Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 23/02/2024

Διευκρινίσεις της Διοίκησης για τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Σε απάντηση ανακοίνωσης της δημοτικής παράταξης «Νέος Δήμος – Νέα Αρχή» σχετικά με την αποχή της από την σημερινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, από την διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά διευκρινίζονται τα ακόλουθα:
1) Όσον αφορά στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» για την ασφαλτόστρωση αγροτικών οδών, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, μας ζητήθηκε η άμεση αποδοχή των όρων του προγράμματος και η ταχύτερη δυνατή δρομολόγηση των διαδικασιών για την ολοκλήρωσή του εντός των προβλεπόμενων ημερομηνιών.
Με πυροτεχνήματα σαν το σημερινό, προσπαθούν να απαξιώσουν την σημαντική επιτυχία της σημερινής δημοτικής αρχής να εξασφαλίσει μέσα σε χρόνο ρεκόρ από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, κονδύλια συνολικού ύψους 783.000€ για ένα μεγάλης σημασίας για την ποιότητα ζωής των Δημοτών μας έργο, όπως αυτό της Αγροτικής Οδοποιίας. Επιθυμούν τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν το Υπουργείο ζητά την άμεση υπογραφή της αποδοχής των όρων του προγράμματος.
Η ένταξη του Δήμου Λαγκαδά στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και η απορρόφηση κονδυλίων για έργα ιδιαίτερης σημασίας για την καθημερινότητα των συνδημοτών μας καταδεικνύουν την οργάνωση και την μεθοδικότητα της Διοίκησης του Δήμου, παρά προχειρότητα.
2) Όσον αφορά στο επείγον του θέματος της βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας αυτό προφανώς είναι αυταπόδεικτο, λόγω της παρατεταμένης περιόδου ακραίων καιρικών φαινομένων που διαρκεί έως σήμερα. Λόγω των προηγούμενων θεομηνιών, η αγροτική οδοποιία σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας χρειάζεται άμεσα επιδιόρθωση, προκειμένου να διασφαλιστούν τόσο οι μετακινήσεις όσο και οι αγροτικές εργασίες των συνδημοτών μας.
Αντί να χαιρετίζουν το γεγονός ότι για πρώτη φορά η αγροτική οδοποιία εντάσσεται συνολικά σε ένα έργο ύψους 500.000€ και δημοπρατείται με ενιαίο δημόσιο διαγωνισμό για ολόκληρο τον Δήμο Λαγκαδά και όχι με απευθείας αναθέσεις, ασχολούνται υποκριτικά με τον τύπο του κατεπείγοντος της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.
3) Σχετικά με τον προγραμματισμό προσλήψεων έκτακτου προσωπικού, το αρχικό έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών που εστάλη στον Δήμο Λαγκαδά όριζε αρχική καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή του σχετικού αιτήματος από τον Δήμο μας, την 31 Μαρτίου. Άμεσα το Τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού του Δήμου Λαγκαδά ξεκίνησε την προβλεπόμενη διαδικασία, ζητώντας με υπηρεσιακό του σημείωμα από όλες τις υπηρεσίες σχετικές προτάσεις για τον προγραμματισμό των προσλήψεων, εντός 10ημέρου.
Ωστόσο στην συνέχεια, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης με έγγραφό της προς τον Δήμο Λαγκαδά, έδωσε νέα καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή αιτημάτων πρόσληψης, το αργότερο έως αύριο Τρίτη 10 Μαρτίου.
Επομένως, γίνεται απολύτως σαφές ότι οι υπηρεσίες του Δήμου μας δεν ήταν σε θέση να γνωρίζουν πριν ένα μήνα την ημερομηνία λήξης του αιτήματος, όπως εμφατικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Νέος Δήμος – Νέα Αρχή».
Προσαρμοζόμενος σε όλες τις παραπάνω ασφυκτικές προθεσμίες, ο Δήμος Λαγκαδά ειδοποίησε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου την Παρασκευή 6 Μαρτίου, το ταχύτερο δυνατό και με τον πλέον άμεσο τρόπο (τηλεφωνικά) για την κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για σήμερα Δευτέρα 9 Μαρτίου.
Όσον αφορά στη διαμαρτυρία της δημοτικής παράταξης «Ενεργός Δημότης» για την σημερινή συνεδρίαση, οι Δημοτικοί της Σύμβουλοι ενημερώθηκαν εγκαίρως για τα θέματα της συνεδρίασης με δεδομένο τον έκτακτο χαρακτήρα της, όπως και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σχετικά με την αναφορά στον αριθμό των θεμάτων εκτός ημερήσιας διάταξης, αυτά προκύπτουν μόνο όταν υπάρχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες που πρέπει σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία να τηρηθούν. Σε έναν τεράστιο Δήμο όπως είναι ο σημερινός καλλικρατικός Δήμος Λαγκαδά και με νομοθετικά δεδομένα που συνεχώς τροποποιούνται, πολλές φορές και εντός ολίγων ημερών, είμαστε υποχρεωμένοι ως Διοίκηση να προσαρμοζόμαστε και να ακολουθούμε τις νόμιμες διαδικασίες για την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Δήμου μας.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα