Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Σάββατο 20/04/2024

Θεσσαλονίκη: Covid-19 αύριο οι αποφάσεις της επιτροπής για νέα μέτρα

Ένα βήμα πριν από την απόφαση για λήψη νέων μέτρων βρίσκεται και η Θεσσαλονίκη, στην οποία το τελευταίο διάστημα η κατάσταση επιδεινώνεται, με τις μετρήσεις να δείχνουν μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της πόλης.

Αυτό, σε συνδυασμό με τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων που καταγράφονται στη συμπρωτεύουσα, προβληματίζουν τους επιστήμονες.

Το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 174 νέες μολύνσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Τα παραπάνω εντείνουν την ανησυχία για την πορεία της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη, και συζητήθηκαν στην έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που πραγματοποιήθηκε σήμερα, κατά την οποία αποφασίστηκε νέα σκληρή καραντίνα για το Λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ωστόσο, τα επιδημιολογικά δεδομένα της Θεσσαλονίκης θα εξεταστούν αναλυτικά εκ νέου αύριο, Τετάρτη, σε τηλεδιάσκεψη, οπότε και θα ληφούν οι τελικές αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι στην πόλη.

Για διπλασιασμό του ιικού φορτίου και συνεχή αύξηση της συγκέντρωσής του στα λύματα από τις αρχές του μήνα, η οποία παραμένει έντονα ανησυχητική και εφιστά την προσοχή όλων μας, έκανε λόγο ο πρύτανης του ΑΠΘ και επιστημονικά υπεύθυνος του ερευνητικού έργου, καθ. Νίκος Παπαϊωάννου, προσθέτοντας πως αν σταδιακά ενταθεί, θα δημιουργήσει ασφυκτικές καταστάσεις στο σύστημα Υγείας και στην καθημερινότητα των πολιτών.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα