Edit

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

info@gfd.gr

Τρίτη 05/07/2022

Επιστολή προς Υποψήφιους Δημάρχους Λαγκαδά από το συμβούλιο νέων

Επιστολή,Υποψήφιους Δημάρχους,Λαγκαδά,συμβούλιο νέων,
Επιστολή προς Υποψήφιους Δημάρχους Λαγκαδά

Αξιότιμοι,
Τα τελευταία χρόνια, η Αυτοδιοίκηση βρέθηκε αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις και δυσκολίες. Στις 26 Μαΐου, οι συνδημότες μας, καλούνται να αποφασίσουν για το μέλλον του τόπου όπου γεννήθηκαν, ζουν, εργάζονται και μεγαλώνουν τα παιδιά τους,
Εμείς, ως Δημοτικό Συμβούλιο Νέων, θα θέλαμε να δώσουμε την ευκαιρία σε όλους τους υποψηφίους, να απαντήσουν, ισάξια, στα κάτωθι ερωτήματα, τα οποία βασίζονται σε τρεις κύριους πυλώνες δράσης της Αυτοδιοίκησης: “Πολιτισμός- Παιδεία”, “Επιχειρηματικότητα- Καινοτομία” & “Πράσινη Ανάπτυξη- Αθλητισμός”.
Με αυτόν τον τρόπο, θέλουμε να γίνουν γνωστές σε όλους τους πολίτες του Λαγκαδά, οι προτάσεις- δράσεις σας, σε περίπτωση που σας εμπιστευτούν με την ψήφο τους για να αναλάβετε τη Διοίκηση του Δήμου.
Παρακαλούμε οι απαντήσεις σας να είναι σύντομες, περιεκτικές και να βασίζονται σε εμπεριστατωμένες κι υλοποιήσιμες προτάσεις.

Ερωτήματα
1. Τί ενέργειες μπορούν να γίνουν για να επαναλειτουργήσει το Πολιτιστικό Κέντρο Λαγκαδά «Μπίλλειο» και πόσο υπολογίζεται το κόστος του;
2. Πώς και αν σκοπεύετε να αναδείξετε τα ήθη και έθιμα του τόπου μας και συγκεκριμένα τα Αναστενάρια τα οποία τα προηγούμενα έτη προσέλκυαν αρκετούς τουρίστες;
3. Ένα μεγάλο πρόβλημα της καθημερινότητας στο Δήμο, είναι το πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων τόσο στο Λαγκαδά αλλά και σε γειτονικά χωριά. Ποιες θα είναι οι κινήσεις σας, για την αντιμετώπιση και επίλυση του θέματος; (κοστολόγηση)
4. Με ποιο τρόπο και ενέργειες θα μπορέσει να επιτύχει ο Δήμος μας, απορρόφηση κονδυλίων από ΕΣΠΑ;
5. Ποιο είναι το στρατηγικό σας σχέδιο για την αξιοποίηση των Λουτρών Λαγκαδά; (κοστολόγηση)
6. Με ποιες παρεμβάσεις-ενέργειες θα μπορέσετε να δώσετε ώθηση στην Επιχειρηματικότητα του τόπου; (κοστολόγηση)
7. Πέρα από την αποτελεσματική διαχείριση της καθημερινότητας, ποια μέτρα και έργα προτίθεστε να πάρετε για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής στο Δήμο μας;
8. Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου ο Δήμος, στο βαθμό που μπορεί, να βελτιώσει τις υπάρχουσες υποδομές, αθλητικές και μη; (κοστολόγηση)
9. Ξεχωρίστε, ποιο είναι κατά την γνώμη σας, το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Λαγκαδά το οποίο θα αποτελέσει άμεση προτεραιότητα, και περιγράψτε τη λύση του.

Τέλος, θα θέλαμε ΟΛΟΙ ΣΑΣ να δεσμευτείτε ότι η επόμενη μέρα θα σας βρει ΕΝΩΜΕΝΟΥΣ για το καλό αυτού του τόπου!
Με εκτίμηση,
ΔΗΣΥΝ ΛΑΓΚΑΔΑ.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Η κλιματική αλλαγή απειλεί τη Μεσόγειο

SOS εκπέμπει ο πλανήτης μας, με νέα διεθνής επιστημονική μελέτη να δείχνει πως η κλιματική αλλαγή θα συνεχίσει να προκαλεί σοβαρά προβλήματα τα επόμενα χρόνια, κυρίως στη Μεσόγειο.

Fuel Pass: Η Επιστροφή

Προσαύξηση του οικογενειακού εισοδήματος ανάλογα με τον αριθμό των μελών του νοικοκυριού έως και τα 45.000 ευρώ και αύξηση του ποσού έως τα 100 ευρώ για το επόμενο τρίμηνο ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται η κύρια κατοικία του φορολογούμενου και το είδος του οχήματος προβλέπει το νέο καθεστώς για την επιδότηση στα υγρά καύσιμα, δηλαδή του Fuel Pass 2.

Πριν από το άνοιγμα της πλατφόρμας για την υποβολή των αιτήσεων στο τέλος Ιουλίου τα νοικοκυριά θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Δικαιούχοι. Τα φυσικά πρόσωπα συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και έχουν στη κατοχή τους αυτοκίνητο η μοτοσυκλέτα.