Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Πέμπτη 28/03/2024

Ελευθερία και εθνική υπερηφάνεια η παρέλαση στον Δήμο Λαγκαδά

parelasi lagkadas 28 oktombriou 3 2019
Το μήνυμα της ελευθερίας και της εθνικής υπερηφάνειας φωνάζοντας συνθήματα για την Μακεδονία και την Ελλάδα , έδωσαν για άλλη μια χρονιά τιμώντας την Εθνική Επέτειο της 28 Οκτωβρίου , οι μαθητές των σχολείων μας, μέλη των πολιτιστικών συλλόγων με τα λάβαρα και τις παραδοσιακές φορεσιές τους, οι αθλητικοί σύλλογοι .

Η μεγάλη Εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία τιμά και τη μεγάλη Θεομητορική εορτή της Αγίας Σκέπης, της και Υπερμάχου Στρατηγού του γένους μας, Ελευθερωτρίας Υπεραγίας Θεοτόκου. τιμήθηκε με κάθε λαμπρότητα σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Λαγκαδά.

Το πρωί της Δευτέρας, 28η Οκτωβρίου ε.έ., ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, προέστη της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της Επισήμου Δοξολογίας επί του εορτασμού της Ιστορικής Επετείου, εις τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους της καθ΄ημάς Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά  υπογράμμισε με έμφαση ότι «Είναι σημαντικό το «ΟΧΙ» και θα πρέπει να το έχουμε μέσα μας σε κάθε τι, που έρχεται να μας αφανίσει και να καταργήσει κάθε τι από αυτά που παραλάβαμε, από αυτά που είμαστε, από αυτά που θα πρέπει να παραδώσουμε στα παιδιά μας»

Ελευθερία και εθνική υπερηφάνεια στον Λαγκαδά η συνειδητή επιλογή των Ελλήνων αγωνιστών, οι οποίοι ακριβώς επειδή δεν φοβήθηκαν, έγιναν ΑΝΙΚΗΤΟΙ.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Ηρώου Πεσόντων της πόλης του Λαγκαδά.

Η παρέλαση στην έδρα του Δήμου μας πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από σχολικές μονάδες των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων του Δήμου με την απουσία του στρατού .

Κατά τη διάρκεια των επετειακών εκδηλώσεων παιάνιζε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λαγκαδά «Ορφέας».
Εκδηλώσεις προς τιμήν της Εθνικής Επετείου και της μεγάλης σημερινής θρησκευτικής εορτής, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα