Edit

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

info@gfd.gr

Τετάρτη 10/08/2022

Γ.Καραγιάννης ο Δήμαρχος με τα μεγάλα έργα στον Λαγκαδά

Για περισσότερες από δύο δεκαετίες πάλεψα με όλες μου τις δυνάμεις για την ανάπτυξη του τόπου που γεννήθηκα και μεγάλωσα.

Εργάστηκα με πάθος για την ευημερία των συμπολιτών μου. Αγωνίστηκα για τον Λαγκαδά της καρδιάς μου και εισέπραξα την αγάπη σας. Είμαι ευγνώμων για τη στήριξή σας. Δεν φεύγω από τον Λαγκαδά. πως να αποχωριστώ τον τόπο που με ανέδειξε; Απλώς παλεύω για αυτόν από άλλο μετερίζι. Όπως πάντα έτσι και τώρα ζητώ τη στήριξή σας. Εσείς είστε η δύναμή μου. Μαζί πορευτήκαμε ως εδώ.

Συνεχίζουμε μαζί!

2003 – 2019: Θέσαμε τις βάσεις για έναν σύγχρονο Δήμο Λαγκαδά!

☑️Ο Λαγκαδάς είναι η 1η πόλη που τροφοδοτήθηκε με Φυσικό Αέριο, με την πρωτοποριακή μέθοδο CNG. Ο 1ος, πανελλαδικά, Σταθμός Αποσυμπίεσης Φυσικού Αερίου κατασκευάστηκε στην πόλη μας. Η ΕΔΑΘΕΣΣ θα συνεχίσει να επενδύει στην περιοχή μας έως το 2020, για την επέκταση του δικτύου σε όλο τον Δήμο Λαγκαδά.

☑️Τον Μάρτιο του 2019 εγκαινιάσαμε το Πρότυπο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Λαγκαδά. Είναι το 1ο Περιβαλλοντικό Πάρκο που λειτουργεί στη Βόρεια Ελλάδα και το 2ο σε όλη την Ευρώπη – μετά τη Σουηδία – στο οποίο οι πολίτες μπορούν να ανακυκλώνουν εύκολα, με άμεσο ανταποδοτικό όφελος. Το στρατόπεδο Μπαρέτη είναι το πρώτο, πανελληνίως, ανενεργό στρατόπεδο που αξιοποιείται και αποδίδεται στην τοπική κοινωνία, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο και τους Δημότες.

☑️Προχωρά η κατασκευή του Κόμβου της Εγνατίας Οδού στα Λουτρά Λαγκαδά. Δημοπρατείται μέσα στον Νοέμβριο του 2019 και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε 6 μήνες. Ένα σημαντικό έργο υποδομής που θα φέρει πιο κοντά τον Δήμο μας στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και θα συμβάλλει στην τόνωση της τοπικής αγοράς.

☑️Προχωρά η κατασκευή του νέου 2ου Γυμνασίου Λαγκαδά σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου Λαγκαδά. Το έργο εντάχθηκε σε ΣΔΙΤ και δημοπρατείται στις αρχές του 2020.

☑️Επανεντάξαμε σε Προγράμματα Χρηματοδότησης το Αποχετευτικό Δίκτυο Ζαγκλιβερίου, οι εργασίες του οποίου είναι ήδη σε εξέλιξη, το Αποχετευτικό Δίκτυο Αγίου Βασιλείου και το Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων στο Σοχό.

☑️Ανανεώσαμε το στόλο απορριμματοφόρων του Δήμου, με 8 νέα οχήματα. Μέχρι το τέλος του 2019 εξοπλίζουμε το δημοτικό στόλο με 4 νέα μηχανήματα έργου (τράκτορα, εκσκαφέα, φορτωτή εκσκαφέα, ημιφορτηγό), με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ»

☑️Παραδίδουμε 22 σύγχρονες, πιστοποιημένες και κυρίως ασφαλείς για τα παιδιά μας Παιδικές Χαρές, σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου μας, με χρηματοδότηση από τα Προγράμματα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», «LEADER» & «Πράσινο Ταμείο».

☑️Ενισχύσαμε το δίκτυο κοινωνικής προστασίας για τις ευπαθείς ομάδες συνδημοτών μας: εξασφαλίσαμε για 1η φορά ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Φαρμακείο του Δήμου. Ιδρύσαμε Κέντρο Κοινότητας και ένα από τα πρώτα ΚΕΠ Υγείας στην Ελλάδα.

☑️Παραδώσαμε νέα σχολεία στα παιδιά μας: το 2ο Δημοτικό και το 3ο Δημοτικό Σχολείο στον Λαγκαδά, τη νέα πτέρυγα του Δημοτικού Σχολείου Χρυσαυγής, το νέο Δημοτικό Σχολείο στο Ηράκλειο, το 2ο Νηπιαγωγείο Καβαλαρίου και τα 2 Νηπιαγωγεία στα Λαγυνά.

☑️Αναπλάσαμε όλες τις πλατείες στις Κοινότητες του Καποδιστριακού Δήμου Λαγκαδά. Κατασκευάσαμε κλειστά Γυμναστήρια, Γήπεδα 5Χ5, Γήπεδα Μπάσκετ και το μεγάλο κλειστό Αθλητικό Κέντρο, τύπου Τ11, στα Λαγυνά.

☑️Δημιουργήσαμε νέους χώρους ΚΑΠΗ & Πνευματικά Κέντρα σε Περιβολάκι, Κολχικό, Ανάληψη, Δρακόντιο, Καβαλάρι.

☑️Το 2003 ξεκίνησε, μετά από σκληρή διεκδίκηση, η αστική συγκοινωνία στον Δήμο Λαγκαδά.

☑️Τον Μάιο του 2005 λειτουργήσαμε για πρώτη φορά το ΚΕΠ Λαγκαδά

☑️Το 2005 κατασκευάσαμε 3 αγωγούς 15 χλμ., εξασφαλίζοντας πόσιμο νερό στην Ανάληψη, το Δρακόντιο και το Κολχικό.

☑️Το 2006 ανακαινίσαμε και εκσυγχρονίσαμε τους Βυζαντινούς Λουτήρες στο Υδροθεραπευτήριο των Ιαματικών Λουτρών Λαγκαδά.

☑️Το 2006 εγκαινιάσαμε τις Εργατικές Κατοικίες Λαγκαδά.

☑️Το 2008 κατασκευάσαμε σε συνεργασία με την Εγνατία Οδό, τη Γέφυρα στο δρόμο της Ασσήρου, στο ύψος του χειμάρρου Μπογδάνα, συνδέοντας δύο σημερινές Δημοτικές Ενότητες με την πόλη του Λαγκαδά. Νέες Γέφυρες κατασκευάστηκαν επίσης στο Δρακόντιο και στο ύψος του ΑΓΝΟ.

☑️Το 2008 ιδρύσαμε Σταθμό ΕΚΑΒ σε χώρο που παραχωρήσαμε στο Υπουργείο Υγείας, στα Λουτρά Λαγκαδά.

☑️Το 2009 αναπλάσαμε το κέντρο της πόλης του Λαγκαδά με κύριο άξονα την οδό Λουτρών, δημιουργώντας την προοπτική για τη μετεξέλιξή της σε σύγχρονη πόλη.

☑️Κατασκευάσαμε σύγχρονο Αποχετευτικό Δίκτυο στην πόλη του Λαγκαδά.

☑️Προχωρήσαμε σε επεκτάσεις σε όλους τους οικισμούς του Καποδιστριακού Δήμου και ιδιαίτερα μέσα στην πόλη του Λαγκαδά, δημιουργώντας νέες, σύγχρονες γειτονιές.

☑️Το 2009 κατασκευάστηκαν τα 8 χλμ. του οδικού άξονα Λαγκαδά – Ασσήρου.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Επένδυση 545.600,00€ στο Μπίλλειο Σοχού

Την έγκριση του υπ. αρ. οικ. 39099/25.07.2022 Πρακτικού Διενέργειας του ηλεκτρονικού διεθνή δημόσιου ανοιχτού μειοδοτικού διαγωνισμού για την «προμήθεια οπτικοακουστικού εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, για τη