Edit

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

info@gfd.gr

Τρίτη 05/07/2022

Δημήτρης Βαρτζόπουλους” Να ακούσουμε τον πολίτη” ομιλία Κουφάλια

Δημήτρης Βαρτζόπουλους,Να ακούσουμε τον πολίτη,ομιλία.Κουφάλια,

” Να ακούσουμε τον πολίτη” ήταν το κεντρικό θέμα της ομιλίας του Δημήτρη Βαρτζόπουλου, πρώην Υφυπουργού και Γενικού Γραμματέα Συντονισμού της Κυβέρνησης Σαμαρά, στα Κουφάλια.

Η Νέα Εποχή, που θα ανατείλει μετά την απομάκρυνση της Αριστεράς από την εξουσία, απαιτεί ριζικό εκσυγρονισμό τρόπων σκέψης και λειτουργίας σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο. Είναι βέβαιο, ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη από την πρώτη στιγμή θα εφαρμόσει μέτρα ριζοσπαστικά, που θα αλλάξουν ουσιαστικά το κλίμα στην Οικονομία και την Διοίκηση, θα φέρουν πραγματική ανάπτυξη. Η ανάπτυξη αυτή θα γίνει άμεσα αισθητή , εάν συνδυασθεί με υιοθέτηση καλών διεθνών πρακτικών, που θα μεταβάλλουν εντελώς την καθημερινή ζωή του πολίτη.

Είναι καιρός, να γίνουν πρώτα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και συζήτησης όλα αυτά, που ταλαιπωρούν αδιανόητα την καθημερινότητα της Ελληνικής οικογένειας σε βασικούς τομείς της. Όλα αυτά, που διαφοροποιούν δραματικά την ζωή μας από τους λαούς της Κεντρικής Ευρώπης στην εκπαίδευση και στον σχεδιασμό του μέλλοντος των παιδιών, στην υποστήριξη των ηλικιωμένων και των αναπήρων, στην περίθαλψη.

Το πολιτικό προσωπικό πρέπει, να ενσκήψει και να αφουγκραστεί, με τρόπο θεσμικό, τους ειδικούς, τον συνδικαλισμό, τον εθελοντισμό, τους ενδιαφερομένους και κομματικά οργανωμένους, αυτούς που ξέρουν δηλαδή. Ερωτήματα, όπως γιατί εδώ δαπανούμε κοντά 10% του εισοδήματός μας για ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας έναντι 1% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, γιατί το ασφαλιστικό μας σύστημα δεν καλύπτει την υποστήριξη γερόντων και ανήμπορων, γιατί πληρώνουμε απίστευτα ποσά στην φροντιστηριακή παιδεία, έννοια άγνωστη αλλού, είναι επιβεβλημένο πια, να απαντηθούν. Λύσεις σε αυτά τα δομικά προβλήματα του πολιτικού μας οικοδομήματος θα σημάνουν πράγματι την Νέα Εποχή.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Η κλιματική αλλαγή απειλεί τη Μεσόγειο

SOS εκπέμπει ο πλανήτης μας, με νέα διεθνής επιστημονική μελέτη να δείχνει πως η κλιματική αλλαγή θα συνεχίσει να προκαλεί σοβαρά προβλήματα τα επόμενα χρόνια, κυρίως στη Μεσόγειο.

Fuel Pass: Η Επιστροφή

Προσαύξηση του οικογενειακού εισοδήματος ανάλογα με τον αριθμό των μελών του νοικοκυριού έως και τα 45.000 ευρώ και αύξηση του ποσού έως τα 100 ευρώ για το επόμενο τρίμηνο ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται η κύρια κατοικία του φορολογούμενου και το είδος του οχήματος προβλέπει το νέο καθεστώς για την επιδότηση στα υγρά καύσιμα, δηλαδή του Fuel Pass 2.

Πριν από το άνοιγμα της πλατφόρμας για την υποβολή των αιτήσεων στο τέλος Ιουλίου τα νοικοκυριά θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Δικαιούχοι. Τα φυσικά πρόσωπα συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και έχουν στη κατοχή τους αυτοκίνητο η μοτοσυκλέτα.