Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τετάρτη 27/09/2023

Λαίκη Συσπείρωση Λαγκαδά καταστροφικές πλημμύρες στο Ζαγκλιβέρι

Για άλλη μια φορά ο λαός βρέθηκε απροστάτευτος μπροστά σε ένα φυσικό φαινόμενο. Σπίτια στο Ζαγκλιβέρι πλημμύρησαν, περιουσίες καταστράφηκαν, δρόμοι έκλεισαν.

Φάνηκαν ξανά οι τεράστιες ευθύνες της δημοτικής αρχής, της Περιφέρειας και της κυβέρνησης που χρόνια τώρα δεν κάνουν τίποτα για να μην επαναλαμβάνονται τέτοια φαινόμενα.

Τα επιχειρήματα περί “ακραίων φαινομένων” και “κλιματικής αλλαγής” είναι στάχτη στα μάτια για να κρύψουν τις ευθύνες τους.

Η πραγματικότητα είναι ότι ουσιαστικά έργα αντιπλημμυρικής προστασίας δεν γίνονται. Τέτοια έργα, όπως και άλλα για αντιπυρική και αντισεισμική προστασία, απουσιάζουν, ενώ τα χρήματα που προϋπολογίζονται για αυτά είναι κυριολεκτικά ψίχουλα. Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που θέλει τα πάντα να σχεδιάζονται με βάση το κέρδος, της πολιτικής που ιεραρχεί και χρηματοδοτεί έργα, κατά προτεραιότητα, για την ενίσχυση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η ευθύνη της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών δεν μπορεί να σταματά με την αποστολή ενός μηνύματος στα κινητά μας τηλέφωνα που μας λέει να μείνουμε στα σπίτια μας. Άλλωστε, το νερό μπήκε μέσα στα σπίτια των ανθρώπων στο Ζαγκλιβέρι και αλλού!

Ο λαός οργανωμένα και μαζικά να διεκδικήσει να παρθούν άμεσα μέτρα για την αποκατάσταση των ζημιών:

-Να καταγραφούν οι ζημιές και να υπάρξουν μέτρα ανακούφισης και αποζημίωσης στο 100% των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών.

-Πόρους από κράτος – Περιφέρεια – Δήμο για να λυθούν άμεσα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν σε οδικές και άλλες υποδομές.

Τώρα να προχωρήσουν αντιπλημμυρικά έργα για να μην έχουμε τα ίδια στην επόμενη καταιγίδα.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Ο γνωστός επιχειρηματίας Χρήστος Παπασωτηρίου υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη “Αλληλεγγύη“, με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα είναι στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ο γνωστός επιχειρηματίας Χρήστος Παπασωτηρίου.

Μαρία Κουλτουκή για ένα Αειφόρο Λαγκαδά εκμεταλλευόμενοι τις Ανανεώσιμες Πηγές και τα Φωτοβολταϊκά

Μαρία Κουλτουκή για έναν Αειφόρο Λαγκαδά εκμεταλλευόμενοι τις Ανανεώσιμες Πηγές και τα Φωτοβολταϊκά Αγαπητοί συμπολίτες του Δήμου Λαγκαδά είμαι πτυχιούχος της Νομικής σχολής του ΑΠΘ

Κατερίνα Καραποστόλου Σκέψεις και προτάσεις για την εκπαιδευτική πολιτική του Δήμου Λαγκαδά

Κατερίνα Καραποστόλου : Αγαπητές συμπολίτισσες, αγαπητοί συμπολίτες Η περίοδος που διανύουμε– με χρονικό ορόσημο τις δημοτικές εκλογές της  8ης Οκτωβρίου 2023 – αποτελεί μια περίοδο σημαντικών

Νέος Πρόεδρος Χρήστος Παντέλης του Πειθαρχικού της Ένωσης Λειτουργών & Γραφείων Κηδειών Ελλάδος

Για τρίτη θητεία πρόεδρος του Πειθαρχικού της Ενωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος ο Χρήστος Παντέλης Συνεχίζει για τρίτη θητεία ο Χρήστος Παντέλης ως πρόεδρος του