Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 19/04/2024

Κώστας Γιουτίκας «Στις κάλπες να υπερισχύσουν οι ικανοί και αποτελεσματικοί»

Κώστας Γιουτίκας,κάλπες,υπερισχύσουν,ικανοί,αποτελεσματικοί,
«Στις κάλπες να υπερισχύσουν οι ικανοί και αποτελεσματικοί»

Του Κώστα Γιουτίκα

Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας
Υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου με το συνδυασμό «Αλληλεγγύη»

Στις κάλπες της Κυριακής, σας ζητώ να με κρίνετε και να με αξιολογήσετε με κεντρικό κριτήριο τη δουλειά μου στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Δεσμεύτηκα απέναντι σας το 2014, όταν για πρώτη φορά σε ηλικία 38 ετών, με στείλατε στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου, ότι θα δουλέψω για να φέρω αποτελέσματα. Και τήρησα την υπόσχεσή μου.
Έκανα πράξη φρέσκιες ιδέες, έδωσα λύσεις σε προβλήματα της καθημερινότητας, συνέβαλλα στην υλοποίηση πολιτικών με αναπτυξιακό πρόσημο.
Λάβαμε και υλοποιούμε αποφάσεις που μεταφέρουν τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία σε μια νέα εποχή.
Θα αναφέρω μόνο μερικές.
Η Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος είναι ο συντονιστής για λογαριασμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του ΤΕΕ/ΤΚΜ και όλων των δήμων κατά μήκος του Θερμαϊκού Κόλπου,
της μητροπολιτικού χαρακτήρα παρέμβασης για την ενιαία ανάδειξη και την αξιοποίηση του παράκτιου μετώπου της Θεσσαλονίκης, από το Αγγελοχώρι έως το Καλοχώρι. Σχεδιάζουμε ενιαία αρχιτεκτονικά και να οργανώνουμε μια συνεχόμενη ζώνη αναψυχής στα 54 χιλιόμετρα του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης με χώρους αναψυχής, ψυχαγωγίας και περιπάτου που θα συνδέουν ταυτόχρονα την [παραλία με όλα τα μνημεία και τα ιστορικά σημεία της πόλης. Έτσι διαμορφώνουμε μια νέα ταυτότητα για τη Θεσσαλονίκη, το σύγχρονο brand name της, ενισχύουμε την τουριστική και οικονομική ανάπτυξη, δίνουμε επιπλέον τη δυνατότητα στους πολίτες και τους επισκέπτες να γνωρίσουν τους οικολογικούς παραδείσους του Δέλτα του Αξιού και της λιμνοθάλασσας του Καλοχωρίου, ενώ αποδίδουμε το παραλιακό μέτωπο, πιο λειτουργικό και αισθητικά αναβαθμισμένο στους κατοίκους.
Ακόμη πετύχαμε να τεθεί σε ισχύ, ο Ν. 4302 που ρυθμίζει θέματα λειτουργίας Μεταφορικών Εταιρειών και Logistics, ο οποίος ενδιαφέρει ιδιαίτερα την Κεντρική Μακεδονία, αφού περισσότερες από 100 εγχώριες και πολυεθνικές εταιρίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για επενδύσεις Logistics στη Θεσσαλονίκη.
Πέραν αυτών, με πρωτοποριακές παρεμβάσεις στους τομείς της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης και της Βιώσιμης Αστικής Μετακίνησης, μεταμορφώνουμε τη Θεσσαλονίκη σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή μεγαλούπολη, που σέβεται τους πολίτες της και το περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό προχωρούμε στην προμήθεια των πρώτων 14 ηλεκτρικών οχημάτων που θα ενταχθούν στο στόλο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και 20 διπλών φορτιστών. Ο πρώτος κοινόχρηστος σταθμός δωρεάν φόρτισης για
ηλεκτρικά αυτοκίνητα ήδη λειτουργεί μπροστά από το νέο κτίριο της Περιφέρειας. Επιπρόσθετα, εξασφαλίσαμε 2, 5 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ , ώστε και οι Δήμοι του πολεοδομικού συγκροτήματος που το επιθυμούν, να ανανεώσουν τους στόλους των δικών τους οχημάτων με ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.
Ταυτόχρονα διαθέτουμε 10 εκ. ευρώ, στους ΟΤΑ για να δημιουργήσουν οργανωμένους χώρους συγκέντρωσης ανακυκλώσιµων υλικών και μεταχειρισμένων αντικειμένων τα λεγόμενα Πράσινα Σημεία. Και ήδη έχουμε αδειοδοτήσει τα πρώτα «Πράσινα Σημεία» των Δήμων Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Παύλου Μελά, Βόλβης, Θερμαϊκού, Χαλκηδόνας, ενώ υπό έκδοση είναι η άδεια για «Πράσινο Σημείο » στο Δήμο Ωραιοκάστρου.
Χρειάζομαι τον έναν από τους τέσσερις σταυρούς σας, γιατί νιώθω ότι μπορώ πολλά ακόμη να προσφέρω για το κοινό καλό, δουλεύοντας με το ίδιο μεράκι, με πνεύμα συνεννόησης και διάθεση συνεργασίας με όλους τους φορείς.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα