Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 19/04/2024

Δώρο στους ιδιώτες η διαχείριση απορριμάτων και ΧΥΤΑ Μαυροράχης

ΔΩΡΟ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Γράφει ο Χρήστος Χατζηπαραδείσης 

📌Μετά την σκανδαλώδη απόφαση για αδειοδότηση καύσης απορριμμάτων RDF-SRF στο ΤΙΤΑΝ στη Νέα Ευκαρπία, έρχεται τώρα η επιλογή έκτασης, που βρίσκεται εντός ευαίσθητης οικολογικής περιοχής, η οποία προστατεύεται από διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις, για την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων

📌Μια προειλημμένη απόφαση που προσπαθεί να φτιασιδώσει την παράλογη δημιουργία πόλου έλξης σκουπιδιών (ΧΥΤΑ, ΜΕΑ και πιθανότατα εργοστάσιο καύσης), αντί πόλου έλξης τουριστών, στην ευρύτερη περιοχή της πολύπαθης λίμνης Κορώνειας.

📌Μία επιλογή που έρχεται σε αντίθεση με τη γνωμοδότηση του Φορέα Διαχείρισης Κορώνειας – Βόλβης – Χαλκιδικής, που από τις αρχές του έτους είχε τοποθετηθεί αρνητικά σε μια τέτοια προοπτική, επικαλούμενος και τη σχετική Ειδική Περιβαλλοντική Μελέτη.

📌Σύμφωνα με τη μελέτη χωροθέτησης, την οποία έσπευσε ο ΦΟΔΣΑ να εντάξει στον φάκελο για την έκδοση βεβαίωσης χωροθέτησης που υπέβαλε στην ΠΚΜ στις 22 Απριλίου, αίτημα που με απίστευτα γρήγορες διαδικασίες ενέκριναν οι υπηρεσίες της ΠΚΜ στις 15 Μαΐου, χωρίς καμία φυσικά διαβούλευση, η ΜΕΑ Δυτικού Τομέα προβλέπεται να εξυπηρετεί όχι μόνο δέκα δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης, αλλά και δήμους των νομών Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας και τον δήμο Παιονίας από το νομό Κιλκίς, εκτοξεύοντας το κόστος μεταφοράς. Επιπλέον, πρόκειται να κατασκευαστεί με ΣΔΙΤ και χωρίς όλα τα προβλεπόμενα στάδια επεξεργασίας, ώστε να παράγει γρηγορότερα ένα προϊόν που να μπορεί να οδηγηθεί σε εγκαταστάσεις καύσης.

📌Είναι πλέον σαφές πως με αδιαφανείς διαδικασίες, υπονομεύοντας τις προσπάθειες για ενίσχυση της ανακύκλωσης, η κυβέρνηση, σε αγαστή συνεργασία με τη διοίκηση της Περιφέρειας, του Δήμου Λαγκαδά και με τη διοίκηση του ΦΟΔΣΑ του ομογάλακτου Προέδρου κ. Γεράνη, προωθούν έναν σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Κ. Μακεδονία που αντιβαίνει στον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων.

📌Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες προτεραιότητα δίνεται στην ανακύκλωση με διαλογή στην πηγή σε 4 τουλάχιστον ρεύματα, με στόχο να μη μείνει τίποτα που να μπορεί να καεί ή να θαφτεί

📌Μόνο στην Ελλάδα των Μητσοτάκη και Τζιτζικώστα τα σκουπίδια χαρίζονται ως επιδοτούμενο καύσιμο σε ιδιωτικούς φορείς, με αδιαφανείς διαδικασίες, υποβαθμίζοντας και τις τελευταίες προστατευόμενες περιοχές της χώρας μας.!!! Λ Υ Π Α Μ Α Ι !!! ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!!(Σύντομα όσοι έβαλαν την υπογραφή τους,για χωροθετήσεις ,αδειοδοτήσεις και οποιαδήποτε άλλη διευκόλυνση στην περιβαλλοντική καταδίκη της ήδη βεβαρημένης περιοχής μας,θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης και της κοινωνίας της περιφέρειας Λαγκαδά!!! Διότι γνώριζαν πολύ καλά τη γνωμάτευση και την αντίθεση του Φορέα Διαχείρισης,γνωρίζουν πολύ καλά την οδηγία 98/2008/Ε.Ε.η οποία ενσωματώθηκε στο Εθνικό μας Δίκαιο,αλλά και γιατί παραβιάζουν πληθώρα οδηγιών της Ε.Ε.,και τη Διεθνή σύμβαση RAMSAR όπου η περιοχή που χωροθετήθηκε παράνομα ο ΧΥΤΑ Μαυροράχης ανήκει στη Γ ! Ζώνη και το NATURA 2000.!!!!!!!

ΤΟ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΚΑΙ ΚΑΤ’ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ!!!!!

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ …..ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ….ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΝΤΙΒΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ!!!!!!

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα