Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Σάββατο 27/04/2024

Κίνδυνος καταστροφής της ελληνικής εκτατικής βοοτροφίας

Υπαρκτός κίνδυνος ολοκληρωτικής καταστροφής της ελληνικής εκτατικής βοοτροφίας από άστοχους χειρισμούς των συνδεδεμένων ενισχύσεων.

Γεώργιος Αρβανιτίδης .

Μέλη της Κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σ. ΛΙβανό με θέμα σχετικά με τον υπαρκτό κίνδυνο ολοκληρωτικής καταστροφής της ελληνικής εκτατικής βοοτροφίας από άστοχους χειρισμούς των συνδεδεμένων ενισχύσεων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι βουλευτές στο κείμενο της ερώτησής τους:

Κύριε Υπουργέ

Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει, οι προτάσεις που περιέλαβε η Κυβέρνηση όσον αφορά την κατηγοριοποίηση και τη διάκριση των συνδεδεμένων ενισχύσεων στο βόειο κρέας, στο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο στα πλαίσια της ΚΑΠ 2023-2027, που κατατέθηκε από την χώρα μας στην ΕΕ, αγνοώντας τις προτάσεις των αρμόδιων φορέων των κτηνοτρόφων.

Δεδομένου ότι η ελληνική κτηνοτροφία καλείται να αντιμετωπίσει υπέρμετρες αυξήσεις σε ενέργεια , πετρελαιοειδή και ζωοτροφές

Δεδομένου ότι οι συνέπειες της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και της πανδημίας δεν έχουν ακόμη εξαλειφθεί

Δεδομένου ότι πρέπει να διατηρηθούν οι όροι για καλύτερη στόχευση των προαιρετικών συνδεδεμένων ενισχύσεων, την αύξηση και την διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της κρεοπαραγωγικής βοοτροφίας

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα