Edit Content

Η καθημερνή σας ενημέρωση για τον Δήμο Λαγκαδά, την Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο δωρεάν στο διαδίκτυο

Χρυσοστόμου Σμύρνης 25

+30 6907651080

Παρασκευή 19/04/2024

ΠΑΡΑΞΕΝΟ – Δορυφόροι περνάνε κάθε ήμερα απο το Δήμο Λαγκαδά

Δορυφόροι περνάνε κάθε ήμερα απο τον Δήμο Λαγκαδά μετά την  δύση του Ηλίου και αναγνώστες μας χουν στείλει σχετικά βίντεο για το παράξενο αυτό φαινόμενο με αποτέλεσμα να μιλήσουμε με ειδικούς που ασχολούνται με αυτό το φαινόμενο  .

O Elon Musk ανακοίνωσε τι θα κάνει ώστε οι Starlink δορυφόροι του να μην χαλάσουν τον νυχτερινό ουρανό για τους αστροφωτογράφους …..

Όπως είχαμε δει στο πρόσφατο παρελθόν αστρονόμοι και αστροφωτογράφοι εκφράζουν μεγάλη ανησυχία σχετικά με το σχέδιο του Elon Musk να στείλει 12.000 δορυφόρους γύρω από τη Γη.

Όπως είχαμε δει στο πρόσφατο παρελθόν αστρονόμοι και αστροφωτογράφοι εκφράζουν μεγάλη ανησυχία σχετικά με το σχέδιο του Elon Musk να στείλει 12.000 δορυφόρους γύρω από τη Γη.

Το σχέδιο του εκκεντρικού επιχειρηματία για να καλύψει όλη την Γη με πρόσβαση στο Internet έρχεται σε αντίθεση με τους παρατηρητές του νυχτερινού ουρανού, αφού αστρονόμοι και αστροφωτογράφοι υποστηρίζουν ότι οι δορυφόροι αυτοί, υπό συγκεκριμένη γωνία, μπορούν να γίνουν πιο φωτεινοί από την Αφροδίτη ή τον Δία, αντανακλάντως με τους ηλιακούς συλλέκτες τους το φως του ήλιου, κάτι που ίσως τους κάνει ορατούς με γυμνό μάτι, σε πολύ σκοτεινούς ουρανούς.

Ο Elon Musk φαίνεται λοιπόν ότι προβληματίστηκε σχετικά με το θέμα και σε πρόσφατη ανάρτηση του στο Twitter ανέφερε:

Λαμβάνουμε ορισμένα βασικά βήματα για τη μείωση της φωτεινότητας των δορυφόρων. Θα πρέπει να είναι πολύ λιγότερο αισθητή η παρουσία τους κατά τη διάρκεια της αύξησης της τροχιάς αλλάζοντας τη γωνία του ηλιακού πλαισίου, ενώ σε όλους τους δορυφόρους θα μπουν σκίαστρα, ξεκινώντας από την παρτίδα εκτόξευσης 9.

Third Row Tesla Podcast@thirdrowtesla
Απάντηση στον χρήστη @elonmusk @MFrunker

hell ya brother

good luck with the starlink launch tomorrow

Elon Musk

@elonmusk

Thanks! We are taking some key steps to reduce satellite brightness btw. Should be much less noticeable during orbit raise by changing solar panel angle & all sats get sunshades starting with launch 9.

4.053

Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter

Το έξτρα κακό είναι ότι ο Elon Musk και το project SpaceX θέλει να λάβει άδεια για να στείλει ακόμα 30.000 δορυφόρους γύρω από την Γη.

Βέβαια ο αριθμός των περίπου 42.000 δορυφόρων (συν όσους είναι ήδη σε τροχιά) ίσως να είναι τόσο μεγάλος ώστε κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το πως θα φαίνονται τελικά στον νυχτερινό ουρανό, ακόμα και με τις λύσεις που έχουν υιοθετηθεί από την SpaceX.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΛΛΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ 

Κοινοποίηση:

Facebook
Twitter
Email
Εκτύπωση
Live Lagadas

Σχετικά Αρθρα