Edit

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

info@gfd.gr

Πέμπτη 07/07/2022

ΜΕΑ ΧΥΤΑ – Που βρίσκεται η αλήθεια κ. Δήμαρχε

Στις τριτοκοσμικές χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και στον λατινοαμερικάνικο νότο οι κυβερνήσεις επιλέγουν συνήθως για τοπικούς άρχοντες, άτομα εύκολα διαχειρίσιμα που είναι πρόθυμα να υλοποιούν ταχύτατα τις εντολές τους, αποκομίζοντας οι ίδιοι την εύνοια τους, και την ανέλιξη τους στα σκαλοπάτια της εξουσίας.

Η εξουσία φθείρει και διαφθείρει αιώνες ολόκληρους, πρόσωπα, τοπικές κοινωνίες, ακόμη και κυβερνήσεις.

Τα γεγονότα που διαδραματίζονται τελευταία στον Λαγκαδά δημιουργούν πολλά ερωτηματικά στην τοπική κοινωνία και στους δημότες, για το τι πραγματικά συμβαίνει στα του Δήμου, και στο αν πραγματικά οι τοπικοί μας άρχοντες οι οποίοι εκλέχθηκαν δια της ψήφου, πραγματικά υπερασπίζονται τα συμφέροντα και την υγεία των Δημοτών.

Ενώ η τοπικές κοινωνίες μαστίζονται και υποφέρουν από τις οικονομικές συνέπειες της κρίσης που την διαδέχθηκε η πανδημία του κορωνοϊού και έριξε ξανά τους Δημότες στα τάρταρα της οικονομικής ανέχειας, στον αντίποδα η Δημοτική Αρχή Λαγκαδά δείχνει την συμπαράσταση της επιβάλλοντας αυξήσεις και παίρνοντας αποφάσεις που θα απέβαιναν εις βάρος της υγείας του κοινωνικού συνόλου όπως επιχειρήθηκε στην υπόθεση του ΧΥΤΑ Μαυροράχης.

Μια υπόθεση που προέκυψε «ξαφνικά» από το πουθενά, αναστατώνοντας όλη την επαρχία Λαγκαδά, γιατί κακά τα ψέματα, ποιος θα ήθελε να έχει στην αυλή του μία υγειονομική βόμβα.

Κανείς δεν ήξερε τίποτε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που προβάλλονται δημόσια, όμως δυστυχώς υπάρχουν επίσημα έγραφα που αποδεικνύουν ακριβώς το αντίθετο.

Απ’ ότι φαίνεται, ο Δήμος Λαγκαδά παρέδωσε τα κλειδιά του Δήμου στην Περιφέρεια και τον ΦοΔΣΑ και αυτοί κάνουν ότι θέλουν, χωρίς να τον ρωτούν, όπως δηλώνει ο Δήμαρχος .

Είναι όμως αλήθεια?

Το 2016 ο Περιφερειακός σύμβουλος και σημερινός Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ταχματζίδης Ιωάννης, ήταν ανάμεσα στα 71 μέλη που υπέγραψαν τα πρακτικά της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στην ΠΚΜ με τον χαρακτηρισμό του “ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ στις 24/10/2016.

Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνών που είναι καθ ύλης αρμόδιος έδωσε δύο φορές αρνητική γνωμοδότηση για την κατασκευή της μονάδας και εξηγεί το γιατί  στον Δήμο Λαγκαδά με τον οποίο είχε επικοινωνία, κάτι το οποίο προκύπτει από τα έγγραφα, τα οποία εστάλησαν στις 28/01/2020 στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο  Πολεοδομίας, στην Γενική Γραμματέα και στον Δήμαρχο Λαγκαδά.

Στις 15/4/2020 απάντησε στο ΦΟΣΔΑ ότι στην θέση 13 οι περιορισμοί που υπάρχουν απορρέουν από τις δεσμεύσεις της ζώνης Γ του Εθνικού πάρκου Κορώνειας και 15/4/2020 δίνει την χρήση γης για να κατασκευαστεί η ΜΕΑ .

Ποιος είναι υπεύθυνος εκ του νόμου να γνωμοδοτεί για ζώνη Γ του Εθνικού πάρκου Κορώνειας και Βόλβης?

Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνών ο οποίος γνωμοδότησε αρνητικά για την περιοχή 3 μήνες πριν 28/01/2020 με κοινοποιήσεις κατά πάντων.

Και τίθεται το ερώτημα, ενημερώθηκε το ΔΣ και όλοι εκλεγμένοι αιρετοί;

Ύστερα από δημοσίευμα μας, της απόφαση της περιφέρειας ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΔΩ , η αντιπολίτευση ζήτησε ειδικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε στις 26/05/2020 μετά από πολλές αντιδράσεις, έγινε με τηλεδιάσκεψη και ΟΧΙ στην αίθουσα των Λουτρών Λαγκαδά παρουσία προέδρων ,φορέων συλλόγων και επιστημόνων. .

Στην σφοδρή αντίδραση των δημοτών και των Συλλόγων του Δήμου Λαγκαδά ο κ. Γεράνης μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, αναγνώρισε ότι με τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης υπήρξαν θέματα, ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι με τη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων θα λύσει τα προβλήματα με τον ΧΥΤΑ Μαυροράχης.

Ο Δήμαρχος Λαγκαδά δήλωσε δημόσια στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, καταγγέλλοντας ότι πληροφορήθηκε μόλις στις 14 Μαΐου ότι δόθηκε άδεια χωροθέτησης στην περιοχή του Δήμου Λαγκαδά, ισχυριζόμενος ότι δεν προηγήθηκε καμία ενημέρωση και κανένας διάλογος. Ο ίδιος πάντως επισήμανε πως το Δημοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά με ομόφωνο ψήφισμά έχει ταχθεί κατά της κατασκευής της ΜΕΑ στην περιοχή τους..

Για ποιο λόγο o Δήμαρχος απέκρυψε ότι γνώριζε τα πάντα για την κατασκευή της ΜΕΑ στο ΧΥΤΑ Μαυροράχης, γεγονός το οποίο αποδεικνύεται  με το παρακάτω έγγραφο που σας δείχνουμε αποκλειστικά  έχοντας  την αλληλογραφία των εμπλεκομένων φορέων;

Η τοπική αυτοδιοίκηση δεν λειτουργεί μ΄αυτόν τον τρόπο, όσο και να προσπαθεί να αποποιηθεί ο Δήμαρχος των ευθυνών του.

Τα έργα δεν γίνονται ερήμην των πολιτών, ούτε και των αιρετών που συγκροτούν το Δημοτικό Συμβούλιο.

Γιατί αποκρύφτηκε αυτό το έγγραφο από σύμβουλους ,δημότες , συλλόγους και φορείς ;

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ 15/04/2020

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ

ΦΟΡΕΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΙΜΝΩΝ ΚΟΡΩΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΛΒΗΣ

 

 

 

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα

Κλειδί για την ενεργειακή απεξάρτηση είναι η αλλαγή του ενεργειακού μείγματος

Ο Γιώργος Αρβανιτίδης, Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης και Αρμόδιος Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συμμετείχε στην ημερίδα που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Ενεργειακής Οικονομίας

Live Lagadas ektakto sos

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Ανακοίνωση από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού. Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής