Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τετάρτη 24/04/2024

Δ. Βαρτζόπουλος: Προτάσεις για μια αποτελεσματικότερη Δικαιοσύνη

varzopoulos bouli

Η τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα επί το αυστηρότερο αφουγκράζεται το κοινόν περί Δικαίου αίσθημα και την γενική απαίτηση για αποτελεσματικότερη προστασία του πολίτη τόνισε στην τοποθέτηση του στην Ολομέλεια ο Βουλευτής Β´ Θεσσαλονίκης Δημ. Βαρτζόπουλος.

«Προτάσεις για μια αυστηρότερη και αποτελεσματικότερη Δικαιοσύνη»

Στην παρούσα συγκυρία ιδιαίτερης σημασίας είναι η απαγόρευση διάδοσης ψευδών ειδήσεων, υπογράμμισε ο Βουλευτής. Η ελευθερία του λόγου και γενικά κάθε ελευθερία σταματά εκεί, που αρχίζει η αυτονόητος υποχρέωση παρέμβασης του Parens Patriae ( Κράτους Γονέα).

Ο κ. Βαρτζόπουλος έθεσε και συγκεκριμμένα θέματα , που χρήζουν προσοχής και περαιτέρω ρύθμισης και βελτίωσης. Όπως:

-Η δυνατότητα των δικαστηρίων, να στέλνουν κατ´ ευθείαν στην φυλακή τους κατ´ επάγγελμα μικροεγκληματίες, που λυμαίνονται τα κέντρα των πόλεων αλλά και την επαρχία ή τους εκ πεποιθήσεως ταραχοποιούς και καταστροφείς της δημόσιας περιουσίας, που μέχρι σήμερα συλλαμβάνονται επανειλημμένως στο ίδιο μέρος από τους ίδιους αστυνομικούς και αφίενται σχεδόν αμέσως ελεύθεροι, χωρίς ουδέποτε να φυλακίζονται.

-Η επαναφορά του μέτρου της δικαστικής απέλασης για την αντιμετώπιση της υπερπληθώρας αλλοδαπών κρατουμένων, που υπερβαίνουν το 50% του συνόλου.

-Η θέσπιση ειδικών ποινών, πχ για τους κατά συρροήν εγκληματίες κατά της γενετησίου ελευθερίας, σε συνδυασμό με την δημιουργία ψυχιατρικής φυλακής και ειδικής Ψυχιατροδικαστικής Υπηρεσίας.

-Η διατήρηση του κύρους και του ηθικού της Αστυνομίας, που, όπως έθεσε και πρόσφατα με ερώτηση του ο Βουλευτής, είναι επιτακτική.

Οι εικόνες αστυνομικών, που σιδηροδέσμιοι προσάγονται προς ανάκριση αφ’ ου έχουν συλληφθεί και κρατηθεί μετά από υπηρεσιακή επιχείρηση με ανθρώπινες απώλειες αποκαλύπτουν, ότι σε αυτές τις περιπτώσεις ακολουθούνται τυπικές διαδικασίες, οι οποίες εκθέτουν το Σώμα.

Επειδή ο αστυνομικός υπάλληλος, πρέπει, να αισθάνεται ασφαλής, ότι η χρησιμοποίηση του υπηρεσιακού όπλου βάσει των υφιστάμενων κανόνων εμπλοκής δεν θα οδηγήσει αναποφεύκτως σε βαρεία ταλαιπωρία και ευτελισμό του και επειδή φυσικά κάθε υπηρεσιακή επιχείρηση πρέπει, να αξιολογείται, είναι απολύτως απαραίτητο, να υπάρξουν ρυθμίσεις ώστε:

1.Να εξαιρούνται της συλλήψεως ενέργειες αστυνομικών υπαλλήλων εν υπηρεσία, που εμπίπτουν στην κατηγορία των αυτοφώρων κακουργημάτων

2. Η άσκηση της ποινικής διώξεως σε αυτές τις περιπτώσεις, να ασκείται υποχρεωτικώς μόνον κατόπιν διενέργειας ολοκληρωμένης Ενόρκου Διοικητικής Εξετάσεως και όχι απλώς κατόπιν αστυνομικής προανακρίσεως ή προκαταρκτικής εξετάσεως.

Συμπερασματικώς, κατέληξε ο κ. Βαρτζόπουλος , η τροποποίηση αυτή του Ποινικού Κώδικα είναι μια ακόμη απόδειξη, ότι η συντηρητική Παράταξη είναι η μόνη εγγύηση του συνδυασμού ελευθερίας και εννόμου τάξεως.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Λαγκαδάς: Οι κτηνοτρόφοι ζητούν 10 ευρώ/κιλό τιμή χονδρικής

Το πρώτο από τα τρία καθιερωμένα πλέον παζάρια λίγο πριν το Πάσχα για την τιμή στην οποία θα πουληθούν τα αμνοερίφια πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ κτηνοτρόφων και εμπόρων στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Ακολουθούν άλλα