Edit

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

info@gfd.gr

Δευτέρα 27/06/2022

Είδη ατομικής προστασίας σε οδηγούς ταξί παρέδωσε σήμερα ο Τζιτζικώστας

Είδη ατομικής προστασίας και υγιεινής στους οδηγούς ταξί της Θεσσαλονίκης παρέδωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστας

Υγειονομικό υλικό και είδη ατομικής προστασίας για τους οδηγούς ταξί της Θεσσαλονίκης παρέδωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλας Πατουλίδου και του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας Χρήστου Μήττα, ο κ. Τζιτζικώστας παρέδωσε στον Πρόεδρο του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Θεσσαλονίκης «Ο Ερμής» Κλήμη Λεοντιάδη 2.000 μάσκες πολλαπλών χρήσεων, που φέρουν μάλιστα το λογότυπο του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, γάντια και αντισηπτικά, προκειμένου να είναι προετοιμασμένοι και προστατευμένοι στη φετινή τουριστική περίοδο, που αρχίζει.

Η παράδοση των υλικών έγινε στην έδρα του Σωματείου, στην Πυλαία.

«Κάνουμε το καθήκον μας απέναντι σε έναν κλάδο, που έχει ‘χτυπηθεί’ πολύ τα τελευταία χρόνια ποικιλοτρόπως, όπως και απέναντι στους πολίτες. Όταν σε μια πόλη, όπως η Θεσσαλονίκη, ορισμένοι φρόντισαν στο παρελθόν να μην υπάρχουν μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχουν να λειτουργούν με τεράστιες ελλείψεις, αντιλαμβάνεστε ότι το ταξί πρέπει να έχει –και έχει εκ των πραγμάτων- πρωταγωνιστικό ρόλο. Εμείς ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήμασταν, είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα σας, διότι το έργο σας είναι σημαντικό. Με τις μάσκες και τα είδη ατομικής υγιεινής και προστασίας που παραδίδουμε σήμερα θέλουμε να είστε ασφαλείς, και να ενισχύσουμε το αίσθημα της ασφάλειας τόσο στους πολίτες, όσο και στους επισκέπτες. Σας ευχαριστώ που προβάλλετε τη Θεσσαλονίκη και με τα αυτοκίνητά σας και με τον τρόπο που λειτουργείτε. Η πρώτη και η τελευταία εικόνα στους επισκέπτες είναι το ταξί. Και είμαι υπερήφανος που στη Θεσσαλονίκη έχουμε σύγχρονα ταξί, καθαρά και απολυμασμένα στο σύνολό τους, αλλά και οδηγούς που σέβονται τον πελάτη και συμπεριφέρονται με ευγένεια, με σοβαρότητα και επαγγελματισμό. Είμαι χαρούμενος που ο Πρωθυπουργός αποδέχτηκε το αίτημά μου και το αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’ της Θεσσαλονίκης θα ανοίξει 15 μέρες νωρίτερα. Είναι ένα κρίσιμο διάστημα δυο εβδομάδων, που θα βοηθήσει και εσάς επαγγελματικά. Είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι, οι

κρατήσεις άρχισαν και πάλι και πρέπει όλοι να φροντίσουμε να είναι η παραμονή των επισκεπτών μας ασφαλής, ώστε να έχουμε μια καλή τουριστική περίοδο. Πάνω από όλα για εμάς στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η υγεία η δική σας, των πολιτών και των επισκεπτών», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Η κ. Πατουλίδου επισήμανε ότι «οι οδηγοί των ταξί είναι όχι απλώς σύμμαχοι και συνεργάτες μας, αλλά και οι άνθρωποι που με θετικό τρόπο μας δίνουν ιδέες, προτάσεις και λύσεις σε μια σειρά από ζητήματα της καθημερινότητας και των μετακινήσεων των πολιτών. Είστε εν δυνάμει ξεναγοί σ’ αυτή την πόλη. Για πρώτη φορά η Μητροπολιτική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνο ψήφισμα για την είσοδο των ταξί στις λεωφορειολωρίδες κι αυτό είναι σημαντικό. Οι προσπάθειες επιστροφής μας στην κανονικότητα συνεχίζονται και εμείς θα παλέψουμε ώστε σύντομα να αρθεί και ο περιορισμός των δύο ατόμων ανά ταξί, που ειδικά για τις οικογένειες τουριστών είναι παράλογος».

Ο κ. Μήττας ευχαρίστησε τους οδηγούς και ιδιοκτήτες των ταξί για την προσφορά τους στην πόλη και υπογράμμισε ότι «στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας βάλαμε έναν υψηλό στόχο για τον τουρισμό φέτος και θέλουμε κι εσείς να βοηθήσετε για να πάμε καλά και να ανεβάσουμε το επίπεδο των παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών».

Ο κ. Λεοντιάδης ευχαρίστησε προσωπικά τον Περιφερειάρχη, τονίζοντας ότι «κατέβαλε ο ίδιος, αλλά και η Περιφέρεια, μεγάλες προσπάθειες για να στηρίξει διαχρονικά τον κλάδο. Τα είδη ατομικής προστασίας που μας προμηθεύει είναι κρίσιμα για την ασφαλή λειτουργία των ταξί. Αποδεικνύει πόσο ψηλά έχει στη συνείδησή του τον κλάδο μας, τον ρόλο μας και την προσφορά μας στην πόλη. Η στήριξη του Απόστολου Τζιτζικώστα είναι διαρκής και όσο είναι Περιφερειάρχης έχει στηρίξει όσο κανένας άλλος τον κλάδο μας. Είναι μια συνεργασία, από την οποία βγαίνει ωφελημένη η Θεσσαλονίκη».

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα