώσω, ούτε ποτέ ερώτηση κάνατε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μπήκα στον πειρασμό να απαντήσω αν και δεν το έκανα μέχρι σήμερα γιατί αντιλαμβάνομαι τις ιδεοληψίες σας. Σας αρέσει περισσότερο η διαδικασία παρά το αποτέλεσμα.

Λέτε ότι πονάτε αυτόν τον τόπο αλλά δεν σας είδα ούτε μια στιγμή τις ημέρες που δοκιμαζόταν η περιοχή και οι δημότες μας από την πρόσφατη θεομηνία. Ούτε καν ένα τηλεφώνημα δεν κάνατε έστω… από περιέργεια.

Σέβομαι το δικαίωμα της διαφωνίας, αντιλαμβάνομαι και την όποια γόνιμη κριτική.

Όμως, αυτό που έμαθα σε όλη τη διάρκεια της πορείας μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, είναι πως όποια διαφωνία κι αν έχω τη συνοδεύω πάντα από προτάσεις και επιχειρήματα. Δυστυχώς η εποχή που ζούμε δίνει άφθονο χώρο για στείρα κριτική άνευ ουσίας και νοήματος σε όσους βρίσκονται έξω από το χορό.

Κυρία Ταυρίδου και οι περί υμών, έχετε υπομονή. Και απολογισμό θα παρουσιάσουμε και έργο θα αφήσουμε. Εκλεχθήκαμε για τέσσερα χρόνια άλλωστε.

Σε κάθε περίπτωση είμαι πάντοτε στη διάθεσή σας για γόνιμη συνεργασία προς όφελος του Δήμου και των Δημοτών.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ασφαλτικές εργασίες στην ΑΡΤΟΖΑ περιοχή Λητής

Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή της Λητής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή