Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 29/03/2024

Θ. Τζιαμπάζης: Συνέντευξη Δηλώνω «παρών» για το Δήμο Λαγκαδά

Θ. Τζιαμπάζης,Συνέντευξη,Δηλώνω,παρών,Δήμο Λαγκαδά,
«Νιώθω προσωπικό χρέος μου να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στη βελτίωση του δήμου μας.

Καταθέτω με απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών αυτή μου την αλήθεια την οποία σκοπεύω να υπηρετήσω με συνέπεια», λέει στο TheCaller ο υποψήφιος δήμαρχος Λαγκαδά, Θεόδωρος Τζιαμπάζης και μας εξηγεί πως πήρε την απόφαση να αφήσει πίσω την επαγγελματική του ταυτότητα, εκείνη του πολιτικού μηχανικού και να ριχτεί στην μάχη των εκλογών, θέτοντας ένα ξεκάθαρο στόχο: «μέλημά μου να δώσω νέα ρότα στο Δήμο μας, ρεαλιστική και σύγχρονη».

Η αγάπη του, άλλωστε, για τον τόπο, μα και η πρόσκληση των συμπολιτών του ήταν εκείνα που τον παρακίνησαν, ώστε να βρεθεί στη θέση του επικεφαλής ενός συνδυασμού με έντονη παρουσία και ανοδική πορεία. «Η υποψηφιότητά μου προέκυψε από εσωτερική ανάγκη να προσφέρω στον τόπο μου και από την πρόταση – πρόκληση που μου απηύθυναν φίλοι και συνδημότες μου». Ο Θεόδωρος Τζιαμπάζης δεν θα μπορούσε παρά να δηλώνει περήφανος για την ομάδα του, τους ανθρώπους που συνθέτουν την «Σύμπραξη Δημιουργίας».

Είναι οι συμπατριώτες του με τους οποίους έχει ήδη χαράξει την νέα πορεία του Λαγκαδά, ευελπιστώντας ότι η λαϊκή βούληση θα τους οδηγήσει, όλους μαζί, νικητές και ηττημένοι, πλειοψηφία και μειοψηφία, να «απελευθερώσουν» τη δυναμική και τις προοπτικές που «κρύβονται» στο δήμο. Σε ό,τι αφορά την επομένη των εκλογών; «Πρέπει να ξημερώσει με ένα δήμο καθαρό, φωτισμένο και ασφαλή».

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη που παραχώρησε στο TheCaller και την Τόνια Ζαραβέλα ο υποψήφιος δήμαρχος Λαγκαδά, Θεόδωρος Τζιαμπάζης:

Μετά από πολυετή επαγγελματική δράση ως πολιτικός μηχανικός αποφασίσατε να δηλώσετε την υποψηφιότητά σας για τον δήμο Λαγκαδά.

Τόνια Ζαραβέλα -Πώς λάβατε αυτήν την απόφαση και ποια ζητήματα του τόπου ήταν εκείνα που σας κινητοποίησαν;

Θεόδωρος Τζιαμπάζης – Γεννήθηκα, μεγάλωσα και δραστηριοποιούμαι στην πόλη του Λαγκαδά. Είναι ο τόπος που μεγαλώνουν και τα παιδιά μου. Δεν είμαι περαστικός από το Δήμο. Είμαι κομμάτι του και του χρωστάω πολλά.

Η υποψηφιότητά μου, όπως είναι φυσικό, προέκυψε από εσωτερική ανάγκη να προσφέρω στον τόπο μου και από την πρόταση – πρόκληση που μου απηύθυναν φίλοι και συνδημότες μου. Οι συναντήσεις και συζητήσεις με ανθρώπους του δήμου μας με ώθησε να αποφασίσω να μη μείνω αμέτοχος τις προκλήσεις των καιρών. Και ομολογώ ότι αυτή μου η απόφαση δεν προέκυψε αβασάνιστα. Θεωρώ σημαντικό πλεονέκτημά μου την τεχνοκρατική αντίληψη για τα πράγματα καθώς και η πετυχημένη μέχρι σήμερα επαγγελματική μου διαδρομή. Κι αυτό γιατί υπήρξε ένα μάθημα ζωής και εμπειρίας για μένα. Μου δίδαξε ότι, όταν κάποιος κάνει συνειδητές επιλογές και παίρνει αποφάσεις με μέθοδο και προγραμματισμό, δεν είναι δυνατόν να αποτύχει. Νιώθω προσωπικό χρέος μου να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στη βελτίωση του δήμου μας. Καταθέτω με απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών αυτή μου την αλήθεια την οποία σκοπεύω να υπηρετήσω με συνέπεια. Είμαι παρών στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου, γιατί ως άνθρωπος, που γνωρίζει την Αυτοδιοίκηση, ξέρω πως ο δήμος Λαγκαδά κρύβει δυνάμεις και προοπτικές. Αυτό που χρειάζεται είναι να τις απελευθερώσουμε όλοι ΜΑΖΙ.

Τόνια Ζαραβέλα -Σε ποια προβλήματα του Λαγκαδά έρχεται να δώσει απάντηση η δική σας υποψηφιότητα και με ποιες νέες ιδέες είναι φορτωμένο το πρόγραμμά σας;

Θεόδωρος Τζιαμπάζης – Γνωρίζουμε όλοι ότι ο Δήμος μας, ανάμεσα στους δέκα μεγαλύτερους Δήμου της χώρας, έρχεται αντιμέτωπος με πληθώρα διαφορετικών προβλημάτων γιατί λόγω της γεωγραφίας του, συνυπάρχουν αστικά και αγροτικά χαρακτηριστικά, πεδινές, ορεινές και παραλίμνιες περιοχές. Μάλιστα, εμείς, που ζούμε στα όριά του, τα βιώνουμε και τα αφουγκραζόμαστε καθημερινά. Κυρίαρχη όμως θέση ανάμεσα τους κατέχει ο πολιτισμός της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ των συνδημοτών μας. Είμαστε όμως σε θέση, με γνώση και στοχευμένες δράσεις, να θέσουμε προτεραιότητες για την κάθε περιοχή και να παρέμβουμε. Προτεραιότητα για μας αποτελεί η βελτίωση της ποιότητας ζωής σε κάθε γωνιά του δήμου μας. Η επόμενη μέρα πρέπει να ξημερώσει με ένα δήμο καθαρό, φωτισμένο και ασφαλή. Ένα Δήμο ΚΑΘΑΡΟ στην όψη και στην υπόληψη. Στο πρόγραμμά μας κυριαρχούν για τις αγροτικές περιοχές ζητήματα άρδευσης και οδοποιίας, ενώ για τις αστικές η αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού, οι χώροι πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού Επίσης, η λειτουργία δημοτικής συγκοινωνίας για την εξυπηρέτηση των δημοτών μας αποτελεί άμεσο στόχο. Η υλοποίησή τους είναι εφικτή με σωστή διαχείριση και νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου. Στόχος μας είναι να εξαντλήσουμε όλες τις χρηματοδοτικές πηγές με την εκτέλεση Έργων Παραχώρησης- έργων ΣΔΙΤ, που δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό του Δήμου μας, με την αξιοποίηση εθνικών, ευρωπαϊκών και περιφερειακών προγραμμάτων καθώς και με ανταποδοτικές χρηματοδοτήσεις.

Τόνια Ζαραβέλα -Το όνομα του συνδυασμού σας είναι «Σύμπραξη Δημιουργίας». Πόσο αναγκαία κρίνεται σε αυτές τις εκλογές η σύμπραξη και η συνεργασία των προσώπων που θα εκλεχθούν την 26η Μαΐου; Τελικά ο «Κλεισθένης» είναι ένας νόμος που καταδικάζει σε ακυβερνησία τους δήμους; Έχετε κάποιον τέτοιο φόβο;

Θεόδωρος Τζιαμπάζης – Δηλώνω περήφανος για τα άτομα που απαρτίζουν το συνδυασμό μας. Αποτελούν, κυριολεκτικά, την ψυχή της “Σύμπραξης Δημιουργίας”. Πρόκειται για μία δυναμική και άφθαρτη ομάδα που προέρχεται από όλους τους επαγγελματικούς χώρους και τις ηλικιακές ομάδες και είναι έτοιμη να προσφέρει σε ένα μεγάλο δήμο με πολλές ιδιαιτερότητες και απαιτήσεις. Άνθρωποι εργατικοί, έμπειροι και αξιόλογοι όλοι τους ζουν στα όρια του δήμου μας, γνωρίζουν όλα τα προβλήματα του και έχουν τη διάθεση και το μεράκι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για την επίλυσή τους. Είναι οι συνοδοιπόροι μου σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα. Η ζωντάνια και η πείρα τους αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την υλοποίηση του προγράμματός μας. Έχω την ανάγκη να τους ευχαριστήσω όλους για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους. Το νέο εκλογικό σύστημα, ο Κλεισθένης, αποτελεί τη νέα πραγματικότητα στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ανοίγοντας δρόμους στην πολυφωνία και στη σύγκλιση. Ωστόσο, η συναίνεση κι η συνεργασία δεν επιβάλλονται. Κατακτώνται. Βαθιά μου επιθυμία και πρόθεση είναι να εργαστώ για το καλό του τόπου μας, του Δήμου Λαγκαδά. Άλλωστε είμαι “γέννημα θρέμμα” του. Και αν αυτό σημαίνει συνεργασία, τότε θα συνεργαστώ με όλες τις υγιείς δυνάμεις του Τόπου μας στη βάση κοινών αρχών και δεσμεύσεων. Σε καμία περίπτωση όμως σε βάση συναλλαγής. Βέβαια στόχος, δικός μου και της παράταξής μου, παραμένει η αυτοδυναμία, προκειμένου να υλοποιήσουμε το όραμά μας.

Τόνια Ζαραβέλα -Πώς θυμάστε τον Λαγκαδά των παιδικών σας χρόνων; Ποιες μνήμες δικές σας θα θέλατε να επιστρέψουν στην πόλη για να τις αποκτήσουν τα σημερινά παιδιά;

Θεόδωρος Τζιαμπάζης – Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Λαγκαδά. Ανατρέχοντας, λοιπόν, στο παρελθόν μου ως παιδιού, τέσσερις δεκαετίες πίσω, ένα θυμάμαι έντονα, το ασφαλές παιχνίδι. Γυρνούσαμε στις γειτονιές, σχεδόν από την ηλικία των πέντε ετών, χωρίς οι γονείς μας να νιώθουν κανένα φόβο. Όλα ήταν δρόμος και γέλιο. Κάθε μέρα μία αρχή. Αυτές τις μνήμες πρέπει να έχουν στο μέλλον και τα σημερινά παιδιά, τα παιδιά μας. Τις δικαιούνται και τις αξίζουν. Σήμερα υπάρχουν πιστοποιημένες παιδικές χαρές στο Δήμο μας. Επείγει, όμως, να πιστοποιηθούν σύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές από άκρη σε άκρη του Δήμου, χωρίς καμία εξαίρεση. Και αυτό δεν αποτελεί μόνο δέσμευση είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ. Να επανδρωθούν με ασφαλή όργανα, παιχνίδια, με φροντισμένο πράσινο χώρο, παγκάκια και φύλαξη, για να τις χαίρονται όλα τα παιδιά της περιοχής μας και οι οικογένειές τους. Γονείς και παιδιά, αυτή η ζωτικής σημασίας κοινότητα ζωής, πρέπει να αντέξουν. Και, για να αντέξουν, πρέπει να ενισχυθούν από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Τόνια Ζαραβέλα -Πώς οραματίζεστε το «αύριο» του Λαγκαδά;

Θεόδωρος Τζιαμπάζης – Στόχος και μέλημά μου είναι να δώσω νέα ρότα στο Δήμο μας, ρεαλιστική και σύγχρονη. Δηλώνω ΠΑΡΩΝ στην πρόκληση ευθύνης για το Δήμο. Παρών με έναν και μοναδικό όρο, τον οποίο έθεσα εξαρχής σε όλους. Κι αυτός δεν είναι άλλος από την ενότητα της κοινωνίας μας. Τα προβλήματα είναι πολλά και σύνθετα και απαιτούν συγκλίσεις και ενωτικές διεργασίες. Είναι όμως ο μόνος δρόμος, για να ανατραπούν οι πρακτικές του χτες, των μικροσυμφερόντων και της ιδιοτέλειας. Προτάσσουμε αποκλειστικά το συμφέρον του Δήμου μας, με σαφή σχεδιασμό, με συγκεκριμένα όρια και όρους νομιμότητας, με περιβαλλοντική συνείδηση και καινοτόμες μεθόδους για ένα Δήμο καθαρό στην όψη και στην υπόληψη

Διαβάστε περισσότερα στο TheCaller.gr

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα