Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 19/04/2024

Δ Σ. Λαγκαδά αντίθετο στο τέλος ταφής αστικών αποβλήτων

Την ομόφωνη αντίθεση του στην επιβολή τέλους ταφής αστικών αποβλήτων στους Χώρους Υγειονομικής Ταφής εξέφρασε με ψήφισμα το δημοτικό συμβούλιο Λαγκαδά.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του σώματος για το 2021, συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα που προκύπτει από την εφαρμογή του σχετικού άρθρου για την επιβολή του τέλους από την πρώτη μέρα του 2022.

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην επιβολή ενός τέλους που θα επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό τα οικονομικά των δήμων γενικότερα και του δήμου Λαγκαδά ειδικότερα.

Όπως είναι γνωστό, μια τέτοια επιβάρυνση σε δήμους είναι μοιραίο να μετακυληθεί στους δημότες, που ήδη το τελευταίο διάστημα είδαν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης.

Αναλυτικά το ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο Λαγκαδά:

«Ο Δήμος Λαγκαδά αντιτίθεται στην εφαρμογή του άρθρου 38 του Ν. 4819/2021 (ΦΕΚ 129/Α΄/23-07-2021) βάσει του οποίου, από την 1η Ιανουαρίου 2022, θα επιβάλλεται τέλος ταφής αστικών αποβλήτων στους Χώρους Υγειονομικής Ταφής (Χ.Υ.Τ.), διότι οι Δήμοι θα υποστούν άμεσες και μακροχρόνιες δυσμενείς οικονομικές συνέπειες, το κόστος των οποίων θα μετακυλιστεί στους οι δημότες τους και ζητάει την κατάργησή του».

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα