Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τετάρτη 27/09/2023

Και αν ήταν fake news o βάτραχος στη σαλάτα;

fake news,βάτραχος,σαλάτα,ΑΒ,
Την στιγμή που έχουν περάσει 20 μέρες από την υπόθεση της καταγγελίας από καταναλωτή πως βρέθηκε βάτραχος σε συσκευασμένη σαλάτα γνωστή αλυσίδας super market, και ενώ η εταιρεία έχει απαντήσει πως διερευνά την υπόθεση, μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει το τι πραγματικά συνέβη.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Οκτωβρίου πλήθος ερωτημάτων αλλά και δυσαρέσκεια προκλήθηκε σε καταναλωτές όταν πρόσωπο ανάρτησε φωτογραφία όπου απεικονίζεται ζωντανός βάτραχος σε συσκευασμένη σαλάτα.

Άμεση ήταν η αντίδραση της εταιρείας η οποία ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως “το συμβάν όντως συνέβη σε κατάστημα μας και έχει μπει στην διαδικασία Red Bag (διαδικασία ποιοτικού ελέγχου προϊόντων). Ο προμηθευτής μας έχει ενημερωθεί σχετικά με το γεγονός, έχει λάβει ήδη τις κατάλληλες ενέργειες και έχει δεσμευτεί ώστε να μην ξανασυμβεί αντίστοιχο γεγονός στο μέλλον. Ως ΑΒ παρακολουθούμε στενά το θέμα με στόχο να διασφαλίζουμε κάθε μέρα την αδιαπραγμάτευτη ποιότητα των προϊόντων μας”.

Με λίγα λόγια, η εταιρεία επιφυλάσσεται ως προς το τελικό πόρισμα.

Ωστόσο, μπορεί το φαινόμενο να προκάλεσε σοκ στους Ελληνες, με μία καλή αναζήτηση όμως στο διαδίκτυο μπορεί κάποιος να διαπιστώσει πως στο εξωτερικό τέτοιες αναρτήσεις αποτελούν σύνηθες φαινόμενο. Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο δε, είναι πως ενώ σε αρκετές περιπτώσεις τα αντίστοιχα περιστατικά έχουν επιβεβαιωθεί, δεν είναι λίγα και εκείνα που τελικά διαψεύστηκαν ως fake news.

Ακολουθεί ενδεικτικά λίστα με τα περιστατικά που φανερώνουν τη μεγάλη έκταση που έχει πάρει το φαινόμενο παγκοσμίως. Σημειώνεται ότι τα περιστατικά που ακολουθούν έχουν εξακριβωθεί ως ακριβή. Είναι εκείνα ακριβώς τα περιστατικά που έδωσαν αφορμή για τη διάδοση fake news που θα μπορούσαν να γίνουν εύκολα πιστευτά.

Γυναίκα στη Minneola της Φλόριντα βρήκε ζωντανό βάτραχο που σέρνεται στην τσάντα της φρέσκιας μαρούλι αγοράς που αγόρασε από την Wall-Mart.

Μητέρα στο Μπρούκλιν έμεινε με την εύρεση ενός ζωντανού βάτραχου στο μαρούλι της από το Park Slope Food Co-Op.

Γυναίκα στο Ντιτρόιτ απελευθέρωσε μικροσκοπικό βάτραχο που βρήκε να “χορεύει” στο μαρούλι της.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με επιστήμονες η έλλειψη φυτοφαρμάκων στα βιολογικά μαρούλια μπορεί να οδηγήσει τα συμπαθή κατά τα άλλα ζωντανά να βρουν το δρόμο τους προς την παραγωγή…

πηγή

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Μαρία Κουλτουκή για ένα Αειφόρο Λαγκαδά εκμεταλλευόμενοι τις Ανανεώσιμες Πηγές και τα Φωτοβολταϊκά

Μαρία Κουλτουκή για έναν Αειφόρο Λαγκαδά εκμεταλλευόμενοι τις Ανανεώσιμες Πηγές και τα Φωτοβολταϊκά Αγαπητοί συμπολίτες του Δήμου Λαγκαδά είμαι πτυχιούχος της Νομικής σχολής του ΑΠΘ

Κατερίνα Καραποστόλου Σκέψεις και προτάσεις για την εκπαιδευτική πολιτική του Δήμου Λαγκαδά

Κατερίνα Καραποστόλου : Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες Η περίοδος που διανύουμε– με χρονικό ορόσημο τις δημοτικές εκλογές της  8ης Οκτωβρίου 2023 – αποτελεί μια περίοδο σημαντικών

Νέος Πρόεδρος Χρήστος Παντέλης του Πειθαρχικού της Ένωσης Λειτουργών & Γραφείων Κηδειών Ελλάδος

Για τρίτη θητεία πρόεδρος του Πειθαρχικού της Ενωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος ο Χρήστος Παντέλης Συνεχίζει για τρίτη θητεία ο Χρήστος Παντέλης ως πρόεδρος του