Edit

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

info@gfd.gr

Τρίτη 05/07/2022

Κίνδυνος Φωτιάς σε ξερά χόρτα και απορρίμματα στον Λαγκαδά

Σφοδρά παράπονα για τα θέματα καθαριότητας διατυπώνουν οι κάτοικοι του Δήμου Λαγκαδά , κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των δημοτών.

Χόρτα ξερά με μεγάλο κίνδυνο πυρκαγιάς και άγρια βλάστηση σε παρατημένα οικόπεδα που σε αρκετές περιπτώσεις αγγίζουν το μισό μέτρο, συσσωρευμένα κλαδέματα και μπάζα που δεν μαζεύονται, ανοικτά φρεάτια με ορατό τον κίνδυνο να πέσουν μέσα μικρά παιδιά, χορταριασμένα πάρκα και ακαθαρσίες από περιττώματα σκύλων, συνθέτουν το σκηνικό σε αρκετές περιοχές του Δήμου και ειδικότερα στον Λαγκαδά και σε πολλές ενότητες του Δήμου Λαγκαδά .

Κάτοικοι του Δήμου Λαγκαδά που επικοινώνησαν με το Live lagadas  καταγγέλλουν ότι πλέον δεν τολμούν να βγουν στις αυλές των σπιτιών τους, καθώς οι τεράστιες ανοικτές εκτάσεις σε συνδυασμό με την ολιγωρία που παρατηρείται στον καθαρισμό των χόρτων από τα πεζοδρόμια και τα οικόπεδα, έχουν μετατρέψει τις περιοχές αυτές σε εστίες μολύνσεων με αυξημένη παρουσία ερπετών τρωκτικών και σμήνη απο κουνούπια .

Την αγανάκτηση των δημοτών προκαλεί επίσης η εικόνα εγκατάλειψης που παρουσιάζουν οι χώροι πρασίνου και οι παιδικές χαρές που λειτουργούν στα όρια του Δήμου, που σε αρκετές περιπτώσεις έχουν αφεθεί στο έλεος του χρόνου.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του χορταριασμένα πάρκα , όπου η πρόσβαση για μικρά παιδιά είναι σχεδόν απαγορευτική, ενώ και τα παιχνίδια του χώρου έχουν υποστεί φθορές και άλλες ζημιές και οι αρμόδιες αρχές δεν έχουν μεριμνήσει για την επιδιόρθωση ή την αντικατάστασή τους, με αποτέλεσμα να ελλοχεύουν κίνδυνοι για τους νεαρούς επισκέπτες του πάρκου.

Τελείωσαν οι εκλογες και μαζί με αυτές και η δύναμη του πολίτη με τους υπεύθυνους για την κατάσταση να μας  λοιδορούν .

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Η κλιματική αλλαγή απειλεί τη Μεσόγειο

SOS εκπέμπει ο πλανήτης μας, με νέα διεθνής επιστημονική μελέτη να δείχνει πως η κλιματική αλλαγή θα συνεχίσει να προκαλεί σοβαρά προβλήματα τα επόμενα χρόνια, κυρίως στη Μεσόγειο.

Fuel Pass: Η Επιστροφή

Προσαύξηση του οικογενειακού εισοδήματος ανάλογα με τον αριθμό των μελών του νοικοκυριού έως και τα 45.000 ευρώ και αύξηση του ποσού έως τα 100 ευρώ για το επόμενο τρίμηνο ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται η κύρια κατοικία του φορολογούμενου και το είδος του οχήματος προβλέπει το νέο καθεστώς για την επιδότηση στα υγρά καύσιμα, δηλαδή του Fuel Pass 2.

Πριν από το άνοιγμα της πλατφόρμας για την υποβολή των αιτήσεων στο τέλος Ιουλίου τα νοικοκυριά θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Δικαιούχοι. Τα φυσικά πρόσωπα συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και έχουν στη κατοχή τους αυτοκίνητο η μοτοσυκλέτα.