Edit

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

info@gfd.gr

Τρίτη 05/07/2022

Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σ. Αναστασιάδης

Με μεγάλη συμμετοχή κοινού έλαβε χώρα η διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σ. Αναστασιάδης για τις επιπτώσεις της πανδημίας

« Αποφάσισα να αξιοποιήσω την τεχνολογία για να διατηρήσουμε ζωντανό τον δίαυλο της επικοινωνίας μεταξύ μας» υπογράμμισε ο βουλευτής ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης, ανοίγοντας την εκδήλωση που διοργάνωσε με θέμα: Πανδημία- Επιπτώσεις- Προοπτική, μετά το θερμό καλωσόρισμά του προς τους συμμετέχοντες, πολίτες του Δήμου Θερμαϊκού.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στις σοβαρές επιπτώσεις της πανδημίας και τους τριγμούς που προκάλεσε στη σημερινή πραγματικότητα, σημείωσε: «..αποφάσισα το θέμα της εκδήλωσης να είναι σχετικό με την πανδημία, για να βάλω

ένα λιθαράκι στο οικοδόμημα της καθημερινής ενημέρωσης με μία τεκμηριωμένη άποψη»

Ειδική αναφορά για το θέμα της εκδήλωσης, την πρωτοβουλία του κ. Αναστασιάδη και την ενημέρωση από τον καταξιωμένο Αναπληρωτή Καθηγητή –Λοιμωξιολόγο κ. Μεταλλίδη, έκανε στο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Τσαμασλής.

Αναφορικά με την πορεία της πανδημίας και τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, ο Αναπληρωτής Καθηγητής- Λοιμωξιολόγος- Υπεύθυνος του Τμήματος Λοιμωξιολογίας και Κέντρου Αναφοράς COVID-19 της Α΄ Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, κ. Μεταλλίδης στην τοποθέτησή του, μεταξύ άλλων επεσήμανε:

«…είναι πάρα πολύ εύκολο να δούμε ανατροπές…Πιστεύω ότι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης επειδή έζησαν τα γεγονότα τον περασμένο Νοέμβριο έχουν διαφορετική αντίληψη. Τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδα τότε είχαν φτάσει στα όριά

τους. Πρέπει να γίνει σαφές πως κανένας δεν έχει ξεφύγει τον κίνδυνο» και πρόσθεσε,

«Ευτυχώς το σύστημα καταφέρνει και αντέχει με τη λήψη σωστών μέτρων. Σε μία μάχη παίρνεις αποφάσεις και βλέπεις τα αποτελέσματα. Το να μην παίρνεις αποφάσεις είναι λάθος»

Μετά τις ομιλίες ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τοποθετήσεις των συμμετεχόντων και ερωτήσεις προς τους ομιλητές.

Κύριο συμπέρασμα της εκδήλωσης ήταν ότι τα μέτρα, δηλαδή η τήρηση των αποστάσεων και οι μάσκες, μαζί με τους εμβολιασμούς θα βοηθήσουν ώστε να τελειώσει γρηγορότερα η περιπέτεια αυτή που μας ταλαιπωρεί πάνω από ένα χρόνο.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Η κλιματική αλλαγή απειλεί τη Μεσόγειο

SOS εκπέμπει ο πλανήτης μας, με νέα διεθνής επιστημονική μελέτη να δείχνει πως η κλιματική αλλαγή θα συνεχίσει να προκαλεί σοβαρά προβλήματα τα επόμενα χρόνια, κυρίως στη Μεσόγειο.

Fuel Pass: Η Επιστροφή

Προσαύξηση του οικογενειακού εισοδήματος ανάλογα με τον αριθμό των μελών του νοικοκυριού έως και τα 45.000 ευρώ και αύξηση του ποσού έως τα 100 ευρώ για το επόμενο τρίμηνο ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται η κύρια κατοικία του φορολογούμενου και το είδος του οχήματος προβλέπει το νέο καθεστώς για την επιδότηση στα υγρά καύσιμα, δηλαδή του Fuel Pass 2.

Πριν από το άνοιγμα της πλατφόρμας για την υποβολή των αιτήσεων στο τέλος Ιουλίου τα νοικοκυριά θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Δικαιούχοι. Τα φυσικά πρόσωπα συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και έχουν στη κατοχή τους αυτοκίνητο η μοτοσυκλέτα.