Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Σάββατο 20/04/2024

Οι Σέρρες Έσωσαν’ τον Λαγκαδά απο τα διόδια

Οπως αναφέρουν τα serraikanea.gr Σέρρες  Διόδια Λαγκαδά: Άνοιξαν και έκλεισαν  παιδαριώδης σχεδιασμός, πολλά τα προβλήματα από την λειτουργία τους.

Ελεύθερη είναι η διέλευση στα διόδια Λαγκαδά για τα οχήματα που κατευθύνονται είτε από/προς Σέρρες-Θεσσαλονίκη είτε από/προς Λαγκαδά –Θεσσαλονίκη. Τα διόδια άνοιξαν για να κλείσουν σε 10 ημέρες!!!

Τα προβλήματα που δημιούργησαν κι εξακολουθούν να δημιουργούν στην κίνηση των οχημάτων είναι πολλά και φανερώνουν παιδαριώδη σχεδιασμό (ουτε καν ερασιτεχνικό).

Κατ’αρχάς στον άξονα Θεσσαλονίκη-Σέρρες ή Λαγκαδά τοποθετήθηκαν πολύ κοντά στην έξοδο της Εγνατίας οδού, με αποτέλεσμα όταν συσσωρεύονταν 10-15 οχήματα (ΙΧ και νταλίκες) η ουρά των οχημάτων έβγαινε στην Εγνατία οδό δημιουργώντας συνθήκες ατυχήματος, από τις υψηλές ταχύτητες των οχημάτων που κατεβαίνουν από το Δερβένι με κατεύθυνση την Καβάλα.

Στον άξονα Σέρρες-Θεσσαλονίκη, η αναγκαστική στάση των μεγάλων φορτηγών στα διόδια είχε ως συνέπεια αυτά να δυσκολεύονται να ξεκινήσουν και να κινηθούν με ταχύτητες… υποφερτές, αφού έχουν μπροστά τους την μεγάλη ανηφόρα στο Δερβένι. Ετσι έβγαιναν με πολύ χαμηλές ταχύτητες κίνησης (20-30χλμ/ώρα) δημιουργώντας προβλήματα στα οχήματα που κινούνταν στην Εγνατία οδό από Καβάλα για Σέρρες

Την περασμένη εβδομάδα είχε κλείσει (περνούσαν ελεύθερα τα οχήματα) ο σταθμός διοδίων στην κατεύθυνση Θεσσαλονίκη-Σέρρες, ενώ αντίθετα λειτουργούσε κανονικά ο σταθμός διοδίων Σέρρες-Θεσσαλονίκη.

Από αυτή την εβδομάδα όμως ανεστάλη η λειτουργία και προς τις δύο κατευθύνσεις με τα οχήματα να περνούν ελεύθερα.

«Προβληματική η θέση» και για τον Περιφερειάρχη

Σημειώνεται πως ο ίδιος ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας είχε χαρακτηρίσει προβληματική τη θέση των διοδίων στον Λαγκαδά κατά την άφιξή του στις Σέρρες προ ημερών, σημειώνοντας πως η Περιφέρεια θα εισηγηθεί τη μεταφορά τους. (σ.σ. Δεν είχαν ερωτηθεί οι υπηρεσίες της για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την λειτουργία των διοδίων;;;)

Η «Κίνηση Σερραίων πολιτών ΟΧΙ στα Διόδια».

Την επ’ αόριστον αναστολή λειτουργίας των διοδίων στον Λαγκαδά, τα οποία προς το παρόν διέκοψαν τη λειτουργία τους, ζητά με επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και τον πρόεδρο της «Εγνατία Οδός» η «Κίνηση Σερραίων πολιτών ΟΧΙ στα Διόδια» (μεσω του δικηγόρου τους Ιωάννη Γιάντσιου).

Η επιστολή κοινοποιήθηκε παράλληλα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης και την Τροχαία Θεσσαλονίκης.

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα