Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 29/09/2023

Η απάντηση στον Δήμαρχο Λαγκαδά απο τον Ενεργό Δημότη

Ο Ενεργός Δημότης Απαντά στον Δήμο Λαγκαδά

Κύριε Δήμαρχε
Aπό την οργισμένη σας απάντηση φαίνεται πως σίγουρα δεν σας αρέσει καθόλου η κριτική, αλλά και η γνώμη των πολιτών για το «έργο» σας.

Η παράταξή μας στη χρονιά που πέρασε έκανε εποικοδομητική κριτική και ερωτήσεις για όλα όσα συμβαίνουν στο Δήμο. Μη ξεχνάτε ότι είχαμε θετικές προτάσεις για όλα όσα συζητιόνταν και όχι στείρα άρνηση. Αλλά μετά από ένα χρόνο διοίκησης είμαστε υποχρεωμένοι να σας κρίνουμε αυστηρά για όσα δεν κάνατε.

Εμείς λειτουργούμε σαν δημοτική παράταξη και όλα αυτά που γράψαμε, τα ρωτήσαμε πολλές φορές στα δημοτικά συμβούλια και επίσης τα υπογράφουμε και οι πέντε δημοτικοί σύμβουλοι!

Ναι δεν είμαστε πολλοί, αλλά και εσείς που είστε τριπλάσιοι βλέπουμε το «έργο σας»!
Εσείς επιλέξατε αντί απάντησης να επιτεθείτε προσωπικά στην επικεφαλής της παράταξης η οποία σας ενημερώνουμε ότι δεν <επανήλθε>, απλά επειδή ποτέ δεν αποχώρησε.

Όσον αφορά τη συνεργασία πάνω στο γνωστικό της αντικείμενο, που λέτε, ότι προτείνατε στην επικεφαλής της παράταξής μας, αυτό δεν έγινε ποτέ, άλλωστε αν γινόταν κάτι τέτοιο θα το γνώριζε η παράταξή μας, αφού όλοι μαζί συζητούμε και αποφασίζουμε για όλα. Το σφάλμα που έγινε ήταν ότι στη συνάντησή μαζί σας ήταν μόνη της και τώρα διαδίδετε στον κόσμο ό,τι θέλετε.

Αυτό που φαίνεται όμως αδιανόητο, είναι το πώς ένας άνθρωπος που θέλει να διοικήσει έναν Δήμο, αισθάνεται τόσο ανεπαρκής, ώστε να παρακαλά την αντιπολίτευση να τον σώσει. Το ίδιο κάνατε και στην περίπτωση των Λουτρών, όπου προτείνατε στην αντιπολίτευση να τα σώσει, μια και εσείς, άλλα υποσχεθήκατε προεκλογικά, με μεγαλοστομίες!

Εμείς κ. Δήμαρχε γνωρίζαμε και γνωρίζουμε την κατάσταση του Δήμου, αφού δεν λείψαμε από τα δημοτικά συμβούλια τα οποία έχουν απαρτία πολλές φορές λόγω της δικής μας συμμετοχής.

Δεν απαντάτε κ. Δήμαρχε στα θέματα που θίξαμε όπως η μη ύπαρξη Επιτροπής Διαβούλευσης και του Συνηγόρου του Δημότη, η συμμετοχή των πολιτών, των φορέων και των Κοινοτήτων στον προγραμματισμό, την οργάνωση και λειτουργία του Δήμου γιατί;;;

Επίσης δεν απαντάτε για τα βυτία που αδειάζουν ανεξέλεγκτα στα χωριά μας και τι θα κάνετε γι αυτό, για το μέχρι πότε δε θα λειτουργεί κανονικά η ανακύκλωση (ακόμη περιμένουμε απάντηση στο έγγραφό μας), πότε θα ιεραρχήσετε και θα υπάρχουν έτοιμες μελέτες για αναπλάσεις στα χωριά μας, πότε θα αξιοποιηθούν τα παρατημένα κτίρια στα χωριά μας, πως θα αναδείξουμε τα τοπικά προϊόντα που βγάζει η γη μας, πότε θα συνδέσουμε με φυσικό αέριο τα σχολεία στην πόλη του Λαγκαδά, πότε θα γίνει μια σοβαρή μελέτη για τα Λουτρά και το στρατόπεδο, που έπρεπε να είναι στολίδι στην είσοδο της πόλης, πότε θα γίνει επιτέλους μια ανοιχτή εκδήλωση για την εγκατάστασης της ΜΕΑ στο δήμο μας σε συνεργασία με τους φορείς και του Συλλόγους;;;

Για ποια αυτοδιοικητική σας εμπειρία μιλάτε κ .Δήμαρχε; Μήπως τη θητεία σας στην περίοδο Αναστασιάδη, που βούλιαξε ο Δήμος και ήσασταν αντιδήμαρχός του για ένα διάστημα; ή την θητεία σας ενός έτους ως αντιπεριφερειάρχη, που δεν σας είδε, ούτε μια φορά, η Επαρχία μας;
Όσο για την στάση μας στη θεομηνία, τι να κάνουμε δεν ήρθαμε να βγούμε χαμογελαστοί φωτογραφίες με τον κ. Περιφερειάρχη (κατόπιν εορτής), αλλά βέβαια ενδιαφερθήκαμε και ενημερωθήκαμε από τους προέδρους των χωριών. Και στην αρχή της πανδημίας επίσης προσφερθήκαμε να βοηθήσουμε, όπως και στην περίπτωση των Λουτρών κλπ.

Αλλά βλέπετε δεν σας φορτώνουμε και την πανδημία ή την νεροποντή, όμως για το μη καθαρισμό των ρεμάτων, δεν θα περιμένουμε 3 χρόνια για να γίνει.
<Διοίκηση και πολιτική είναι η τέχνη του προλαμβάνειν!>

Την κριτική κ. Δήμαρχε την κάνουμε διότι αγαπάμε και νοιαζόμαστε αυτόν τον τόπο. Εσείς αν όντως θέλετε να έχετε ένα καλό αποτέλεσμα για το Δήμο μας πρέπει να λειτουργήσετε πολύ διαφορετικά και όχι μία μέρα πριν τις προθεσμίες να μας καλείτε να ψηφίσουμε και να μας θέτετε μάλιστα και προ των ευθυνών μας!!
Οι δημότες, πολύ σωστά το είπατε εσάς επέλεξαν και θα σας έχουν για τα επόμενα χρόνια και εμείς σαν αντιπολίτευση έχουμε το καθήκον να επιβραβεύουμε τα θετικά αλλά και να κρίνουμε όσα θεωρούμε ότι κάνετε λάθος αλλά και αυτά που αγνοείτε, όσο και να μας μαλώνετε!!!!

Συνεργασία για το καλό όλων, δεν σημαίνει να απαξιώνετε τους πάντες, με το ύφος της εξουσίας που σας χαρακτηρίζει, και μετά να ζητάτε βοήθεια!
Καλό είναι βέβαια να μην ξεχνάτε ότι διοικείτε με 14 στους 41 συμβούλους και θα έπρεπε εσείς πρωτίστως να αναζητάτε δρόμους συναίνεσης των δημοτικών συμβούλων.

Το ότι μας προσάπτετε προσήλωση στις <διαδικασίες> είναι τιμή μας γιατί οι διαδικασίες στους θεσμούς είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Η ανοχή που δείξαμε ένα χρόνο τώρα έλαβε τέλος. Η παράταξή μας θα κρίνει πλέον σκληρά το έργο σας και θα καταθέτει προτάσεις για το καλό του Δήμου μας, γιατί πλέον βλέπουμε την ανικανότητα της Διοίκησή σας.

Άλλωστε δεν ζητήσαμε και τίποτα παράλογο, απλά ζητάμε τα αυτονόητα, καθαριότητα, ανακύκλωση, νερό καθαρό και συνεχές, και σοβαρή διοίκηση! Ζητάμε πολλά κ. Δήμαρχε;;;

Οι Δημοτικοί σύμβουλοι του Ενεργού Δημότη
ΜΑΡΙΑ-ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΤΑΥΡΙΔΟΥ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΑΣΙΑΣ
ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΦΑ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΤΣΟΥΚΑΝΗΣ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥΔΗΣ

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ο γνωστός επιχειρηματίας Χρήστος Παπασωτηρίου υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη “Αλληλεγγύη“, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα είναι στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο γνωστός επιχειρηματίας Χρήστος Παπασωτηρίου.

Μαρία Κουλτουκή για ένα Αειφόρο Λαγκαδά εκμεταλλευόμενοι τις Ανανεώσιμες Πηγές και τα Φωτοβολταϊκά

Μαρία Κουλτουκή για έναν Αειφόρο Λαγκαδά εκμεταλλευόμενοι τις Ανανεώσιμες Πηγές και τα Φωτοβολταϊκά Αγαπητοί συμπολίτες του Δήμου Λαγκαδά είμαι πτυχιούχος της Νομικής σχολής του ΑΠΘ