Edit

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

info@gfd.gr

Τρίτη 05/07/2022

Ελευθερία και εθνική υπερηφάνεια στον Λαγκαδά

Το μήνυμα της ελευθερίας και της εθνικής υπερηφάνειας, έδωσαν για άλλη μια χρονιά τιμώντας την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, οι μαθητές των σχολείων μας, μέλη των πολιτιστικών συλλόγων με τα λάβαρα και τις παραδοσιακές φορεσιές τους, οι αθλητικοί σύλλογοι και πεζοπόρο τμήμα της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Ασσήρου.

Η μεγάλη διπλή εορτή για τη χώρα μας, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821, τιμήθηκε με κάθε λαμπρότητα σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Λαγκαδά.
Σήμερα το πρωί, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαγκαδά, τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννη και στη συνέχεια η επίσημη Δοξολογία για την Απελευθέρωση της χώρας μας από τον Οθωμανικό ζυγό.

Ελευθερία και εθνική υπερηφάνεια στον Λαγκαδά

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης, ο οποίος τόνισε τη σημασία της μεγάλης διπλής εορτής για τη χώρα μας και αναφέρθηκε στα σημαντικότερα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στο Ελεύθερο Ελληνικό Κράτος:
«Η ημέρα αυτή που ντύνει στα γαλανόλευκα τη χώρα μας από άκρη σε άκρη, είναι ημέρα τιμής στα δύο ακλόνητα θεμέλια της πατρίδας μας: Η διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
Η επανάσταση του 1821 αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της μακραίωνης ιστορίας μας. Και δεν είναι σημαντική μόνο για τους πολεμικούς άθλους των Ελλήνων αγωνιστών, αλλά κυρίως για το υψηλό τους φρόνημα και την αταλάντευτη πίστη με την οποία οι Έλληνες, πολεμιστές και απλοί άνθρωποι, στρατηγοί και ψαράδες, κοίταξαν την ιστορία και τη μοίρα τους κατάματα.
Το «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ» δεν ήταν απλώς ένα σύνθημα. Ήταν η συνειδητή επιλογή των Ελλήνων αγωνιστών, οι οποίοι ακριβώς επειδή δεν φοβήθηκαν, έγιναν ΑΝΙΚΗΤΟΙ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ»
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Ηρώου Πεσόντων της πόλης του Λαγκαδά.
Η παρέλαση στην έδρα του Δήμου μας πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο, με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από σχολικές μονάδες των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων του Δήμου. Στην παρέλαση συμμετείχε επίσης πεζοπόρο τμήμα της 34ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Ασσήρου. Κατά τη διάρκεια των επετειακών εκδηλώσεων παιάνιζε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λαγκαδά «Ορφέας».
Εκδηλώσεις προς τιμήν της Εθνικής Επετείου και της μεγάλης σημερινής θρησκευτικής εορτής, πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Η κλιματική αλλαγή απειλεί τη Μεσόγειο

SOS εκπέμπει ο πλανήτης μας, με νέα διεθνής επιστημονική μελέτη να δείχνει πως η κλιματική αλλαγή θα συνεχίσει να προκαλεί σοβαρά προβλήματα τα επόμενα χρόνια, κυρίως στη Μεσόγειο.

Fuel Pass: Η Επιστροφή

Προσαύξηση του οικογενειακού εισοδήματος ανάλογα με τον αριθμό των μελών του νοικοκυριού έως και τα 45.000 ευρώ και αύξηση του ποσού έως τα 100 ευρώ για το επόμενο τρίμηνο ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται η κύρια κατοικία του φορολογούμενου και το είδος του οχήματος προβλέπει το νέο καθεστώς για την επιδότηση στα υγρά καύσιμα, δηλαδή του Fuel Pass 2.

Πριν από το άνοιγμα της πλατφόρμας για την υποβολή των αιτήσεων στο τέλος Ιουλίου τα νοικοκυριά θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Δικαιούχοι. Τα φυσικά πρόσωπα συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και έχουν στη κατοχή τους αυτοκίνητο η μοτοσυκλέτα.