Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 29/03/2024

Εξηγήσεις ζήτησε ο δήμαρχος Λαγκαδά για τη τουρκική μουσική μπάντα στο Σοχό

Εξηγήσεις για τη συμμετοχή της τουρκικής μουσικής μπάντας στις εκδηλώσεις στο Σοχό ζήτησε ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης

 

Εξηγήσεις αναφορικά με τη συμμετοχή της μουσικής μπάντας του Δήμου Αντιγιαμάν της Τουρκίας και τα όσα διαδραματίστηκαν στις εκδηλώσεις της Δημοτικής Κοινότητας Σοχού την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 ζήτησε ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης από τον πρόεδρο της Κοινότητας και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής εκδηλώσεων Αποκριάς.

Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα 24.02.2020 στο Δημοτικό Κατάστημα Σοχού, παρουσία των αντιδημάρχων του Δήμου Λαγκαδά Πέτρου Δοϊρανλή, Νίκου Αναστασιάδη και Γιώργου Προκοπίδη, δημοτικών συμβούλων της Δ.Ε. Σοχού,  μελών του Τοπικού Συμβουλίου, μελών της οργανωτικής επιτροπής των εκδηλώσεων,εκπροσώπων Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων του Σοχού, καθώς και του Προϊσταμένου του Ι.Ν Αγίου Γεωργίου Σοχού π. Χρυσάφη Τσολάκη, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αθανάσιος Λέτσιος, με τον οποίο ήρθε σε επαφή ο εκπρόσωπος της τουρκικής μουσικής μπάντας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Θεωρούμε πως τα μέλη της τουρκικής μουσικής μπάντας καταχράστηκαν τη φιλοξενία μας, παραπλανώντας μας για το περιεχόμενο της εκδήλωσης. Συντασσόμαστε στη δικαιολογημένη αγανάκτηση των συμπατριωτών μας και καταδικάζουμε απερίφραστα το γεγονός διότι τόσο η ιστορικότητα του τόπου όσο και οι αγώνες που έχει επιδείξει ο Σοχός και οι κάτοικοί του συνεισφέροντας στους εθνικούς αγώνες διαχρονικά είναι αυταπόδεικτα.

Η ένδειξη καλής θέλησης και η πρόθεσή μας για φιλικές σχέσεις με πολιτιστικούς συλλόγους της γειτονικής Τουρκίας ας μη θεωρηθεί από κάποιους αδυναμία ή έλλειψη εθνικής συνείδησης.

Διαβεβαιώνουμε ότι ουδείς Σοχινός δεν θα ανεχόταν, ούτε θα προσκαλούσε, ούτε θα φιλοξενούσε, οποιοδήποτε συγκρότημα με εθνικιστικά συνθήματα, στρατιωτικά παραγγέλματα και επεκτατικές μεθοδεύσεις».

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Λαγκαδά δεν είχε καμμιά ανάμειξη στην πρόσκληση της εν λόγω μουσικής μπάντας καθώς το πρόγραμμα των εκδηλώσεων καταρτίστηκε αποκλειστικά από το τοπικό συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Σοχού και την οργανωτική επιτροπή εκδηλώσεων Αποκριάς που συστήθηκε, φέτος, για τον προγραμματισμό τους.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα