Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

info@gfd.gr

Δευτέρα 27/03/2023

Μέτρα που θα ισχύουν για τις ημέρες του Πάσχα 2021

Ποια μέτρα θα ισχύουν για τις ημέρες του Πάσχα 2021 για τις εκκλησίες τον Επιτάφιο, την Ανάσταση, το Πασχαλινό τραπέζι

Τα μέτρα που εισηγήθηκε η επιτροπή:

Η Επιτροπή εισηγήθηκε σχετικά με τον αριθμό ατόμων στους ιερούς ναούς κατά τη διάρκεια των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, να ισχύσει η αναλογία του ενός ατόμου ανά 25 τετραγωνικά μέτρα, με τα υγειονομικά μέτρα τα οποία ήδη ισχύουν.

Επίσης, σε εξωτερικούς χώρους των ναών να τηρείται η ενδεδειγμένη απόσταση, αν είναι δυνατόν, των 10 μέτρων μεταξύ των πιστών.

Ειδικά ως προς τη χρήση μάσκας στους ναούς, η Επιτροπή εισηγήθηκε τη χρήση διπλής μάσκας για τους πιστούς τόσο σε εσωτερικούς, όσο και στους εξωτερικούς χώρους. Περαιτέρω την εφαρμογή υποχρεωτικού τεστ για τους ιερείς και το προσωπικό των ναών.

Σχετικά με τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και ειδικά της Μεγάλης Παρασκευής, η Επιτροπή πρότεινε η περιφορά του Επιταφίου να λάβει χώρα στον προαύλιο χώρο των ναών χωρίς, αν είναι δυνατόν, να γίνει η πομπή. Και δεύτερον, το καθιερωμένο προσκύνημα του Επιταφίου να διενεργηθεί εκτός ναού.

Σχετικά με το χρονικό όριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας. Η Επιτροπή εισηγείται ο περιορισμός κυκλοφορίας, που θα ισχύσει τη Μεγάλη Εβδομάδα να είναι από τις 22:00 και την ημέρα του Πάσχα στις 21:00. Και από τις 3 Μαΐου 2021, δηλαδή τη Δευτέρα του Πάσχα, ο περιορισμός κυκλοφορίας να ισχύει από τις 23:00.

Σχετικά με την Κυριακή του Πάσχα κατ’ εξαίρεση να ισχύσει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών, με ανώτατο αριθμό των 9 ατόμων στη συνάθροιση. Εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο, δύο ευρύτερες οικογένειες και πάντως έως 12 άτομα.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα