Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 29/03/2024

Η παράνοια του δήμου Λαγκαδά για τα αδέσποτα

Λάβαμε το παρακάτω κείμενο από αναγνώστρια και το δημοσιεύουμε αυτούσιο.

Προς :
Δήμαρχο Δ. Λαγκαδά
κ. Ταχματζίδη
Κοιν. κα Σαρίκου
Λαγκαδάς, 09/09/2020
Θέμα : Για τα αδέσποτα του δήμου, πάλι
Κύριοι,
Έρχομαι πάλι, δυστυχώς, να καταγγείλω απαράδεκτες συμπεριφορές εκ μέρους των αιρετών του Δήμου Λαγκαδά σχετικά με το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων.
Έχει επισημανθεί από ΟΛΟΥΣ τους φορείς που ασχολούνται με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων ότι το ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟ ΜΕΤΡΟ είναι οι ΣΤΕΙΡΩΣΕΙΣ.
Ως ευαισθητοποιημένοι πολίτες, και επειδή αντιλαμβανόμαστε την αδυναμία της πολιτείας να πράξει τα αυτονόητα, προσπαθούμε να βοηθήσουμε όσο μας επιτρέπει η καθημερινότητα του καθενός και της καθεμιάς μας.
Έτσι, συμπολίτης μας (για συντομία θα αναφέρεται ως κ. Κ, τα στοιχεία του στη διάθεσή σας), επεσήμανε το καλοκαίρι δύο θηλυκά σκυλιά σε κεντρικό σημείο και έκανε αίτηση για στείρωσή τους.

Μέχρι να κινητοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες, το ένα γέννησε. Όσον αφορά το άλλο, προσεφέρθη να το φέρει στο ιατρείο του συμβεβλημένου κτηνιάτρου με το δήμο, κ. Χρυσόπουλου, για την επέμβαση. Εξαιτίας κάποιου κωλύματος, επιφορτίστηκα σήμερα με τη μεταφορά του ζώου μαζί με μία φίλη. Και εδώ αρχίζει η παράνοια:
– Ο κ. Χρυσόπουλος δέχεται να κάνει την επέμβαση το πρωί αλλά θέλει πάρουμε το ζώο το απόγευμα ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΜΕΡΑΣ και να το φροντίσουμε αναλόγως, διότι : α) τα σκυλιά γαβγίζουν και οι περίοικοι του έφεραν την αστυνομία (!) β) το ζώο το φέρνουμε εμείς και όχι ο συλλογέας (!!!)
– Η κ. Σαρίκου, αντιδήμαρχος υπεύθυνη για το θέμα, όταν την επισκέφθηκα στο γραφείο της για να λυθεί η παρεξήγηση (όπως πίστευα, η αφελής) μου μίλησε σκαιότατα, μου επεσήμανε ότι συνεννοήθηκε με τον κ. Κ. και δεν μπορεί να μιλά με άλλον, ότι ο κ. Κ. ανέλαβε την ευθύνη και ότι η ίδια γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε τη νομοθεσία και τις υποχρεώσεις του δήμου κ.λπ., κλπ.
Κατόπιν τούτου, και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία της κας Σαρίκου με τον κ. Κ., συμφωνήθηκε το σκυλί να το πάρει ο συλλογέας, μετά από 10 ημέρες, και να ελπίζουμε ότι δεν θα έχει προκύψει εγκυμοσύνη μέχρι τότε. Εφόσον έτσι έχει η κατάσταση, θα ήθελα όποιος μπορεί και γνωρίζει τη νομοθεσία καλύτερα, να μου απαντήσει στα εξής:
– Προβλέπει ή όχι η σύμβαση με τον κτηνίατρο του δήμου τη νοσηλεία ζώου μετά από χειρουργείο για εύλογο χρονικό διάστημα; (αφήνω την ευθύνη του δήμου για περισυλλογή του αδέσποτου κατόπιν αιτήσεως του πολίτη, εδώ έχουμε φτάσει να κάνουμε ν αιτήσεις με 0 αποτέλεσμα). Υπενθυμίζω στις γνώστριες του νόμου ότι υπάρχει ο Ν. 4039/12, άρθρο 4 όπου επισημαίνονται ένα -δυο πραγματάκια.
– Ποια η διαφορά για τον κτηνίατρο – εννοώ τη νοσηλεία του χειρουργημένου ζώου – αν το φέρει ο συλλογέας ή ο εθελοντής πολίτης;
Τέλος, να τονίσω ότι οι εθελοντές έχουμε τις οικογένειές μας (ευτυχώς!) τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις (πάλι ευτυχώς!) και ως εκ τούτου δεν μπορεί ο κάθε καλοπροαίρετος πολίτης να δαπανά χρόνο και ψυχικές αντοχές για να διαπληκτίζεται με τους αιρετούς για τα αυτονόητα!
Χωρίς την παραμικρή εκτίμηση για τους υπεύθυνους για την κατάσταση,
Ασημίνα Βλάχου, εκπαιδευτικός
ΥΓ. Και επειδή η κ. Σαρίκου μιλά Ελληνικά, όπως πολλάκις μου επεσήμανε εν τη ρύμη του λόγου της – αλλά δεν ακούει και δεν καταλαβαίνει – την παρακαλώ να μου υποδείξει κάποιο λεξικό ή κανένα οδηγό συμπεριφοράς αιρετού προς πολίτη τον οποίο ακολουθεί, μήπως και συνεννοηθούμε. Διότι επιτέλους, τη θέση της τη χρωστά στους πολίτες !

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ασφαλτικές εργασίες στην ΑΡΤΟΖΑ περιοχή Λητής

Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή της Λητής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Ασφαλτικές εργασίες βελτίωσης στον κόμβο της “ΑΡΤΟΖΑ” στην περιοχή