Edit

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

info@gfd.gr

Δευτέρα 04/07/2022

Και Εξοπλισμούς και Κοινωνική Πολιτική του Δ.Βαρτζόπουλου

dimitris vartzopoulos vouleytis
Και «όπλα» και «βούτυρο» χρειάζεται η χώρα ήταν η ουσία της παρέμβασης του Δημήτρη Βαρτζόπουλου στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2020 στην ολομέλεια της Βουλής.

Οι περισσότερες πλούσιες ευρωπαϊκές χώρες  δείχνουν σχεδόν αποκλειστική προτίμηση  για το «βούτυρο». Ενισχύουν τις κοινωνικές τους υπηρεσίες παρά τον στρατό τους, τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.
«Σε μας όμως τούτο δεν είναι δυνατόν.

Η χώρα μας απειλείται ευθέως εξ Ανατολών. Παρά την θερμή υποστήριξη  μας σε ευρωπαϊκό και διεθνές διπλωματικό επίπεδο η στρατιωτική βοήθεια είναι αμφίβολος. Αν το ΝΑΤΟ δεν είναι πράγματι εγκεφαλικά νεκρό,  όπως είπε ο Γάλλος πρόεδρος, είναι  σίγουρα τετραπληγικό.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση – πλην Γαλλίας- είναι στρατιωτικά ανεπαρκής. ΟΙ ΗΠΑ του Τραμπ αλλάζουν πολιτική κάθε 5’. Άρα μπορούμε να βασιζόμαστε μόνον στον εαυτό μας. Ορθώς λοιπόν και ο φετινός προϋπολογισμός  κρατά την παράδοση σημαντικών αμυντικών δαπανών. Επειδή μάλιστα θα πρέπει, τουλάχιστον το 20% να διατίθεται σε εξοπλισμούς, μία αύξηση του συνολικού αμυντικού προϋπολογισμού δεν πρέπει να αποκλείεται» συνέχισε.
«Σε μας όμως είναι απολύτως απαραίτητο και το βούτυρο.

Η κοινωνική πολιτική. Επιτακτική είναι η ανάγκη ενίσχυσης των  στρωμάτων που απειλούνται από κοινωνικό αποκλεισμό. Που  πληρώνουν ακριβά βασικά αγαθά, έχουν φορολογηθεί ανελέητα και κερδίζουν πολύ λιγότερα από τον μέσο όρο του Ο.Ο.Σ.Α.
Εκ των ων ουκ άνευ είναι  μια συνεκτική προνοιακή πολιτική, που μπορεί να οικοδομηθεί μόνον επί των θεμελίων του ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος. Είναι απαραίτητο λοιπόν α) να εκκινήσει άμεσα η αντικατάσταση των παντοειδών παροχών σε είδος από παροχές σε χρήμα β) να απλοποιηθούν και να συνδεθούν με εισοδηματικά κριτήρια όλα τα προνοιακά και αναπηρικά επιδόματα γ) να υπάρξει ένας αξιόπιστος μηχανισμός παροχής δεύτερης ευκαιρίας στους μικρομεσαίους, που χρεοκόπησαν και δ) όλα αυτά να αποτελέσουν ένα ενιαίο σύστημα κοινωνικής προστασίας που θα εφαρμόζεται από μία ενιαία υπηρεσία, τον ΟΠΕΚΑ πχ.»
Κατέληξε μάλιστα υπογραμμίζοντας: «Άρα λοιπόν θωράκιση της χώρας από την εξωτερική επιβουλή και του λαού από την ανέχεια, και όπλα και βούτυρο, αυτή είναι η ουσία της πολιτικής μας, της πατριωτικής και λαϊκής ιδεολογίας μας»

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Η κλιματική αλλαγή απειλεί τη Μεσόγειο

SOS εκπέμπει ο πλανήτης μας, με νέα διεθνής επιστημονική μελέτη να δείχνει πως η κλιματική αλλαγή θα συνεχίσει να προκαλεί σοβαρά προβλήματα τα επόμενα χρόνια, κυρίως στη Μεσόγειο.

Fuel Pass: Η Επιστροφή

Προσαύξηση του οικογενειακού εισοδήματος ανάλογα με τον αριθμό των μελών του νοικοκυριού έως και τα 45.000 ευρώ και αύξηση του ποσού έως τα 100 ευρώ για το επόμενο τρίμηνο ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται η κύρια κατοικία του φορολογούμενου και το είδος του οχήματος προβλέπει το νέο καθεστώς για την επιδότηση στα υγρά καύσιμα, δηλαδή του Fuel Pass 2.

Πριν από το άνοιγμα της πλατφόρμας για την υποβολή των αιτήσεων στο τέλος Ιουλίου τα νοικοκυριά θα πρέπει να γνωρίζουν τα εξής:

Δικαιούχοι. Τα φυσικά πρόσωπα συμπεριλαμβανομένων και ελευθέρων επαγγελματιών που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και έχουν στη κατοχή τους αυτοκίνητο η μοτοσυκλέτα.