Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Σάββατο 27/04/2024

Απόπειρα απάτης επί δικαστηρίω – Δόλος – Ηθική αυτουργία

Τι λεει ο Νόμος για τους Καταχραστές Δημοσίου. Κακουργηματική απιστία στην υπηρεσία κατ΄εξακολούθηση με ιδιαίτερα τεχνάσματα σε βάρος του Δημοσίου.

Στοιχεία αντικειμενικής και υποκειμενικής υπόστασης. Εννοια δημόσιας περιουσίας. Εννοιες “προσδιορισμού”, “είσπραξης” και “διαχείρισης” εσόδων.

Αναίρεση εισαγγελέως κατά του ως άνω απαλλακτικού βουλεύματος. Ορθό και αιτιολογημένο το απαλλακτικό βούλευμα μετα απο νέα στοιχεία που προκύπτουν.

ΙΙ. Εγκλήματα κατά της περιουσίας
Ισχύον Άρθρο: Άρθρο 304 Απάτη

1. Όποιος με την εν γνώσει παράσταση ψευδών γεγονότων σαν αληθινών ή την αθέμιτη απόκρυψη ή παρασιώπηση αληθινών γεγονότων βλάπτει ξένη περιουσία πείθοντας κάποιον σε πράξη, παράλειψη ή ανοχή με σκοπό από τη βλάβη αυτής της περιουσίας να αποκομίσει ο ίδιος ή άλλος παράνομο περιουσιακό όφελος τιμωρείται με φυλάκιση ως πέντε έτη και χρηματική ποινή.

Αν η ζημία που προκλήθηκε είναι ιδιαίτερα μεγάλη ή αν ο υπαίτιος ενεργεί κατ’ επάγγελμα επιβάλλεται κάθειρξη μέχρι δέκα έτη και χρηματική ποινή.

2. Αν η απάτη στρέφεται άμεσα κατά του ελληνικού Δημοσίου, των νομικών προσώπων Δημοσίου Δικαίου ή των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης και το αντικείμενό της είναι ιδιαίτερα μεγάλης αξίας επιβάλλεται φυλάκιση ως δεκαπέντε έτη και χρηματική ποινή.

 

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα