Connect with us

Βουλευτικές ειδήσεις

ΔΗΛΩΣΗ κ. Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 20ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Δημοσιεύθηκε

στις

Σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης, ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θεόδωρος Καράογλου, δήλωσε τα εξής:
“Το χθεσινό αποτέλεσμα είναι προσωπικός θρίαμβος του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος εξαργύρωσε νωρίς τη δεύτερή του ευκαιρία. Πριν από 8 μήνες ο λαός του έδωσε εντολή να σκίσει τα δυο πρώτα μνημόνια και τώρα του ζητά να εφαρμόσει το τρίτο, που φέρει τη δική του υπογραφή και είναι το χειρότερο όλων. Και αυτό καλείται να το πράξει έχοντας ως κυβερνητικό εταίρο τον Πάνο Καμμένο και τους ΑΝ.ΕΛ., που δηλώνουν ως το πλέον αντιμνημονιακό κόμμα.
Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν, για όλους μας. Γιατί, όπως έχω τονίσει κατ’ επανάληψη, είναι άλλο πράγμα η πραγματικότητα και άλλο η πλάνη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε τις εκλογές γιατί δεν εξαντλήθηκε το πολιτικό κεφάλαιο του Αλέξη Τσίπρα. Πώς άλλωστε μπορούσε να γίνει αυτό σε 7 μόλις μήνες παντελούς κυβερνητικής απραξίας; Κέρδισε, επίσης, γιατί προκήρυξε τις εκλογές προτού έρθει στην κοινωνία ο… λογαριασμός του δικού του μνημονίου, αλλά και γιατί φρόντισε συστηματικά εδώ και 8 χρόνια (από την ώρα που ανέλαβε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή) να αποδομήσει εκ των έσω το πολιτικό σύστημα, ανοίγοντας με αυτόν τον τρόπο την πόρτα του Κοινοβουλίου σε ακραίους και γραφικούς, καθιστώντας παράλληλα την αποχή πρώτη πολιτική δύναμη, δημιουργώντας στην κοινωνία την ψευδαίσθηση πως “όλοι ίδιοι είναι…”.
Όσον αφορά στη Νέα Δημοκρατία, το χθεσινό αποτέλεσμα είναι αποτέλεσμα περισυλλογής. Κρατήσαμε τις δυνάμεις μας συγκριτικά με τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου και σχεδόν τις διπλασιάσαμε σε σχέση με τη δημοσκοπική μας εικόνα πριν από περίπου δυο μήνες, όταν και διενεργήθηκε το δημοψήφισμα. Ωστόσο δεν πείσαμε με τα επιχειρήματά μας. Και αυτό πρέπει να μας προβληματίσει. Κρατώ το γεγονός ότι στη Β΄ Θεσσαλονίκης, χάρη στη συλλογική δουλειά και εντατική προεκλογική δραστηριότητα, αυξήσαμε την εκλογική μας δύναμη 1,5 μονάδα πάνω από τον εθνικό μέσο όρο του κόμματος. Και αυτό σημαίνει, μα και δείχνει πολλά.
Τώρα ξεκινά η συζήτηση για την επόμενη ημέρα. Χρέος μας είναι να μην επιτρέψουμε να κυριαρχήσει στην πολιτική σκηνή του τόπου η λογική του παράλογου. Απαιτείται νηφαλιότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους. Οι άναρθρες κραυγές και τα “Σταύρωσον Αυτόν” δεν ωφελούν και δεν βοηθούν κανέναν.
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους χιλιάδες πολίτες που εμπιστεύτηκαν και πάλι τη Νέα Δημοκρατία με την ψήφο τους. Η εμπιστοσύνη τους μας δίνει δύναμη για την επόμενη δύσκολη ημέρα.
Η Νέα Δημοκρατία απέδειξε ότι είναι πυλώνας σταθερότητας και δεν μπορεί κανείς να την… τελειώσει.
Αυτό θα αποδειχθεί περίτρανα σε περίπου 6 μήνες, όταν η νέα θνησιγενής κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. θα φυλλορροεί κατά την ψήφιση των προαπαιτούμενων και των εφαρμοστικών νόμων του τρίτου μνημονίου. Εύχομαι και ελπίζω οι επόμενες εκλογές να πραγματοποιηθούν σε τέσσερα χρόνια, όπως ορίζει το Σύνταγμα, μόνο που κάτι τέτοιο φαντάζει απίθανο από την επόμενη κιόλας ημέρα της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης. Και αυτό είναι εθνικά επιζήμιο”.

Continue Reading
Ειδήσεις Λαγκαδάς4 εβδομάδες πριν

Το πρώτο κρούσμα covid19 στο Λαγκαδά

Ειδήσεις Λαγκαδάς1 εβδομάδα πριν

Χαράκωνε αυτοκίνητα στο κέντρο του Λαγκαδά ΒΙΝΤΕΟ

Ειδήσεις Λαγκαδάς1 εβδομάδα πριν

Απίστευτο Λαγκαδάς Πήγε να πάρει πιστοποιήτικο και τον κλείδωσαν μέσα

Ειδήσεις Λαγκαδάς3 ημέρες πριν

Βίντεο τι συμβαίνει στην γέφυρα Ηράκλειο – Λαγκαδά

Ειδήσεις Λαγκαδάς3 ημέρες πριν

Παραπολιτικά : Στο Λαγκαδά ο Αναστασιάδης σηκώνει όλο το βάρος

Ειδήσεις Λαγκαδάς2 εβδομάδες πριν

Αναστάτωση στο ΕΣΥ Λαγκαδά με κρούσμα covid19

Ειδήσεις Λαγκαδάς3 εβδομάδες πριν

Κορονοϊός: 11 νέα κρούσματα 3 στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης

Ειδήσεις Λαγκαδάς3 εβδομάδες πριν

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ – Ο κουνιάδος μου και διευθυντής της ΚΕΔΕ

Ειδήσεις Λαγκαδάς15 ώρες πριν

Τα σημεία στη Θεσσαλονίκη και Λαγκαδά με Νιτρικό Αμμώνιο

Ειδήσεις Λαγκαδάς3 εβδομάδες πριν

Ανετράπη αυτοκίνητο έξω από έξοδο για Σοχό Μια νεκρή (Φωτ.)

Facebook

Advertisement

Συνεργασίες

Πνευματική Ιδιοκτησία © 2020 ATG Digital. Τηλ:2394 023555 Powered by A.T.G Digital & Social Media Marketing