Connect with us

Ειδήσεις Λαγκαδάς

Η κρίση της Πανδημίας Covid-19 με αυξήσεις στο Δήμο Λαγκαδά

Δημοσιεύθηκε

στις

Ή επάνοδος στην κανονικότητα έχει ξεκινήσει κάνοντας τα πρώτα της παρθενικά βήματα σήμερα αν και είναι αμφίβολο το διάστημα που θα χρειαστούν οι επιχειρήσεις και νοικοκυριά για να επανέλθουν στη κανονικότητα τους, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες για την επιβίωση τους, και μέχρι να ολοκληρωθεί, θα μετράμε τι συνέπειες.

Η κρίση της Πανδημίας του Covid-19 πέρα από τον μεγάλο αριθμό θυμάτων που άφησε, και συνεχίζει να αφήνει πίσω της, συντέλεσε παράλληλα στην καταβαράθρωση οικονομιών ακόμη και των πιο ανεπτυγμένων χωρών με ανυπολόγιστες συνέπειες. Επιχειρήσεις κολοσσοί προανήγγειλαν και προέβησαν σε απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων, και οι μικρότερες, την πλήρη αναστολή των εργασιών τους.

Όταν λοιπόν όλα αυτά συμβαίνουν στις ανεπτυγμένες οικονομίες, ή  κατάσταση στην δική μας χώρα, με την ασθμαίνουσα οικονομία που μόλις πρόλαβε να εξέλθει ενός μνημονίου, αντιλαμβάνεται κανείς, ότι θα είναι ακόμη πιο τραγική.

Αντιλαμβανόμενη ή κυβέρνηση όλα αυτά προσπάθησε λαμβάνοντας μέτρα, να δώσει ανάσα στις επιχειρήσεις και να βοηθήσει τους δοκιμαζόμενους πολίτες.

Στον ίδιο ρυθμό κινήθηκαν δεκάδες Δήμοι σε όλη την επικράτεια, με συγκέντρωση τροφίμων, με την βοήθεια στο σπίτι, με την αναστολή είσπραξης ανεξόφλητων λογαριασμών και μειώνοντας δημοτικά τέλη.

Επίσης μία σημαντική κίνηση ήταν ή κατάθεση μισθών τους που λαμβάνουν ως Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι για την αντιμετώπιση του Covid-19, όπως έπραξαν στον Δήμο Βόλβης.

Βέβαια υπάρχουν και οι Δήμοι – εξαιρέσεις στους οποίους οι Αιρετοί τους συνεχίζουν να ζουν, και να λειτουργούν σε έναν δικό τους κόσμο, και για τους οποίους που  όλο αυτό το διάστημα δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτε, και να απεργάζονται σενάρια αύξησης εσόδων στα ταμεία τους, έχοντας την πρόφαση της «ορθής συνέχιση της λειτουργίας του Δήμου και παροχής υπηρεσιών στους Δημότες».

Μία πρόγευση για τι θα επακολουθήσει στο μέλλον το είχαν λάβει οι δημότες Λαγκαδά με την αύξηση της τιμής του Νερού και αποχέτευσης, ή οποία για καλή τύχη των δημοτών Λαγκαδά, απερρίφθη από την Περιφέρεια της Κεντρική Μακεδονίας.

Και ενώ θα περίμενε κανείς λόγο της Πανδημίας του Κορωνοϊού ο Δήμος Λαγκαδά να μελετά, και να εφαρμόζει σενάρια ανακούφισης των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και κλειστών επιχειρήσεων στην επικράτεια του Δήμου, ως ένδειξης συμπαράστασης και βοήθειας επιστροφής στην κανονικότητα, συνέβη το αντίθετο.

Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά που πραγματοποιήθηκε στις 23/4/2020 μέσω τηλεδιάσκεψης έχοντας ως θέμα τον καθορισμό τελών και δικαιωμάτων χρήσης δημοτικών κοιμητηρίων για το έτος 2020.

ΘΕΜΑ 1  στην 7η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου .

Στο  Πρακτικό 10ο/23.04.2020 της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής
του Δήμου Λαγκαδά. προτάθηκαν και ψηφίστηκαν με 5 προς 1 οι νέες τιμές δικαιωμάτων ενταφιασμού και χρήσης των κοιμητηρίων.

ΥΠΕΡ ΨΗΦΙΣΑΝ  Αϊβαζίδης Χαράλαμπος  Αντιδήμαρχος Λαγκαδά  2. Δοϊρανλής Πέτρος 3. Μπίκας Κωνσταντίνος 4. Πατσιαλάς Αλέξανδρος 5. Τζανής Μιχαήλ –

(Μειοψήφησε ο κ. Αναστασιάδης Ιωάννης)

ΑΠΟΝΤΕΣ
1. Ανδρεάδου Ελπινίκη 2. Μπάσιας Σταύρος 3. Τζιαμπάζης Θεόδωρος

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ 

Δεν θα καθίσουμε να αναλύσουμε τα οικονομικά στοιχεία που παρατίθεται στη απόφαση. Αυτό είναι δουλειά της Αντιπολίτευσης που εκπροσωπεί τους Δημότες και υπερασπίζεται τα συμφέροντα τους μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τίθεται όμως το ερώτημα το κατά πόσο είναι ηθικό εν μέσω κρίσης που βάλλονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις, να σχεδιάζουν αυξήσεις κόντρα στην κοινή πολιτική που εφαρμόζεται από κυβέρνηση, φορείς, και επιχειρήσεις που δείχνουν ένα κοινωνικό πρόσωπο ευαισθησίας.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Λαγκαδά για την ένδειξη της κοινωνικής ευαισθησίας τους!

Facebook

Advertisement

Συνεργασίες

Πνευματική Ιδιοκτησία © 2020 ATG Digital. Τηλ:2394 023555 Powered by A.T.G Digital & Social Media Marketing