Edit

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

info@gfd.gr

Τρίτη 05/07/2022

Εξωτερική πολιτική πυγμής  για να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών

Δ. Βαρτζόπουλος από Πανόραμα: Εξωτερική πολιτική πυγμής  για να ακυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

Την ανάγκη άσκησης μιας εξωτερικής πολιτικής πυγμής, προκειμένου «να ακυρωθεί στην πράξη η επιζήμια για τη Μακεδονία και όλη την Ελλάδα Συμφωνία των Πρεσπών» επισήμανε χθες από το Πανόραμα ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, πρώην υφυπουργός Υγείας και πρώην γ.γ. Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου, Δημήτρης Βαρτζόπουλος.
«Η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών είναι επιζήμια για τη Μακεδονία μας, καθώς πέρα από το όνομα παραχωρήθηκε μακεδονική γλώσσα και μακεδονική εθνότητα. Αποτελεί τη μεγαλύτερη εθνική ταπείνωση μετά τη Μικρασιαστική Καταστροφή» ανέφερε ο κ. Βαρτζόπουλος κατά την κεντρική πολιτική του ομιλία που έλαβε χώρα στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων «Αστέρια» του ξενοδοχείου «Panorama Hotel».
Ο υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στη Β’ Θεσσαλονίκης υποστήριξε ότι «η Ελλάδα πρέπει να γίνει μια ισχυρή χώρα τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, να διαφυλάξει τα σύνορα της με έναν καλά οργανωμένο στρατό και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο σε διπλωματικό επίπεδο».
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι ως νέα κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία θα αγωνιστεί για να βελτιώσει τα αρνητικά σημεία της συμφωνίας, ωστόσο «η βελτίωση δεν είναι από μόνη της αρκετή». «Tο μόνο που είναι ανεκτό και επιτρεπτό είναι ένα. Να ακυρωθεί στην πράξη η εθνικά επιζήμια για τη χώρα μας συμφωνία. Ο μόνος τρόπος για να ακυρωθεί είναι η άσκηση μιας συνεχούς επιθετικής εξωτερικής πολιτικής πυγμής, η οποία θα πιέζει τη γειτονική χώρα, αποκλείοντάς την από κάθε διεθνή συνάντηση, συνέδρια και fora. Η βαριά και λαμπρή ιστορία που κουβαλάει η πατρίδας μας δεν επιτρέπει να μείνουμε ούτε μέρα παραπάνω με σταυρωμένα χέρια. Ελλάδα είναι η ιστορία μας, οι πρόγονοί μας, τα παιδιά μας. Αυτά θα υπερασπιστούμε» κατέληξε ο κ. Βαρτζόπουλος.
Το «παρών» στην κεντρική πολιτική ομιλία του Δημήτρη Βαρτζόπουλου έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο επανεκλεγείς δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο νεοεκλεγείς πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, πρώην δήμαρχοι, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορέων της πόλης. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, επίσης, οι πρώην πρόεδροι της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Βάκης Φραντζής και Δημήτρης Τσάμης.
Απόψε, Παρασκευή 5 Ιουλίου, ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος θα πραγματοποιήσει στις 21:30 την τελευταία κεντρική πολιτική του ομιλία στο Rose Garden στο Ωραιόκαστρο.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Η κλιματική αλλαγή απειλεί τη Μεσόγειο

SOS εκπέμπει ο πλανήτης μας, με νέα διεθνής επιστημονική μελέτη να δείχνει πως η κλιματική αλλαγή θα συνεχίσει να προκαλεί σοβαρά προβλήματα τα επόμενα χρόνια, κυρίως στη Μεσόγειο.

Fuel Pass: Η Επιστροφή

Προσαύξηση του οικογενειακού εισοδήματος ανάλογα με τον αριθμό των μελών του νοικοκυριού έως και τα 45.000 ευρώ και αύξηση του ποσού έως τα 100 ευρώ για το επόμενο τρίμηνο ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται η κύρια κατοικία του φορολογούμενου και το είδος του οχήματος προβλέπει το νέο καθεστώς για την επιδότηση στα υγρά καύσιμα, δηλαδή του Fuel Pass 2.

Πριν από το άνοιγμα της πλατφόρμας για την υποβολή των αιτήσεων στο τέλος Ιουλίου τα νοικοκυριά θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Δικαιούχοι. Τα φυσικά πρόσωπα συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και έχουν στη κατοχή τους αυτοκίνητο η μοτοσυκλέτα.