Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Τρίτη 16/04/2024

Μασούτης – Υπερηφάνεια η 3 θέση των βραβείων Best Workplaces

Μασούτης,Υπερηφάνεια,3 θέση,βραβείων,Best Workplaces,
Η εταιρεία Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. ιδρύθηκε το 1976 στη Θεσσαλονίκη. Διαθέτει σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων σούπερ μάρκετ στη Βόρεια Ελλάδα ενώ –με την εξαγορά της εταιρείας Προμηθευτική με 56 καταστήματα στην Αττική και στην Άνδρο– επεκτείνεται τάχιστα και στην υπόλοιπη χώρα. Συνολικά διαθέτει αυτή τη στιγμή 309 Super Market και 22 Cash & Carry.

Ενέργειες που ξεχωρίζουν:

Η κουλτούρα προσωπικής ανάπτυξης είναι χαρακτηριστικό της εταιρείας: στα εσωτερικά εκπαιδευτικά προγράμματα αναφέρονται περιπτώσεις στελεχών που εξελίχθηκαν σε διευθυντικό επίπεδο από επίπεδο νεο-προσλαμβανόμενου ή ακόμα και πρακτικής άσκησης.

Πρόσφατα αποφασίστηκε να δημιουργηθεί στις εγκαταστάσεις των κεντρικών γραφείων ένας χώρος-μουσείο, ο οποίος θα φιλοξενεί ιστορικά και αναμνηστικά αντικείμενα από το ξεκίνημα της εταιρείας έως σήμερα (όπως η πρώτη σακούλα Μασούτη, το πρώτο πενηντάρικο που εισπράχθηκε, φωτογραφίες, παλιός ετικετογράφος-πιστολάκι τιμών, κ.λπ.)

Η εταιρεία, με ανοιχτή πρόσκληση, κάλεσε πέρυσι όλους τους εργαζομένους να συμμετάσχουν στο casting για το νέο διαφημιστικό spot της εταιρείας και με αυτόν τον τρόπο να νιώσουν ότι η εταιρεία στηρίζεται σε αυτούς.

Η εταιρεία υποστηρίζει τις αθλητικές δραστηριότητες των εργαζομένων της. Διαθέτει ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία είναι για δύο συνεχόμενα χρόνια πρωταθλήτρια των Αγώνων Εργασιακού Αθλητισμού του Ελληνικού Οργανισμού Εργασιακής Άθλησης και Υγείας, και ομάδα μπάσκετ από τα καταστήματα της Καβάλας.

Αν και απασχολεί τόσες χιλιάδες εργαζομένους, είναι σημαντική η αίσθηση της αμεσότητας που νιώθουν οι εργαζόμενοι με τη διοίκηση της εταιρείας.

Για παράδειγμα, εργαζόμενος που αποχώρησε με σύνταξη πριν από μερικά χρόνια και βρέθηκε σε οικονομική ανάγκη απευθύνθηκε στη διεύθυνση της εταιρείας για οικονομική βοήθεια και η εταιρεία ανταποκρίθηκε άμεσα. Σε άλλη περίπτωση, γιος εργαζομένης η οποία απεβίωσε προσλήφθηκε επί τούτω στην εταιρεία, προκειμένου να διατηρηθεί το οικογενειακό εισόδημα και η οικογένεια να καταφέρει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της. Στελέχη της εταιρείας υποστηρίχτηκαν επίσης οικονομικά σε διάφορες περιπτώσεις, μετά από ασθένειες ή ατυχήματα.

Κάποιες από τις παροχές της:

Η εταιρεία βραβεύει όσους εργαζομένους κλείνουν 15 και 30 χρόνια προσφοράς με ρολόι χειρός. Η απονομή γίνεται στη γιορτή για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας. Το 2017 (όπου κόπηκαν 300 βασιλόπιττες, με δώρα αξίας 30.000 ευρώ σε μετρητά), 174 εργαζόμενοι τιμήθηκαν για την πολυετή προσφορά τους στη ΜΑΣΟΥΤΗΣ.

Το 2017 η εταιρεία επένδυσε 340.000 ευρώ σε ενέργειες εκπαίδευσης των εργαζομένων της.

Για όγδοη συνεχόμενη χρονιά στην πρώτη δεκάδα!

Νιώθουμε πραγματικά περήφανοι για τους ανθρώπους μας, που μας οδήγησαν για όγδοη συνεχόμενη χρονιά στην πρώτη δεκάδα των εταιρειών που διαγωνίστηκαν για το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Η διάκριση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, επειδή το προσωπικό της εταιρείας μας είναι διάσπαρτο σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας όπου αναπτύσσεται με τα καταστήματά της, καθώς και στα γραφεία διοίκησης και στο Logistics Center.

Αποδεικνύεται, για ακόμα μία φορά, πως αυτό που έχει σημασία για έναν εργαζόμενο δεν είναι μόνο η υλική ανταμοιβή, αλλά και άλλα, πιο ουσιώδη γι’ αυτόν πράγματα, όπως η υπερηφάνεια για την εταιρεία, η αξιοπιστία που του παρέχει ένας εργοδότης, ο σεβασμός και το αίσθημα δικαιοσύνης που μπορεί να βιώσει στο εργασιακό του περιβάλλον.

Η εταιρεία μας έχει ξεχωρίσει τόσο για τη διασφάλιση των παραπάνω αξιών όσο και για τον οικογενειακό χαρακτήρα που έχει καταφέρει να διατηρήσει, παρά το μέγεθός της, τη δυνατότητα ανοιχτής επικοινωνίας που προσφέρει στους εργαζομένους της, την προοπτική εξέλιξης, τη σιγουριά και την ασφάλεια για το αύριο και για τη συνέπεια απέναντι στους εργαζομένους.

Εκλαμβάνω, λοιπόν, τη διάκρισή μας στην τρίτη θέση των βραβείων BWP ως μια μεγάλη δικαίωση των προσπαθειών μας, καθώς η εταιρεία μας, εδώ και 43 χρόνια, επενδύει στη δημιουργία ενός ποιοτικού, εξαιρετικού και ασφαλούς περιβάλλοντος εργασίας.

Ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους μας.

ΠΗΓΗ 

 

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Η. Ζιακούλης: Άκουσε τη «Φωνή Λογικής» και κατεβαίνει υποψήφιος ευρωβουλευτής

Με το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου «Φωνή Λογικής» κατεβαίνει υποψήφιος ευρωβουλευτής ο έμπειρος αυτοδιοικητικός, Ηλίας Ζιακούλης. Ο κ. Ζιακούλης αναμένεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το