Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Σάββατο 23/09/2023

Γιατί δεν φεύγουν τα κουνούπια στο Δήμο Λαγκαδά

Γιατί δεν φεύγουν τα κουνούπια, δεν πιάνει ούτε το ψέκασμα “Κακό μπελά” έχουν βρει με τα κουνούπια οι κάτοικοι σε περιοχές του Δήμου Λαγκαδά  που “παίζουν” κυνηγητό με “αίμα”στο ΄τέλος.

“Κακό μπελά” έχουν βρει με τα κουνούπια οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες  σε γύρω περιοχές του Δήμου Λαγκαδά καθώς στο παρελθόν είχαμε καταγραφή δύο κρουσμάτων ελονοσίας το 2016 με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης, στην Τοπική Κοινότητα Αγίου Βασιλείου, του Δήμου Λαγκαδά, όπως είχε αποδειχτεί από κλιμάκια του ΚΕΕΛΠΝΟ και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Δεν μπορούν να ησυχάσουν οι κάτοικοι καθόλου, ειδικά το τελευταίο διάστημα που ανέβηκε η θερμοκρασία και μετά χόρτα να ξεφεύγουν με σύμμαχο την υγρασία , αφού κυριολεκτικά άρχισαν να παίζουν κυνηγητό με τα κουνούπια, που άλλες φορές τους κυνηγούν αυτά και άλλες φορές τα κυνηγούν εκείνοι με διάφορες μεθόδους .

Ψεκασμοί, όπως μας λένε κάτοικοι του Λαγκαδά , εκτιμούν ότι γίνονται τώρα από τον Δήμο Λαγκαδά  ενώ επρεπε να ξεκινήσουν τον Μάρτιο για να σκοτωθούν τα αυγά , αλλά οι καιρικές συνθήκες απ’ τη μια και τα λύματα που πέφτουν από τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης στο ποταμό Μπογδάνα και εν συνεχεία στην λίμνη , επί μονίμου βάσεως εδώ και δεκαετίες, συνθέτουν ένα τοπίο… “παραδείσου” για τα ανεπιθύμητα, ενοχλητικά και βέβαια επικίνδυνα έντομα.

Όπως μας εξηγεί  χθες κάτοικος που μένει στον Δήμο Λαγκαδά ,  λόγω της αυξανόμενης ζεστής τα κουνούπια έχουν μετατραπεί σε  « περιστέρια » με αποτέλεσμα  «κάθε φορά που θα με τσιμπήσει το κουνούπι, τουλάχιστον τις τελευταίες δύο φορές, πρήζεται το σημείο στο οποίο με τσίμπησε. Πήγα στο δερματολόγο και μου είπε πως το κουνούπι ήταν μολυσμένο, υποβάλλοντάς με σε θεραπευτική αγωγή με αντιβίωση» . Ο δήμος ήρθε αυτές τις ημέρες ράντισε αλλά πιστεύω είναι αργά, γιατί δεν σκοτώνονται τα αυγά .

Από την πλευρά του Επιχειρηματίας  Δημότης  «Το σίγουρο είναι ότι, με τα απόβλητα τα οποία πέφτουν στον ποταμό στην ευρύτερη περιοχή και με τα σκουπίδια τα οποία φέρνει ο ποταμός, σαφώς και αυξάνονται οι επιδρομές των κουνουπιών.

Είναι ένα φαινόμενο σε έξαρση το τελευταίο διάστημα. Και ειδικά τώρα που η Περιφέρεια ξεκινάει να καθαρίζει τα ρέματα  προκειμένου να αποφύγουμε τις πλημμύρες, σίγουρα το φαινόμενο θα γίνεται πιο έντονο» καθώς πολλά χωριά του δήμου μας δεν διαθέτουν αποχέτευση με αποτέλεσμα να ρίχνουν σπιτικά λύματα στα κανάλια λόγω του υψηλού κόστους της εκκένωσης του βόθρου ένα μεγάλο χρόνιο πρόβλημα που ακόμα δεν έχει λυθεί .

 

 

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Εργασίες συντήρησης στην Λαγκαδά-Ρεντίνας

Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης στην 15η Επαρχιακή Οδό Λαγκαδά – Ρεντίνας από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου