Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 19/04/2024

Μαζικά κρούσματα γαστρεντερίτιδας στον Λαγκαδά

Συμπτώματα γαστρεντερίτιδας εμφάνισαν περίπου 20 άτομα ενήλικες στην Χρυσαυγή Λαγκαδά και την ευρύτερη περιοχή με αποτέλεσμα να σπεύσουν στα εξωτερικά ιατρεία του ΕΣΥ Λαγκαδά .

Οι γιατροί που τους εξέτασαν διέγνωσαν μια ήπιας μορφή γαστρεντερίτιδα, τους έδωσαν φαρμακευτική αγωγή και οδηγίες και του συμβούλεψαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Με την εμφάνιση των ομαδικών αυτών κρουσμάτων και ύστερα από καταγγελίες ότι έπαθαν γαστρεντερίτιδα ύστερα από κατάποση νερού όταν επανήλθε το νερό  από την πολύωρη διακοπή νερού  στις 14/10/2019 μετά την βλάβη .

Ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία το Live Lagadas news με τον Διευθυντή του ΕΣΥ Λαγκαδά κ. Βικελούδα μας διαβεβαίωσε ότι υπάρχει  κινητοποίηση φορέων υγείας καθώς ο Διευθυντής του ΕΣΥ Λαγκαδά  ενημέρωσε άμεσα  την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και τον Δήμαρχο Λαγκαδά για το φαινόμενο για να δουν από τι προήλθε.

Με την εμφάνιση των ομαδικών αυτών κρουσμάτων κινητοποιήθηκε άμεσα η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας (ΠΚΜ) που πήρε δείγματα απο το νερό για να γίνουν οι σχετικές αναλύσεις .

Με τα έως τώρα δεδομένα δεν μπορεί να αποκλειστεί η υδατογενής πηγή της επιδημίας ενώ παράλληλα αναμένονται τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου δειγμάτων νερού που εστάλησαν.

 

 

 

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα