Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τετάρτη 29/11/2023

Η Δήμητρα Νικολή από τον Λαγκαδά μπροστά στο συμβάν στο Βρετανικό κοινοβούλιο

Μισό μέτρο από το αυτοκίνητο που θέρισε ανθρώπινες ζωές βρέθηκε η Θεσσαλονικιά με καταγωγή από τον Λαγκαδά Δήμητρα Νικολή – «Το σοκ είναι πολύ μεγάλο ακόμα», λέει η ίδια .
Σε απόσταση αναπνοής, μόλις μισού μέτρου από το σημείο της επίθεσης στο Λονδίνο, όπου όχημα παρέσυρε χτες δεκάδες πεζούς στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, απέναντι από το βρετανικό κοινοβούλιο και το Μπιγκ Μπεν, βρέθηκε τη στιγμή του τραγικού συμβάντος η Θεσσαλονικιά Δήμητρα Νικολή.

Μιλώντας στο Πρακτορείο FM, η κ.Νικολή περιέγραψε το συγκλονιστικό γεγονός και όλα όσα έγιναν στα πρώτα λεπτά μετά την επίθεση: “Ήμουν πάνω στη γέφυρα τη στιγμή που ήρθε το όχημα και χτύπησε τους ανθρώπους δίπλα μου, ήταν στο μισό μέτρο, 70 πόντους το πολύ. Το σοκ είναι πολύ μεγάλο ακόμα. Δεν μπορείς να διαχειριστείς και να αξιολογήσεις την κατάσταση όπως έγινε πραγματικά”.

Συνεχίζοντας την περιγραφή της η κ.Νικολή σημειώνει: “Ακολούθησε πανικός και αρχίσαμε όλοι να τρέχουμε προς όλες τις κατευθύνσεις γιατί ακούστηκαν στη συνέχεια πυροβολισμοί. Οι αρχές ανταποκρίθηκαν γρήγορα γιατί ήταν ούτως ή άλλως σε ένα σημείο, όπου υπάρχει φύλαξη και αστυνόμευση ως προς αυτό το κομμάτι. Παρόλαυτα ο κόσμος άρχισε να τρέχει πανικόβλητος προς όλες τις κατευθύνσεις. Μια κυρία έπεσε στο ποτάμι. Ήταν ανεξέλεγκτη η κατάσταση για μερικά λεπτά”.

Η κ.Νικολή ταξιδεύει πολύ συχνά, καθώς εργάζεται στον τουριστικό τομέα και αυτό αποτελεί μέρος της δουλειάς της. Μία ημέρα μετά από αυτήν την εμπειρία εκτιμά πως δεν θα πρέπει να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στο να συνεχίσει να ταξιδεύει. “Απλώς αρχίζεις και σκέφτεσαι κάποια πράγματα δύο φορές, τουλάχιστον στην αρχή. Είναι αυτόματη η σκέψη” συμπληρώνει χαρακτηριστικά.

Η αποστολή του Δήμου Θεσσαλονίκης στο Λονδίνο
Η ίδια συμμετέχει στην αποστολή του δήμου Θεσσαλονίκης για την ανάδειξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής ως ιστορικού – περιηγητικού τουριστικού προορισμού.

Πρόκειται για μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Hellenic Centre του Λονδίνου παρουσία του αντιδημάρχου Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρου Πέγκα. Εκεί Έλληνες και Βρετανοί ιστορικοί θα αναπτύξουν σε ομιλίες τους την ιστορία των Στρατιωτικών Κοιμητηρίων της Βρετανικής Κοινοπολιτείας στην Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και τα σημεία του Μακεδονικού μετώπου του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου που άπτονται της βρετανικής παρουσίας, ενώπιον Βρετανών επαγγελματιών του τουρισμού, Ενώσεων και Σωματείων, που επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα.

“Η εκδήλωση θα γίνει κανονικά”, ανέφερε στο “Πρακτορείο 104,9
FM”, από το Λονδίνο όπου βρίσκεται, o επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Βαλκανικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Βλάσης Βλασίδης, ο οποίος είναι ένας εκ των βασικών ομιλητών.

“Η ζωή συνεχίζεται φυσιολογικά, στο Λονδίνο άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώθηκαν εδώ επιθέσεις. Μην ξεχνάμε το 2005 την επίθεση στο μετρό του Λονδίνου” επισημαίνει και προσθέτει: “Υπήρξε φυσικά χθες μια αναστάτωση, έκλεισε το μετρό, δημιουργήθηκε κυκλοφοριακή συμφόρηση, καθώς έκλεισαν οι δρόμοι στην περιοχή του Hydepark”.

Ωστόσο, προσθέτει, “όλα έγιναν συντεταγμένα, δεν παρατηρήσαμε ακραίες καταστάσεις. Υπήρχαν παντού, όπως είναι λογικό, αστυνομικά οχήματα, ασθενοφόρα και ελικόπτερα που πετούσαν παντού αλλά μέχρι εκεί. Στο υπόλοιπο τμήμα, η πόλη έδειχνε ότι ακολουθούσε τους ρυθμούς της κανονικά”

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

“Νοσοκομειακοί Ιατροί (ΟΕΝΓΕ) Σε Απεργία: Κλινικές Συνθήκες και Ανάγκη για Δραστικά Μέτρα”

Οι Νοσοκομειακοί Ιατροί, εκπροσωπούμενοι από τον Οργανισμό Ενιαίων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), έχουν αποφασίσει τη διεξαγωγή 48ωρης απεργίας την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 και την