Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τετάρτη 07/06/2023

Διαμαρτυρία για το Γυμνάσιο το Τοπικό Συμβουλιο Λαγκαδά

Το ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ σε σύσκεψη ασχολήθηκε με το ζήτημα των Γυμνασίων Λαγκαδά και των προβλημάτων που δημιουργούνται μετά από την απόφαση της μη χρήσης των Σχολείων για φέτος (και ίσως για αρκετό καιρό ακόμη), λόγω προβλημάτων στατικότητας που «διέγνωσε» η εταιρεία που ανέλαβε την μελέτη.

Αυτό που προβληματίζει όλους μας είναι ΓΙΑΤΙ τώρα, 15 μέρες (από τότε που ανακοινώθηκε η ακαταλληλότητα των σχολείων) και πριν από την έναρξη των σχολείων; Αλήθεια, πώς τεκμηριώνεται η γνωμάτευση αυτή αφού δεν έχει κανένας στα χέρια του μια ολοκληρωμένη μελέτη; Οι μελετητές από το 2020 έλεγαν για το πρόβλημα, παρ’ όλα αυτά στις αρχές της χρονιάς, μόλις έληξε η καραντίνα, το σχολείο άνοιξε και λειτούργησε κανονικά χωρίς κανένας να μιλάει για ακαταλληλότητά του.

Με ποιανού ευθύνη έγινε το Φεβρουάριο αυτό; Γιατί δεν κλήθηκε το ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ για να έχουν και μια δεύτερη υπεύθυνη θέση;

Το Γυμνάσιο Λαγκαδά, είναι από τα παλιότερα δημόσια κτήρια που συμπληρώνει φέτος περίπου 50 χρόνια ζωής και βέβαια πρέπει να τονίσουμε την αδιαφορία των Διοικήσεων για τη συντήρησή του, όχι τώρα, αλλά πριν από 20 χρόνια και ακόμη προ δεκαετίας όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα προβλήματα με πτώσεις σοβάδων. Από το 2013 γνώριζαν όσοι ασχολούνται με τα κοινά το πρόβλημα, απορούμε γιατί τώρα κάνουν τους έκπληκτους;

Τα ¾ των δημοτικών συμβούλων άσκησαν διοίκηση τα τελευταία 20 χρόνια και εναλλάσονταν στην εξουσία; Προς τι η απορία «ποιος φταίει»;

Επίσης, ο Δήμος, δηλαδή ο Δήμαρχος, αποφάσισε μόνος του, χωρίς συζήτηση και χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού δεν ετέθη καν θέμα ψηφοφορίας, την μεταφορά των μαθητών στο Κολχικό και το στήσιμο λυόμενων κατασκευών που θα τοποθετηθούν στην αυλή του Γυμνασίου, χωρίς να έχει προβλέψει κονδύλιο, ούτε μεταφορά κονδυλίου από άλλο λογαριασμό, ούτε βέβαια να έχει άλλους πόρους για τέτοιες δαπάνες.

Έτσι, ο Δήμος Λαγκαδά, 4 μέρες πριν από την έναρξη των σχολείων, έφτασε να μην έχει ένα ολοκληρωμένο πλάνο για τη λειτουργία των 1ου και 2ου Γυμνασίων μας. Βέβαια, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες κάποια cimbox βρέθηκαν, αλλά τι γίνεται με την τηλεκπαίδευση;

Η απόφαση του Δημάρχου για προσωρινή διαδικτυακή εκπαίδευση των μαθητών, μάθαμε πως απερρίφθη από το Υπουργείο Παιδείας (Αρ. Πρωτ. 15572).

Τι πρόκειται λοιπόν να γίνει από Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου;

Είναι τραγικό, ένας Δήμος με τεράστια και δισεπίλυτα οικονομικά προβλήματα, να μη μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των Σχολείων, το δε Υπουργείο Παιδείας να σφυρίζει αδιάφορα για το πρόβλημα του Λαγκαδά, η δε Περιφέρεια να κάνει πως δεν ακούει!!!

Η κοινωνία του Λαγκαδά, τα παιδιά και οι γονείς είναι ανάστατοι από αυτή την εξέλιξη που δεν ξέρει κανένας πού θα καταλήξει. Θεωρούμε πως αν συνεχίσει έτσι η κατάσταση χωρίς άμεσες και δραστικές λύσεις, μια ολόκληρη σειρά παιδιών του Λαγκαδά θα τελειώσει το Γυμνάσιο στο Κολχικό, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό και για τα παιδιά του Λαγκαδά αλλά και του Κολχικού που θα αναγκαστούν να στοιβάζονται σε τάξεις με πληθώρα μαθητών, που ξεπερνούν τα νομοθετημένα πλαίσια ανά τάξη.

Καλούμε τον Δήμο Λαγκαδά, την Περιφέρεια, τον Περιφερειάρχη, το Υπουργείο Παιδείας, τους τοπικούς Βουλευτές και κάθε άλλη αρχή να λύσουν ΑΜΕΣΑ, ως οφείλουν, το πρόβλημά μας, γιατί δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ο Λαγκαδάς αποτελεί πλέον τόπο που δεν εγγίζει τα ενδιαφέροντά τους και τα παιδιά της πόλης μας είναι παιδιά άλλης κατηγορίας και ενός κατώτερου Θεού.

Απαιτούμε ισονομία και ίσες ευκαιρίες παιδείας για όλα τα παιδιά του Δήμου μας.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΛΑΓΚΑΔΑ

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα