Edit

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

info@gfd.gr

Δευτέρα 04/07/2022

Διαρρήκτης :Ανησυχία για τη μεγάλη αύξηση της εγκληματικότητας στον Λαγκαδά

Διαρρήκτης,Ανησυχία,μεγάλη αύξηση,εγκληματικότητας,Λαγκαδά,

Την ανησυχία του για τη μεγάλη αύξηση της εγκληματικότητας στον Λαγκαδά το τελευταίο διάστημα εκφράζουν οι ληστές της χώρας.

«Η κατάσταση στο χώρο μας είναι τραγική. Δυστυχώς κυκλοφορεί πλέον μεγαλύτερος αριθμός συναδέλφων στην αγορά και τα θύματα δεν επαρκούν για όλους», λέει ο Μπάμπης Π., ο οποίος ασκεί το επάγγελμα του διαρρήκτη από τα 15 του.

«Προχτές κάναμε διάρρηξη στα γραφεία μιας εταιρείας και πέσαμε πάνω σε άλλους ληστές πού ήταν εκεί πριν από μας. Εντάξει, τα παιδιά έδειξαν κατανόηση, αλλά φανταστείτε να αγρίευαν τα πράγματα. Ένας άλλος συνάδελφος τις προάλλες που γυρνούσε από ληστεία, έπεσε θύμα ληστείας λίγα μέτρα από το σπίτι του. Ληστής να ληστεύει ληστή, πού ακούστηκε. Φοβόμαστε πλέον να κυκλοφορήσουμε και να κάνουμε τη δουλειά μας» λέει.

«Ένας συνάδελφος τις προάλλες που γυρνούσε από ληστεία έπεσε θύμα ληστείας λίγα μέτρα από το σπίτι του.»

Ένας πρόσθετος παράγοντας αβεβαιότητας είναι η κρίση και τα μνημόνια. «Η σκληρή μνημονιακή πολιτική των εταίρων και ειδικά η επιμονή της Γερμανίας σε πολιτικές λιτότητας χωρίς αναπτυξιακή λογική έχει οδηγήσει το επάγγελμα μας σε μαρασμό.

Πάνε οι παλιές καλές εποχές του ΠΑΣΟΚ που ο κόσμος είχε μετρητά, γούνες, κοσμήματα. Μας τα έδιναν σχεδόν με χαρά» διηγείται με νοσταλγία.

«Τώρα ο κόσμος δεν έχει χρήματα. Προχτές, πήγαμε να ληστέψουμε έναν κύριο στο σπίτι του και σηκώθηκε να μας βοηθήσει να ψάξουμε μήπως βρούμε τίποτα να το μοιραστούμε. Στο τέλος του δώσαμε εμείς ότι είχαμε πάνω μας. Δεν είμαστε και αναίσθητοι.»

Ο ίδιος εκφράζει την απαισιοδοξία του για το μέλλον. «Τι να κάνουμε; Να ζητήσουμε βοήθεια από την αστυνομία; Δεν μπορούμε, έχουν κι αυτοί τα προβλήματά τους. Ένσημα δεν έχουμε, αν δεν δουλέψουμε τι θα κάνουμε; Κλέφτες θα γίνουμε; Αφού είμαστε ήδη.»

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Η κλιματική αλλαγή απειλεί τη Μεσόγειο

SOS εκπέμπει ο πλανήτης μας, με νέα διεθνής επιστημονική μελέτη να δείχνει πως η κλιματική αλλαγή θα συνεχίσει να προκαλεί σοβαρά προβλήματα τα επόμενα χρόνια, κυρίως στη Μεσόγειο.

Fuel Pass: Η Επιστροφή

Προσαύξηση του οικογενειακού εισοδήματος ανάλογα με τον αριθμό των μελών του νοικοκυριού έως και τα 45.000 ευρώ και αύξηση του ποσού έως τα 100 ευρώ για το επόμενο τρίμηνο ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται η κύρια κατοικία του φορολογούμενου και το είδος του οχήματος προβλέπει το νέο καθεστώς για την επιδότηση στα υγρά καύσιμα, δηλαδή του Fuel Pass 2.

Πριν από το άνοιγμα της πλατφόρμας για την υποβολή των αιτήσεων στο τέλος Ιουλίου τα νοικοκυριά θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Δικαιούχοι. Τα φυσικά πρόσωπα συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και έχουν στη κατοχή τους αυτοκίνητο η μοτοσυκλέτα.